Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

07.10: Våkner lenge før jeg trenger å våkne. Tenker først «faen i helvete». Men så tenker jeg «Så bra! Kanskje jeg bare skal stå opp, ta en lang dusj, se på frokost-TV og lage en skikkelig frokost?»

07.10: Legger meg til sove igjen.

09.00: Ringeklokka på iPhonen ringer. Jeg slumrer.

09.09: Ringeklokka ringer igjen. Jeg står opp.

09.13: Går helt vanlig inn i dusjen mens jeg tenker på at det er rart at man vanligvis bruker uttrykket «å hoppe i dusjen».

09.18: Fra dusjen hører jeg at slumringen på telefonen begynner igjen. Den varer og varer. Telefonen ligger ved vasken. Sjamponerer håret og tenker på hvor lenge en alarm på en telefon egentlig ringer før den slutter av seg selv. Går ut av dusjen for å skru av alarmen. De våte fingrene virker ikke på skjermen. Badegulvet blir veldig vått. Trykker febrilsk overalt på telefonen for å få vekk lyden.

09.28: Kler meg. Blir veldig irritert av den lange tiden det tar å ta på nyvaskede strømper på nydusjede bein. Blir varm. Mens jeg stresser med strømpe nummer to slumrer telefonen igjen. Tråkker i vannsøl og blir våt på sokkene når jeg går bort for slå av vekkerklokka.

09.36: Drikker kaffe og tenker på at min samboer skal være bortreist en hel uke. Jeg er helt alene i en hel uke. Jeg kan røyke inne.

09.37: Tar en røyk i peisen.

09.52: Jakka på og klar til å dra på jobb. Hører at en av naboene i mine er utenfor døren i trappen.

09.54: Hører at en av naboene mine fremdeles er utenfor døren i gangen.

09.56: Drar hjemmefra.

11.30: Diskuterer rare ideer med de berømte Ylvis-brødrene fra Norge og resten av redaksjonen. Den rareste ideen som kommer på bordet er «Hvor mye bæsj kan man frakte på frontruten sin over grensen fra Sverige før man blir stoppet?». Alle ler kort. Alle vet at ideen aldri kommer til å bli noe mer enn en idé. Neste idé.

12.00: Diskuterer ideer ennå. Tenker på at Bård og Vegard har fint hår. Det ser så vått og naturlig ut. Hele dagen. Bruker de en slags olje i håret? Eller passer de på å ta vann i håret gjennom hele dagen? Eller bare er det slik naturlig?

12.30: Tenker på at Bård har usedvanlig små ører i forhold til hodestørrelsen og at Vegard ser adoptert ut. Fra Tyrkia eller der omkring.

15.00: Får SMS fra Posten om at en pakke har ankommet mitt lokale postkontor og er klar for henting. Jeg kan ikke huske hva dette er snakk om og sjekker sporingsinfo. Jeg blir positivt overrasket. Det er ninjadrakten jeg bestilte fra USA for snart en måned siden.

15.20: Forteller de andre på jobben at jeg må stikke litt tidligere fra jobb i dag fordi jeg har en annen avtale.

16.40: Hjemme. Alene. Tar en røyk i peisen, hører på litt for høy musikk mens jeg åpner postpakken. Øverst ligger et brev hvor det står at ninjasverdet som jeg også hadde bestilt dessverre har blitt kansellert fordi man ikke har lov til å sende våpen i posten over landegrensene. Blir litt skuffet. Men synes i hvert fall ninjadrakten ser fin ut. Spesielt skoene. De har en egen «lomme» for stortåen. Gleder meg til å prøve alt på senere.

17.25: Stirrer ut vinduet mens jeg spiser spagetti med kjøttdeig og en multivitamintablett.

18.00: Stirrer inn i peisen, mens jeg tar en røyk.

18.30: Prøver ninjadrakten. Den passer helt greit. Skoene er veldig behagelig å gå med. Tenker på den elendige ninjadrakten min mor laget til meg da jeg var liten.

calle en dag i livet til 1013=

Det var en helt vanlig dag. Helt til Calle fikk denne ninjadrakten i posten. Foto: Privat.

