Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

Motebransjens versjon av stolleken fortsetter. Det er ikke lenge siden Marc Jacobs sendte sjokkbølger gjennom moteverdenen da han under moteuka i Paris annonserte at han slutter som sjefdesigner hos Louis Vuitton. I dag var det Jil Sanders tur til å annonsere sin sorti som sjefdesigner i merket som bærer hennes eget navn.

Personlige grunner

Sanders har oppgitt "personlige grunner" som årsaken til at hun forlater sjefdesignerstolen så kort tid etter at hun tok over etter Raf Simons i februar 2012. Simons forlot som kjent jobben til fordel for Dior.

Dette blir tredje gangen Sander trekker seg fra den samme jobben.

Hvordan kan det ha seg? Jo, Jil Sander grunnla selv motehuset i Tyskland i 1968 og var i årevis merkets sjefdesigner fram til 75 % av aksjene ble solgt til Prada-gruppen i 1999 og Sander trakk seg fra designerjobben året etter. Hun var deretter innom som sjefdesigner igjen en kort periode fra 2003 til 2004, da hun igjen trakk seg ut igjen og Raf Simons altså tok over.

MINIMALISTISK: Fra Jil Sanders vår/sommer 2014-kolleksjon. © Stella Pictures.

MILAN, ITALY - FEBRUARY 25: Designer Raf Simons on the runway at the Jil Sander Autumn Winter 2012 fashion show during Milan Fashion Week on February 25, 2012 in Milan, Italy. (Photo by Chris Moore/Catwalking/Getty Images)=

RUNDDANS: Jil Sanders tidligere sjefdesigner Raf Simons er nå sjefdesigner hos Dior. © Getty Images.

Minimalistisk

Vår/sommer 2014-kolleksjonen Sander viste under moteuka i Milano i høst ble dermed Jil Sanders foreløpig siste som sjefdesigner i motehuset.

I sine siste kolleksjoner har hun holdt seg tro mot den minimalistiske estetikken hun er kjent for.

Motehusets in house-designere vil stå for neste års høst/vinter-kolleksjon, mens jakten på en etterfølger pågår.

Nå er vi spente på hvor Sander skal ta veien videre.

Louis Vuitton har jo en ledig sjefdesigner-stilling for tiden, men ifølge ryktebørsen er eks-Balenciaga-designer Nicolas Ghesquiere den heteste kandidaten for den jobben, selv om ansettelsen ennå ikke er bekreftet.

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!