Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

Supermodell Doutzen Kroes er en av verdens fremste modeller, og jobber blant annet for giganter som Victoria's Secret og L'oréal Paris.

Vi har fått hennes beste tips om hudpleie, sminke, kropp og trening!

Les også: Finn din perfekte duft

Skjønn som Doutzen

Hva er det første du gjør om morgenen?

- Jeg pusser tennene i dusjen og vasker ansiktet med varmt vann. Deretter bruker jeg Triple Active Day fra L'Oréal, som er full av fuktighet og antioksidanter.

Hva er ditt personlige skjønnhetstriks?

- Jeg lærer mye i jobben, og har blant annet skjønt at det å bruke vippetang før du legger mascara er en genistrek. På dagtid trenger man ikke å bruke mye sminke - bare litt maskara. Jeg sverger til Mascara Lash Architect 4D, siden jeg elsker lange vipper. Og så bruker jeg litt concealer. BB Cream Nude Magic fra L'Oréal er fantastisk, fordi det føles ikke som man har på sminke i det hele tatt.

Hva er favorittsminken når du vil forføre?

- Jeg liker tung sminke, det kan være veldig sexy. Det må være mye svart. Jeg liker å bruke svart kajal, smokey eyes og brun øyenskygge for å lysne det hele litt. På leppene bruker jeg en naturlig lipgloss.

Hvordan tar du vare på håret?

- Jeg bruker masse balsam! Mitt favorittprodukt er Elvive Colour Protect fra L'Oréal, både sjampo, balsam og hårkur.

Gjør du noe spesielt om sommeren?

- Når jeg er på ferie, avslutter jeg dagen med å massere inn kokosolje i håret. På stranden smører jeg inn kroppen med det, dekker meg selv med sand og skrubber. Når jeg skyller av sanden i havet blir huden myk som silke. Kokosolje er naturlig og veldig effektivt.

Hva er den største sminkebommerten du har gjort?

- For mye av alt samtidig! Mye rouge, mye leppestift. Folk vet ikke hvor de skal se! For mye kan bli forvirrende. Jeg liker når man har nesten nakne øyne og sterkt sminkede lepper. Når man er ung, prøver man alt mulig ...

Hva liker du best ved deg selv?

- Jeg snakker egentlig aldri om hva jeg liker eller ikke liker ved meg selv, siden folk har en tendens til å henge seg opp i det. Jeg sier det ikke engang til mannen min. Eva Longoria sa en gang til meg: - Doutzen, du må aldri fortelle mannen din om feilene dine! Jeg er generelt fornøyd, og føler meg heldig.

Hva unner du deg innimellom?

- Massasje! Vanligvis gjør jeg det på flyplassen, hvor det er et Express spa. De er gode på fot- og nakkemassasje, og det er godt før en flytur. Bortsett fra det gjør jeg ikke noe spesielt. Nå som jeg har en baby, føler jeg at det er bortkastet tid. Jeg reiser mye, så jeg prøver å ikke være borte mer enn to dager på rad, ellers får jeg dårlig samvittighet. Men jeg tvinger meg i det minste til å trene.

Hvordan trener du?

- Jeg bokser på Aerospace i New York. Det er kjempegøy, men hvis man ikke er vant til hard trening, føles det som om man skal dø. Jeg elsker å slite meg ut, å presse kroppen hardt. Fra jeg var åtte til jeg ble seksten drev jeg med skøyteløp. Nå løper jeg litt og gjør litt pilates. Under svangerskapet gjorde jeg mye yoga. Jeg trener mye. Om sommeren surfer og svømmer jeg også.

Hva er kveldsrutinene dine?

- Jeg fjerner alltid sminken med L'Oréal Eye Makeup Remover og Triple Active Velvety Milk og toner. Så tar jeg på nattkremen min, Nutrissime. Huden repareres bedre om natten, så det er viktig å la den hvile og ikke ha noe sminke på.

Har du en spesiell diett?

- Jeg passet nøye på hva jeg spiste under svangerskapet. Jeg hadde ikke lyst på noe spesielt, sånn som mange har. Jeg liker friske ting som salat og frukt, så det var lett. Jeg liker ikke mat med saus. Jeg la på meg 12 kilo, men gikk ned åtte kilo rett etterpå! Åtte måneder med amming hjelper mye. Alle de ekstra kiloene er borte, men kroppen min føles annerledes nå enn før.

Hva er din skjønnhetsfilosofi?

- Kvinner burde feire formene sine og den naturlige skjønnheten. Vi er så heldige med det vi har, så vi må se positivt på oss selv. Det høres ut som en klisjé, men hvis man føler seg bra, så synes det!

Les også: Makeuptrenden du må prøve

=

DOUTZENS FAVORITTER: 1. Triple Active Day fra L'Oréal, kr 99. 2. Eye Design Eye Pencil fra L'Oréal, kr 119. 3.Calendula Face Cream fra Weleda, kr 89. 4. Chance fra Chanel, kr 450 for 50 ml. 5. Nude Magic BB Cream fra L'Oréal, kr 179. © ELLE / produsenten

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!