Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

VÆREN 21/3-20/4

Som alltid trenger du å finne din retning. Så snart den er staket ut og du ser veien foran deg, er det bare et spørsmål om tid før suksessen kommer. Men den første halvdelen av året blir det vanskelig å finne rett vei. Den pågående knivingen mellom Uranus og Pluto ser ut til å foregå rett foran deg, slik at det blir vanskelig å se forbi dem. Vær tålmodig, og bruk februar og mars, når du vil føle deg mest frustrert, til kortvarige prosjekter. I det lange løp vil ikke et par uker fra eller til gjøre den store forskjellen på et helt år. Når Uranus og Pluto tar en pause i kampene på sommeren, og din egen planet Mars begynner å skyte fart igjen, vil du være klar til å sette i gang.

FORHOLD: Om du er i et forhold, vil du gjentatte ganger føle at dere ikke kan være sammen, og at dere ikke har noen fremtid - men hver gang konkluderer du med at det tross alt er bedre å holde sammen, enn å bli fiender. Ved å fortsette å være nær hverandre vil forholdet få ny gnist helt av seg selv, og slik gjentar syklusen seg. Hver av dere har det den andre vil ha, og selv om det er ting dere misliker med hverandre, vil ingen av dere få det mer interessant eller tilfredsstillende i noe annet forhold. Høydepunktene er fantastiske og nedturene forferdelige, men det er prisen du må betale, og du er kanskje egentlig tilfreds med å ha det sånn?

KARRIERE & ØKONOMI: I karrieren vil du ha gode perioder i januar og oktober, da aktiviteten mellom Uranus og Pluto vil få deg opp og fram. Men det er først når alt roer seg i begynnelsen av 2015 at du virkelig vil se sluttresultatet. Økonomisk vil april bringe overraskende muligheter, men håndter dem med varsomhet.

TYREN 21/4-21/5

Se for deg at du står ved et basseng tidlig om morgenen og lurer på hvor kaldt vannet er. En forsiktig test med stortåa avslører at det er kaldere enn du liker. Du kan velge å stupe uti, eller du kan sitte og vente på at sola varmer opp vannet litt. Så tar kjæresten din tak i deg, kaster deg i vannet og hopper etter. Og når du først er uti vannet, er det ikke så ille likevel. Dette året kommer til å bli akkurat sånn. De store endringene forårsaket av Uranus og Pluto har allerede vist at forandring er på vei, men du har håpet at det ikke skal være sant. Planen din er å klamre deg fast i alt du liker, og håpe at alt blir værende som nå. Ikke bare må du komme deg videre som alle andre, men du må overbevise deg selv om at forandring er en god ting - noe som er veldig vanskelig for en Tyr.

FORHOLD: Sola og månen har sine formørkelser i kjærlighetssektoren av ditt tegn i år, og energien de gir vil føre deg fremover. Formørkelser gir oss det vi trenger når vi trenger det, men aldri på den måten vi forventer. Det beste er å henge med på det de fører med seg. Enten vil et nytt kjærlighetsforhold skapes, eller så utvikles et allerede eksisterende vennskap til noe mer intimt og intenst.

KARRIERE & ØKONOMI: På jobb, som ellers i livet, bør du strebe etter å komme deg videre. Det er vanskelig å finne det rette øyeblikket, men så lenge du leter etter det i stedet for å prøve å unngå det, vil du til slutt gjøre det riktige valget. Et forsøk i februar går ikke helt etter planen, men ikke la det ta motet fra deg. Slutten på året er god og gir deg kanskje grunnlaget du trenger for en stor forandring i 2015. Økonomisk er juni litt skummel, men i juli lander du på beina igjen.

TVILLINGENE 22/5-21/6

Det er uvanlig for deg å ha et bestemt og uforanderlig syn på din egen fremtid, men det virker som du har det nå. Du vet hva du vil, og hvis ikke du kan få det på én måte, vil du få det på en annen - den berømte fleksibiliteten og oppfinnsomheten til Tvillinger kanaliseres for å oppfylle én, og bare én, ambisjon. Det er egentlig ikke fleksibilitet, det er besettelse, og i det lange løp er det ikke bra for deg. Dette året handler derfor om å få deg til å innse at du ikke bare har én mulig fremtid, men mange, og at alternativene passer deg bedre enn det ene målet du er blitt oppsatt på. Det avgjørende øyeblikket i denne prosessen kommer i oktober.