18.40: Tar bilde av meg selv i speilet med ninjadrakten på. Får en idé om lage en ninjakabaret. En sang- og danseforestilling med atypiske norske revygrep utført av ninjaer, hvor de synger og snakker på dialekt.

18.45: Danser litt revyaktig foran speilet i ninjadrakt. Bruker paraply som stokk. Søker etter humoristiske videoer med ninja på nettet. Finner noe, men ikke noe med revy eller kabaret i. Skriver inn stikkord på ninja-ideen i notatprogrammet på maskinen min.

19.40: Min seks år gamle datter, som bor hos moren sin, ringer for å si god natt. Hun spør om vi skal ha videosamtale på telefonen. Må svare at jeg er i dusjen og at jeg ringer om to minutter.

19.40: Tar av meg overdelen av ninjadrakten og tar på meg en vanlig genser.

19.42: Snakker med datteren min på videosamtale. Jeg ser mest av taket der hun bor, fordi hun ikke er så god å holde telefonen rettet mot ansiktet sitt. Hun forteller at den ene tannen hennes ikke er blitt noe særlig løsere siden i går og at hun ikke tror på tannfeen og at det er jeg og mamma som legger penger i vannglasset. Jeg sier at hun må være forsiktig med hva hun sier, ellers kan hun risikere at hun ikke får noen penger av tannfeen. Hun sier hun tror litt på tannfeen, da.

20.15: Begynner prosjektet med å henge opp noen reoler som har stått på gulvet i tre måneder nå. Er usikker på hvor høyt de skal henge.

20.20: Blar i noen interiørblader for å sjekke hvor høyt andre henger reolene sine. Finner ikke noen eksempler. Men ser at folk har det jævlig fint hjemme hos seg selv.

20.30: Hører at noen tar i dørhåndtaket på ytterdøren min. Jeg ser en forvirret fremmed eldre dame gjennom kikkhullet. Jeg åpner døren. Hun har gått feil og skal til naboen som har dør rett ved siden av min.

20.31: Registrerer at jeg fremdeles har ninjasko og -bukse på meg. Tenker at den eldre damen var for stresset til å legge merke til ninjaskoene.

20.35: Googler: «reoler på veggen, hvor høyt?». Finner forskjellige svar. En eller annen interiørguru skriver at det ikke finnes fasitsvar og at man må gjør som man selv vil. Da får man den personlige stilen som alltid er den beste. Merker at jeg vil ha fasitsvar.

21.00: Bestemmer meg også for at den personlige stilen er den beste og at reolene skal henge 60 cm over gulvet.

21.15: Finner ut at veggene er av gips og må hente gipsplugger i kjelleren. Finner bare forskjellige typer og lengder gipsplugger.

22.45: Reolene er på plass. I vater og alt mulig. Men de ser skeive ut fordi gulvet ikke er i vater. Tenker at den personlige stilen er den beste. Tar fornøyd bilde og sender til min samboer.

23.00: Min samboer svarer «bra jobbet!», men at hun synes de hang for lavt. Det må være plass til å støvsuge under. Hun skriver også at de ser litt skeive ut, men at det sikkert bare er på grunn av bildevinkelen.

23.02: Måler klaringen mellom gulv og reol. Den er 17 cm. Prøver med støvsugeren. Det går akkurat, hvis man bare lirker litt. Må henge dem høyere.

23.15: Klokka er for mye til å begynne å borre i veggen igjen nå. Ser litt på tv.

00.30: Kler av meg ninjaskoene pluss resten og legger meg i sengen. Tenker at en ninjadrakt er ganske ubrukelig å eie, men at jeg sikkert får bruk for den en gang. Kanskje til dårlig temafest?

00.45: Har installert noe som gjør at jeg får tilgang på amerikansk Netflix. Ser Mission Impossible 4 - Ghost protocol. Tenker på at Tom Cruise har lagt seg litt ut. God natt.

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!