Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

Ved en glipp har ikke korrekt horoskop kommet med i nye ELLE (med Helena Christensen på forsiden). Vi beklager, og legger det korrekte horoskopet ved her!

VÆREN

Denne måneden blir du utfordret til å jobbe med dine kommunikasjonsevner. Om du ikke tenker deg om før du snakker, kan du slumpe til å si ting du ikke mener. Tungen din blir for skarp, og ordene kan virke mer sårende enn du er klar over. Du blir til en ildsprutende drage, som fort kan svi av både den ene og den andre sveisen. Selv om du egentlig bare ønsker å få en felles forståelse av en sak med den du snakker med, kan resultatet bli det motsatte: full splid. Derfor kan det være smart å bevisst fokusere på hvordan du ordlegger deg i denne perioden, og å gire jernviljen din litt ned. Du skal se at det lønner seg!

TYREN

Den første delen av august kan det hende at du fort føler deg irritert. Det virker for deg som om folk ikke vil la deg være i fred, og rett og slett pirker på deg. Huden din, som vanligvis er så tykk, er plutselig tynnslitt og sensitiv. I slike situasjoner er det lett å glemme at det gror en perle i hjertet av enhver irritasjon. - akkurat som i naturen, der sandkornet sniker seg inn i muslingen og framprovoserer denne verdifulle skapningen. Det store spørsmålet er bare: Hvilken perle skjuler seg i ditt indre? Løsningen på denne gåten kan du finne ved å prøve å ta et steg tilbake og se grundigere på irritasjonsmomentene. Først når du fjerner deg fra dramaet, kan du se hva det virkelig dreier seg om.

TVILLINGENE

Som Tvilling har du en medfødt evne til å finne det som forbinder mennesker, det de har til felles. Du er derfor naturligvis en ekspert på det mellommenneskelige. I disse dager gjelder det å ta sats for framtiden, spesielt når det gjelder kjærlighetsforhold og vennskap. Fortell din partner eller venn hva du liker ved ham eller henne, hva du setter pris på, og hvilke kvaliteter du synes er spesielt unike. På den måten kommer du til å skape gode vibrasjoner i forholdet dere imellom, og i tillegg øke din egen bevissthet som kommunikasjonsmester.

KREPSEN

Du vet at du er en sensitiv sjel, det hører med til det å være født med sola i Krepsens tegn. Det er ment å være sånn, og er normalt ikke til hinder for deg på din vei i livet. Men i disse dager blir du litt ekstra utfordret på akkurat dette med følsomheten. Antageligvis kjenner du deg spesielt sårbar overfor andres kritikk og formeninger. Nøkkelen er å ikke ta det personlig, for det er faktisk ikke ment personlig, selv om det føles slik. Det handler nemlig mest om den andre, og ikke så mye om deg. Denne perioden bør du øve deg på å skille mellom nettopp det; hva som er verdt å ta innover seg, og hva som egentlig ikke angår deg. Klarer du det, blir grensene dine mer tydelige, og følsomheten din og ditt indre immunforsvar kan finne en bedre balanse.

LØVEN

Gratulerer med dagen, solens barn! Du er svært begavet, noe som du forhåpentlig er klar over. Men hvordan forvalter du dine gaver og talenter? Bursdager er alltid et godt tidspunkt til refleksjon. Et nytt år ligger foran deg. Hva er dine visjoner for de blanke arkene? Skal året bli et oppkok av det forrige? Eller vil du skape en ny versjon av deg selv? Hvordan kan du ta tak i de potensialene som ligger i deg fremover? Bruk din medfødte kreativitet til å skape noe nytt. På den måten gir du en gave tilbake til livet, og universet kommer til å gjengjelde tjenesten.

JOMFRUEN

Nå begynner snart innhøstingstiden. Din indre gartner er en av dine sterkeste delpersonligheter. Det kan du velge å tolke som en metafor, eller helt bokstavelig. For eier du faktisk en hageflekk, er det bare å sette i gang og rette arbeidsfokuset i den grønne retningen. Det kan du drar nytte av på flere måter. I tillegg til en sekk full av deilige og sunne grønnsaker, urter og frukt, er nemlig hagearbeid gratis terapi for deg og din stressede jomfrusjel. I overført betydning er dette en god tid for å høste frukten av noe som du har jobbet med over lengre tid. Husk å klappe deg selv på skulderen iblant for å minne deg selv om at du har gjort en god jobb!