FORHOLD: På det personlige planet preges året av det eneste du trodde du aldri ville lide av - en slags sjenerthet. Selv om det er ulikt deg, vil du flere ganger dette året være på terskelen til noe nytt, bare for å føle deg på dypt vann og trekke deg tilbake til sikkerheten ved det kjente i stedet. Dette gjelder spesielt ditt nærmeste forhold. Om sommeren, og igjen i oktober, virker du motvillig til å forplikte deg. Kanskje du verdsetter friheten for mye, eller kanskje du føler at hverdager sammen ødelegger romantikken. Eller stemmer ikke den du forplikter deg til overens med ditt bilde av perfeksjon?

KARRIERE & ØKONOMI: Karriereutviklingen i år handler om ett grunnleggende spørsmål: Vil du tjene penger, eller trives med det du gjør? Det er ikke tvil om at første halvdel av året er bedre økonomisk, men en ny stilling i sommer setter deg i en rolle du liker bedre, selv om det ikke er like godt betalt. November er en god måned økonomisk, men det handler mer om å investere for fremtiden, enn om umiddelbar gevinst. ¿

KREPSEN 22/6-22/7

Suksess handler om å gripe muligheter og jobbe hardt for å gjøre mest mulig ut av dem. Men det handler også om å innse når du har kommet til et punkt der du har gjort alt du kan - og så gå videre. Dette kan være vanskelig, som du vil oppleve i 2014. Ved inngangen til året vil du være involvert i flere prosjekter samtidig, men et krisepunkt i april vil tvinge deg til å bestemme hva som er verdt å bruke tid på. Du konsentrerer deg om bare ett eller to områder i livet, og når disse gir gode resultater, vil du føle deg stolt over hva du har utrettet. Det du derimot kanskje ikke har lagt merke til, er hvor stor følelsesmessig byrde suksessene er. Når juli kommer, blir du defensiv og vil holde fast på det du har oppnådd, overbevist om at det ligger enda større ting foran deg hvis du kommer gjennom det du ser som midlertidig turbulens. Hvis du er sterk nok til å gi slipp, vil andre halvdel av året gi deg en tilfredsstillende belønning. Hvis ikke, vil forandringen bli tvunget fram uansett. Det er alltid bedre å velge selv, enn å bli presset til det.

FORHOLD: I forholdene dine kan det komme en periode med oppbrudd og gjenforening i februar. Dere holder sammen, men bare så vidt. Når en ny krise utvikler seg i april, forbundet med alt annet som skjer i livet ditt på den tiden, ser begge problemene tydelig. Sommermånedene blir bedre, men det er først i november at du gjenoppdager den virkelige lidenskapen. Det kan være i det samme forholdet, eller det kan bety begynnelsen på et nytt, men du slutter året lykkeligere enn du begynte - og det er det viktigste!

KARRIERE & ØKONOMI: På jobb handler det om å skape suksess og så legge det bak seg. Uansett hva du gjør i andre halvdel av året, ser det ut til å være mye bedre betalt enn før. Suksess er mer enn penger, men oppgraderingen i livsstil pengene gir vil være merkbare.

LØVEN 23/7-23/8

Livet beveger seg framover hver gang Jupiter, planeten for optimisme og muligheter, beveger seg inn i ditt tegn, noe den gjør hvert tolvte år. Det går også framover når sol- og måneformørkelsene er øverst og nederst på ditt horoskop. Det gir deg nye ting å strekke deg etter og en hjelpende hånd for å komme i gang. Dette skjer omtrent hvert tiende år. En sjelden gang sammenfaller disse to syklusene og gir deg dobbel gevinst. For Løver skjer dette i 2014. For deg er dette det neste store stadiet i livet, og det varer fra nå og til midt på 2020-tallet. Selv om den første formørkelsen er i slutten av april, kommer ikke Jupiter inn i ditt tegn før like før bursdagen din i sommer, så første halvdel av året hører mer til slutten av forrige kapittel, enn begynnelsen av en ny æra. Når Jupiter kommer inn i Løvens tegn, gjør den det likevel med virkelig bravur. Mye kommer til å skje på kort tid, og du må løpe for å holde følge. Du må sette opp en ny plan. Det du starter nå vil fortsette å vokse og utvikle seg resten av tiåret.

