Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

Oslo Fashion Week er nå halvveis, og vi lader opp til siste halvdel med en oppsummering av uken så langt.

Det norske motepublikummet har fått se fantastiske kjolekreasjoner, draperte stoffer og sporty snitt fra designernes neste vår- og sommerkolleksjoner.

Få ELLEs moteredaktør Petra Middelthons kommentarer i saken under.

TSH

Designer Tina Steffenakk Hermansen er kjent for sine glamorøse og rocka plagg, men denne sesongen viser hun seg fra sin mer romantiske side. Inspirasjonen denne gangen er blomster, noe som viser seg i både fargevalg, stoffer og snitt.

For første gang viste også TSH en egen brudekolleksjon, «TSH - Love in White».

- Dette var en utrolig fin visning! Stoffene var fantastiske, og det var både sexy og romantisk på samme tid. Dette er kjoler de fleste jenter drømmer om å ha. Jeg gleder meg til å jobbe med denne kolleksjonen, sier Petra Middelthon.

Les også: Augusts beste budsjettkjøp

=

OSLO FASHION WEEK: TSH-jenta kan kle seg i flommende kjoler inspirert av blomster neste vår og sommer. © Stella pictures

Venti Uno

Nadya Khamitskaya, som er mer kjent for sin deltakelse i Skal Vi Danse, viste en smakebit fra sin kjolekolleksjon for neste vår/sommer under åpningen av Oslo Fashion Week.

På catwalken fikk vi se elegante kjoler med vakre draperinger i duse farger.

- Dette synes jeg var en klassisk, fin sommerkolleksjon. Jeg likte godt utvalget vi fikk se under åpningen, det var nude, lekkert og safe, mener Petra Middelthon.

=

OSLO FASHION WEEK: Venti Uno satset på enkle kjoler med vakre draperinger. © Stella pictures

Elen Kristvik

Å elske kroppen sin

EMOSJONELLE: Forholdet til kroppen din er det lengste du vil ha dette livet. Så hvorfor er det så vanskelig å la det preges av kjærlighet, i stedet for hat?

Fam Irvoll

Kjendisfavoritten Fam Irvoll skal vise sin vårkolleksjon under London Fashion Week, men valgte likevel å holde en egen visning på Aker Brygge under moteuken.

Kolleksjonen heter Glam Grannies, og er inspirert av den glamorøse husmorstilen fra 60-tallet.

-- Det er alltid gøy med Fam, dette er virkelig det man kan kalle et show! Denne gangen synes jeg hun har tatt det et skritt videre. Kolleksjonen er feminin, flørtete og morsom. Dette er Norges svar på Betsey Johnson, mener ELLEs moteredaktør.

Mer om høstmoten! Disse trendene gleder vi oss til

=

OSLO FASHION WEEK: Fam Irvoll viste en leken kolleksjon inspirert av glamorøse bestemødre. © Stella pictures

Match / Vic

For første gang viste kleskjedene Match og Vic fram sine kolleksjoner for neste sesong på OFW.

Med sin nye sjefsdesigner Frank Remme, som tidligere har vært couturedesigner for Christian Dior og Christian Lacroix, har merket fått en oppfriskning, og publikum fikk se pastellfarger, spennende snitt og tilbehør i gull.

- Det har skjedd en radikal forandring etter Frank Remme kom inn i bildet! Dette var en veldig fin visning, modellene var bra og hår og makeup passet perfekt til temaet. Jeg likte spesielt godt catsuitene, som henvender seg til en litt yngre målgruppe. Dette blir spennende å følge med på, sier Middelthon.

=

OSLO FASHION WEEK: Match viste nye takter takket være sin nye sjefsdesigner Frank Remme. © Stella pictures

Kristine Vikse

Kristine Vikse startet uken med å vinne årets Who's Next-pris, og viste kolleksjonen Goodiebag dagen etter. Designeren har satset på en brukervennlig og strammere kolleksjon, med pastellfarger, strikkekjoler, mønstrete blazere og løse bluser.

- Denne kolleksjonen var helhetlig og det er veldig bra. Jeg likte de duse pastellene og de mer sporty plaggene. Jeg tenker automatisk på sol, sommer og St. Tropez, sier Petra Middelthon.

=

KRISTINE VIKSE: Designeren viste sin sjette kolleksjon under Oslo Fashion Week. © Stella pictures

Tonje Jakobsen

Designeren fikk æren av å være sesongens debutant og viste fram kolleksjonen, Travel Light, under åpningen.

Tanken bak er å designe klær som kan brukes ved flere anledninger, basert på renhet og raffinerte linjer.

- Dette synes jeg var spennende. Det var sporty, chic og med fine fargetoner. Det er litt utfordrende å få snittet fint med stoffene som er valgt, men jeg gleder meg til å se mer av sesongens debutant i tiden som kommer, sier ELLEs moteredaktør.

Følg også visningene på Instagram @ellenorge!

=

OSLO FASHION WEEK: Tonje Jakobsen er sesongens debutant, og viste kolleksjonen Travel Light under åpningen. © Stella pictures

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!