VEKTEN

Du har en relativt fredelig periode foran deg. Du kan selvsagt velge å stresse deg opp likevel, uten at det egentlig finnes noen grunn til det. Du er kanskje klar over at du først og fremst skaper stresset i ditt eget hode. Av alle tegn i dyrekretsen, er du den mest aggressive tenkeren. Til tider tenker du så hardt at man formelig kan høre hvordan det knaker i hjernen din. Fortsetter du med det, begynner det etter hvert å surre så mye i hodet ditt at du sliter med å sove og slappe ordentlig av. Motgiften er enkel: Kom deg bort fra tankene og tilbake i kroppen! Gjør noe fysisk: yoga, jogging, treningsstudio, svøm en halvtime i fjorden - alt er bra, så lenge det balanserer din stadige tankestrøm. Og så senker freden som har vært der hele tiden, seg endelig over deg.

SKORPIONEN

Det er litt komisk at man markedsfører spådomstjenester med såkalte medfødte evner. Som om de klarsynte har noe som du eller jeg ikke har. Faktum er at absolutt alle mennesker er født med en godteripose full av evner og begavelser. Denne måneden bør du reflektere dypere rundt dette. Hvilke frø ligger fortsatt i kjelleren av ditt liv og venter på å bli oppdaget? I denne perioden, hvor den oppstigende måneknuten står i Skorpionen, handler det nemlig om nettopp å hente det som er blitt undertrykket av potensialer, opp til lyset igjen. Resultatet blir en større rikdom i ditt liv.

SKYTTEN

Du står foran noen interessante livsstilsvalg i disse dager. Det er lett å tro at livsstil handler om ytre valg, men det dreier seg ikke om hvorvidt du går for alternativ A, B eller C. Det egentlige spørsmålet er hvem du er ment å bli på sikt. Hvert menneske har sine forestillinger om ens eget identitet. Det spennende er at en identitet er mye mindre fast enn man kunne tro. Stort sett er den nemlig satt sammen av en blanding av gamle programmeringer, som ikke nødvendigvis fører deg dit du egentlig vil. Dette er en god tid for deg å fordype deg i hvor du vil i livet, og å ta livsvalgene dine ut fra det.

STEINBUKKEN

Parforholdet ditt er definitivt klar for et løft, og du må innstille deg på å flytte oppmerksomheten din bort fra dine ytre gjøremål, til det mer intime og private. Sannsynligvis kjenner du en del motstand mot det, men dette er noe som både du og ditt kjærlighetsliv sårt trenger nå. Til slutt kommer det til å tjene både kjærlighetslivet ditt, og din personlige utvikling. Om du trenger en ekstra gulrot for å orke å ta i et tak i parforholdet, kan du tenke på at energiinnsprøytningen i privatlivet åpner nye dører også på det erotiske planet ¿

VANNMANNEN

Du kjenner muligens at nervene er litt i høyspenn i disse dager, og nervøsiteten kan gi utslag i en indre uro. Løsningen for deg begynner ved å lære deg å gi slipp på en del av ansvarsbyrdene som du ubevisst har tatt på deg. Du har båret på denne tyngden over lengre tid enn du er klar over. Du trodde kanskje at det var din plikt å ta på deg disse oppgavene, men egentlig har ingen krevd det av deg, andre enn du selv. Nå er det din oppgave å gi opp disse tingene, slippe den indre overvekten og finne tilbake til ditt lette, kreative, frie selv. Finner du tilbake til dansen og får luft under vingene, forsvinner også nervene!

FISKENE

Med Neptun i Fiskene er havet svært dypt disse dager, og det passer din fiskenatur godt. Du vil bli fristet til å dykke dypt ned, skjule ditt sanne jeg og forsvinne bak et illusjonsslør, som en blekksprut i retrett. Ingen kan få tak i deg, og paradoksalt nok kan det hende at du heller ikke klarer det selv. Derfor bør du gjøre det motsatte; komme opp til overflaten og vise deg for din omverden som du er, med alt det måtte innebære av tilsynelatende svakheter og feil. I motsetning til hva du kanskje tror, vil du tjene mer ved å legge alt på bordet og la det stå til, enn ved å holde deg skjult på dypet.

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!