FORHOLD: I mellommenneskelige relasjoner kan 2014 bli en milepæl. Et forhold som har vært litt mer enn et vennskap, utvikler seg med en overraskende fart. Vennene dine vil kanskje synes at det går for fort, men dere har kjent hverandre en stund og vet at dere liker hverandre. Oktober og november blir minneverdige, av de riktige grunnene.

KARRIERE & ØKONOMI: I et år som dette er det klart at karrieren vil utvikle seg, men når solformørkelsen i april gir deg en ny mulighet, blir du litt lei deg for at den kommer tilfeldig, og ikke som et resultat av hardt arbeid. Slik virker solformørkelser: De er en del av en større plan, men virker alltid tilfeldige. Bruk sunn fornuft i økonomien. Hvis et eventyr i februar virker for dyrt eller risikabelt, så si nei.

JOMFRUEN 24/8-23/9

Hva vil du egentlig? Hva er det du elsker aller mest? Dette er store spørsmål, og for de fleste er drømmene for store til å passe inn i hverdagslivet. Men for deg er de store spørsmålene svært viktige i år. I løpet av våren kommer du til å se ting på en ny måte. Alt du trodde du jobbet mot, eller alt du prøvde å redde, innser du nå at du ikke vil ha. Det du trodde du ville motstå, oppdager du nå at du ønsker deg mer enn noe. Du tror det blir lett å forandre livet ditt så det passer med det nye synet, men slik er det selvfølgelig ikke. Alt fra karriere til forhold og sosialt liv er bygget på det gamle tankesettet ditt, og du kan ikke bare snu ryggen til det. Du må jobbe med å frigjøre deg fra fortiden. Først da kan du fortsette fremover i en ny retning.

FORHOLD: De første månedene av året er en sårbar periode i forholdet ditt. Du trår varsomt og hever ikke stemmen. Heldigvis er resultatet verdt alt bryet, for du klarer å snu forholdet og gjøre det til en mer ærlig refleksjon av dine sanne følelser - uten å ødelegge det. Innen midten av mars merker du at du kan puste ut, og innen april føler du at du kan legge de mørke dagene bak deg for alltid. Andre halvdel av året er mye mer stabil, og når september kommer, er du mye mer selvsikker og avslappet.

KARRIERE & ØKONOMI: På jobb bør du bare la alt være som det er, med mindre endring er absolutt nødvendig. Du har nok å håndtere på andre fronter. Et øyeblikk i juni er du nesten i ferd med å si opp, men bestemmer deg for å bli værende en stund til. Dette er et smart trekk. Første halvdel av året viser mye aktivitet og usikkerhet i økonomien. Du må gi det litt tid før alt stabiliserer seg igjen.

VEKTEN 24/9-23/10

2014 ser ut til å bli et stormfullt år for deg, med mye omveltninger og krangel. På mange måter er ­dette bra, for det tillater deg å slippe ut mye negativ energi og til å ta et oppgjør med ting fra fortiden som du har skjøvet unna. Nå vil du til bunns i alle disputter og slette alle spor. Det er akkurat som når du går gjennom klesskapet og kvitter deg med klær du ikke har brukt på en stund. Når de slitte klærne er kastet, begynner du å se med et kritisk blikk også på tingene du tror du liker. Resultatet er at du kaster store deler av alt du eier, men det føles forfriskende etterpå. Slik er det også med livet ditt. Ut med mennesker du bare tolererer av høflighet og ting du bare gjør fordi du føler du må. Det kan fort ta første halvdelen av året å håndtere alt, men så vil du føle deg bedre, lysere til sinns og mer selvsikker på alle måter.

FORHOLD: Trangen til å fornye livet omfatter også partneren din. Du gjør det tydelig at du ikke kan fortsette å spille en rolle du ikke tror på den lenger, og at det må være en mer åpen dialog mellom dere hvis forholdet skal fortsette. Samtidig ser du hvordan dere har hjulpet hverandre å vokse. Du gjør en rettferdig vurdering, og det hjelper forholdet til å fortsette. Det mest imponerende er likevel hvordan du setter ned foten i oktober, når du merker at forholdet begynner å skli tilbake til det gamle. For deg er ikke årets forandringer et midlertidig blaff, men noe varig.

KARRIERE & ØKONOMI: Dette året er ett av de beste i karrieren din. På et punkt i juni føler du at det går for fort, men mot slutten av sommeren er du blitt vant til din nye rolle, og alt er bra. Høsten er best økonomisk, fra august og ut oktober. En mulighet i april kan være et skritt for mye, tenk deg om før du takker ja.

