I februarutgaven av ELLE har det beklageligvis dukket opp en stor feil i den ene oppskriften vår, som ganske fort vil gjøre de deilige BBQ-bønnene til en ganske sur opplevelse.

I oppskriften på BBQ-bønner skal det selvfølgelig være 0,8 dl eplesidereddik, og IKKE 8 dl epesidereddik.

Vi beklager så mye til dere som allerede har gått på eddik-smellen, og håper med dette å nå dere andre i forkjøpet.

Her er den riktige oppskriften:

BBQ-BØNNER

4-6 porsjoner

12 strimler bacon, opphakket

1 stor løk, opphakket

4 fedd hvitløk, finhakket

2 bokser pinto- eller borlottibønner (totalt 800 g)

0,8 dl sennep (gjerne amerikansk)

2 ss tomatpuré

1 ss paprikapulver

0,8 dl eplesidereddik

1,75 dl lønnesirup

Varm opp en stor stekepanne og stek baconet til det er sprøtt. Legg strimlene på tørkepapir. Hell ut det overflødige fettet fra stekepanna, og stek opp løken og hvitløken med krydderet i 8 minutter, til de er blanke.

Tilsett bønner, bacon, sennep, tomatpuré, paprikapulver, eplesidereddik, lønnesirup og litt til krydder. Tilsett litt vann og la det småkoke i 30 minutter, eller til sausen er redusert.

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!