Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

Før hadde hun langt, blondt hår, var signert på det prestisjefylte modellbyrået Ford og poserte ofte som sexy bikini- og undertøysmodell. Men etter at hun bikket 30, ble det lengre og lengre mellom oppdragene. Så tok karrieren til Elliott Sailors (31) en drastisk vending.

Det hele startet da hun klippet håret kort i fjor. Med den androgyne klippen kom også tankene om at hun kunne gjenskape seg selv - som mannlig modell.

- Forlenger karrieren

- Jeg starter på nytt for å få en lengre karriere, sier Sailors til New York Post.

- Mannlige modeller må ikke se så unge ut som mulig, så jeg har mye lengre tid på meg nå.

Hun syns ikke det er noe stort problem å posere som mann.

- Da jeg først begynte å jobbe som kvinnelig modell, måtte jeg lære meg å være mer jentete og feminin. Det var faktisk vanskeligere for meg. Nå kan jeg bare slappe av og være meg selv. Jeg tenker faktisk ikke så mye på det, sier Sailors i et intervju med ELLE.com.

Inspirert av Andrej Pejic

Sailors fikk øynene opp for den androgyne stilen allerede i 2003, da hun så den kvinnelige modellen Omahyra Mota, som er kjent for sitt maskuline utseende, i Paris. Andrej Pejic, den mannlige modellen som har gjort stor suksess på catwalken som modell for kvinneklær og blant annet har figurert på forsiden av ELLE Serbia, har også vært en stor inspirasjon.

COVERMODELL: Den australske modellen Andrej Pejic har gått motsatt vei som Elliott Sailors og gjort stor suksess som modell for kvinneklær. Her pryder han coveret til ELLE Serbias januarnummer.

COVERMODELL: Den australske modellen Andrej Pejic har gått motsatt vei som Elliott Sailors og gjort stor suksess som modell for kvinneklær. Her pryder han coveret til ELLE Serbias januarnummer © Faksimile ELLE Serbia

Elen Kristvik

Å elske kroppen sin

EMOSJONELLE: Forholdet til kroppen din er det lengste du vil ha dette livet. Så hvorfor er det så vanskelig å la det preges av kjærlighet, i stedet for hat?

- Det var i 2011 at jeg ble kjent med Andrej Pejic og det han gjør. Jeg syns det er vakkert. Det var faktisk etter å ha sett ham at jeg gjorde mitt første fotoopptak der jeg poserte som gutt, men da hadde jeg fortsatt langt hår. Det fungerte bare ikke. Folk så fortsatt på meg som for feminin, sier Sailors til ELLE.com.

Hun understreker at hun ikke har noen plan om å bli en mannlig modell, bare modell for herreklær.

- Jeg er fortsatt en kvinne og jeg planlegger å fortsette med det.

Elliott Sailors (L) and Adam Santos-Coy attend the _Big Sur_ premiere after party at Hotel Chantelle on October 28, 2013 in New York City. (Photo by Ben Gabbe/Getty Images)=

MATCHER: Etter at modell Elliott Sailors klippet håret blir hun og ektemannen Adam Santos-Coy ofte tatt for å være et homofilt par når de er ute sammen. © Ben Gabbe/Getty Images

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!