SKORPIONEN 24/10-22/11

Når Mars, planeten som styrer ditt tegn, kommer tilbake til deg etter å ha gått rundt resten av himmelen, kan du forvente at lykken kommer din vei. Men siden det ikke skjer før litt ut i året, blir de første månedene en utålmodig ventetid. Det vil føles litt som å havne i en enorm bilkø, når du er bare fem minutter hjemmefra. Oppgaven din de første månedene dette året er derfor å akseptere at noen av planene dine ikke kan iverksettes før til sommeren, og finne meningsfulle ting å bruke tiden på i mellomtiden. Noe kan du bruke til øvelse og forberedelser, slik at du er så klar du kan bli når du får signal om å fortsette. For når det først begynner, går det fort!

FORHOLD: Kraften fra sol- og måneformørkelsene merkes fremdeles på det personlige planet. Det var noen i ditt tegn mot slutten av forrige år, og det kommer flere i 2014. Hver av dem gir uventede hendelser, og det tar flere måneder å håndtere sjokkbølgene de lager. Relasjonene dine vil ha en mye større fremgang enn du forventer, og muligens i en annen retning. I april og mai vil en dør lukkes ettertrykkelig og en annen åpnes med én gang. Slutten av året er merkbart mykere og varmere i tonen: Du er virkelig lykkelig, for første gang på mange måneder.

KARRIERE & ØKONOMI: Dette året er også begynnelsen på den beste karrierefasen for deg dette tiåret. Dette begynner i andre halvdel av 2014 og varer gjennom 2015. Barrierer som pleide å holde deg tilbake, er borte. Økonomien går litt trått fram til juni, men sent i september blir det bedre.

SKYTTEN 23/11-21/12

Skytten er tegnet som alltid er ivrig etter nye opplevelser og klar for å prøve noe nytt. Derfor virker det rart når du i år er mer tilfreds med å dra steder du har vært før, og kanskje til og med blir akkurat der du er. Grunnen til dette er ikke at du har mistet motivasjonen og ambisjonene, men at du ser at finvær venter etter regnet. Klokt nok venter du på at det fine været skal nå deg. Du har følelsen av at prosjektene du holder på med ikke er nye eller spennende lenger, bare variasjoner over et gammelt tema. Alt føles mer som slutten på noe enn begynnelsen, og det er nok en grunn til å holde seg inne, heller enn å gå ut og slåss med det negative planetariske været - det er helt enkelt ikke verdt bryet og risikoen. Når skyene letter i september og du lettere kan se mulighetene som ligger foran deg, vil du bli glad for at du ventet.

FORHOLD: Den første halvdelen av året bruker du mye tid på å finne ut om et forhold går den veien du vil, og kanskje om det er et forhold i det hele tatt. Til tider virker det mer som et varmt vennskap. Til tross for den tøffe starten og alle hindringene har du likevel gode øyeblikk i vente, særlig mot slutten av sommeren.

KARRIERE & ØKONOMI: Vurder nøye en ny stilling som blir tilbudt deg på våren. Selv om den vil gi deg større innflytelse, gir den også dobbelt så mye ansvar - og dermed mindre fritid, som er så viktig for deg. De første månedene kommer du ukomfortabelt nær stupet økonomisk. Selv om din sedvanlige flaks redder deg, lover du deg selv at det aldri skal bli slik igjen.

STEINBUKKEN 22/12-20/1

Den pågående spenningen mellom Uranus og Pluto de to siste årene har satt deg i frontlinjen av alle endringer som har funnet sted. Flyten av kreative energier har vært stimulerende, men samtidig utmattende. I tillegg til hverdagens utfordringer, har du hatt følelsen av at ett eller annet sted midt i kaoset og omveltningene finnes veien du er ment å gå, hvis du bare kunne finne den. Det første steget i den prosessen kommer når du gir slipp på det som okkuperer tiden din når året begynner. Du har allerede investert altfor mye tid og krefter i det.

FORHOLD: Dine personlige forhold i 2014 er like rolige som alt annet er urolig. Her er alt fryd og gammen. De første månedene er så honningsøte at du knapt tror det selv. Mars får deg tilbake til den virkelige verden, men ikke lenge. Det kommer nye gode tider i april, i tillegg til en stor avgjørelse som viser at du for en gangs skyld har bestemt deg for å følge hjertet i stedet for hjernen. Hvis du innser at de emosjonelle behovene er like viktig som profesjonelle ambisjoner, er ingenting bedre enn det.

KARRIERE & ØKONOMI: Rollen din på jobb vil nesten helt sikkert måtte endres. Du har gjort alt som kan gjøres, opprettholdt din stilling og stått på under enormt press. Men etter april vil det bli tydelig at det beste du kan gjøre er å komme deg videre. Vær åpen for alle muligheter og forslag. For økonomien er ikke dette et så dårlig år som man kunne forvente, tatt i betraktning alle omveltningene: Det er anstrengt de første månedene, men fra sommeren og fremover er det stødig fremgang, og slutten av året kan gi en hyggelig overraskelse.

VANNMANNEN 21/1-19/2

Vannmannen skal være den mest innovative og fremtidsrettede av alle tegnene, men handlingene dine de siste månedene vært svært utypiske. Kanskje er det talentet for nøye og logisk organisering som holder deg tilbake; du foretrekker å jobbe i en situasjon hvor alt er nøyaktig som det skal være, og i endringstider er det vanskelig å finne slike miljøer. Å bruke energi på noe midlertidig føles meningsløst for deg. Men det må ikke være slik. Noen av dine mest levende minner kommer fra steder du besøkte bare noen få dager, likevel preger det deg fremdeles. Hvis du kan si til deg selv at hver episode er verdifull i seg selv, at den skal nytes der og da og minnes med glede etterpå, klarer du å flyte med tidevannet - noe som er mye lettere enn å kjempe imot.

FORHOLD: Dette året kan bli det mest romantiske for deg i dette tiåret. Lykkeplaneten Jupiter kommer inn i kjærlighetsdelen i ditt tegn i juli og blir der til sommeren 2015. Gjennom sensommeren og høsten vil du nyte et forhold som er varmt, morsomt, og fremfor alt avslappet. Det har ikke den oppslukende lidenskapen et kort forhold har, men dere kan bruke tid på å bli kjent med hverandre. Hvis du vil ta det lenger, kommer dere til å gjøre det, men ikke før du er klar.

KARRIERE & ØKONOMI: I karrieren handler 2014 om å nå målene du satte deg for to år siden. Du føler, med rette, at hvis du ikke oppnår noe i år, så gjør du kanskje ikke det beste ut av evnene dine. Resultatet du får er ikke det du ser for deg. Mot slutten av året, akkurat når jobben nesten er ferdig, får du et uventet tilbud fra et annet sted - og tar det. Det er noen usikkerhetsmomenter i økonomien tidlig i året, men fra mai vil du se en stødig framgang.

FISKENE 20/2-20/3

Det finnes tilfeller der du ikke har noen annen mulighet enn å hoppe ut i det ukjente og håpe at det går bra. Dette året er et slikt tilfelle. Det høres risikabelt ut, og er det også, men det er ikke slik at du skal kaste deg blindt framover og stole på skjebnen. Det første kvartalet bør du utforske alle mulige alternativer og prøve å avgjøre hvilket som er det beste. Å tenke så langt fram er uvanlig for deg, derfor viser det hvor mye dette betyr for deg. Alle store stresspunkter i horoskopet ditt løser seg plutselig opp fra sommeren og fremover, da også indikatorer på suksess når et maksimum, så det er all grunn til å tro at det går bra.

FORHOLD: Kjærlighetslivet ditt ser bedre ut i første halvdelen av året, enn siste. Det kan komme av at du er opptatt med andre ting på sommeren, og kjærlighetslivet må spille andrefiolin. Det kan også være at du bruker begynnelsen av året på å få det beste ut av et dabbende forhold, i viten om at det kanskje ikke overlever forvandlingen til det nye livet du håper på. Det er også noen øyeblikk hvor en avgjørelse er nødvendig, ett i februar og igjen i juni, hvor det virker som dere ikke klarer å binde dere fullt og helt til hverandre. Kanskje ingen av dere føler at dere kan takle både ambisjoner og forhold samtidig.

KARRIERE & ØKONOMI: Du klatrer lett på karrierestigen, takket være drahjelp fra Jupiter på sommeren. Det gjør at du kan kombinere det du liker med det du må gjøre til den perfekte stillingen for deg. Hvis du vil ha bedre råd, bør du heller tenke på å kutte ned på utgiftene, enn å prøve å tjene mer.

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!