Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

Vi har snakket med guttene som kontrollerer store deler av plaggene som befinner seg i klesskapet ditt.

Her er moteguttas beste tips og absolutte favoritter for denne våren.

Andreas Holzweiler (30)

Andreas driver Holzweiler Agenturer, som fører merker som Gestuz, Muubaa og Rützou.

Hva er din absolutte favoritt blant vårens kolleksjoner?

- Genetic Denims silke-/denim-bukser er et absolutt must for våren. De ser ut som denim, men er laget av 97 prosent silke og 3 prosent stretch. Derfor er de silkemyke og har en perfekt passform. De kommer i knallfarger som turkis, korallrød og gul, men også i mer diskrete fargetoner, som svart, marineblå og lysebrun.

Hvilken trend tror du på for jenter i vår?

- Jeg har troa på en vår full av farger. Jeg liker antrekk som er ton i ton, med en knallfarge på buksene, og en utvasket variant av den samme fargen som topp. Jordfarger er også viktige i vår, og kommer for fullt i vinterens kolleksjoner også. Ellers gjelder det vel mer at man skal gå i det som man føler seg mest vel i, og at moteverden ikke sikter mot en distinkt trend. Sesongene glir nok mer og mer inn i hverandre. Når vår/sommer-klærne kan brukes for fullt, begynner høstkolleksjonene å tikke inn i butikkene. Det fine er at mote repeterer seg så raskt om dagen at ting verken rekker å bli trendy eller utrendy.

Les også: 10 motekupp på budsjett

=

HOLZWEILER: Andreas Holzweiler digger stilen til Dree Hemingway, og synes du skal satse på knallfarge på buksene. Bukser fra Genetic Denim. © ELLE / Imaxtree

Hans Hallseth (28)

Hans jobber som selger hos Acne.

Hva er din absolutte favoritt i vårens kolleksjon?

- Acnes lave, herreinspirerte sko med store dusker! For damer har utvalget på skofronten lenge gått i det samme; wedges eller ankelstøvletter. Jeg følte et friskt pust da jeg så vår og sommer-kolleksjonen til Acne i London i september, der de fleste visningsskoene var lave med store, kule dusker. Burberry Prorsum kjørte samme stil til gutta for høsten.

Hvilken trend tror du på for jenter i vår?

- Jeg føler tiden er inne for at jenter skal bli mer feminine igjen. Jenter kan gjerne pakke bort denimshortsen, den slitte singleten og det neon­fargede undertøyet og heller ta på seg fine kjoler i futuristiske blomsterprint, luksuspaisley eller print av biler, båter, palmer og strender. Dessuten håper jeg å se ankellange bukser i både jeansstoff og silke, som man gjerne kan kombinere med en tulipantopp. I tillegg tror jeg mye på hvitt til våren, men kombinert med oransje, rosa, grønt, brunt og gult. Jeg har også troa på en fornyet variant av 50-tallssnittet, med fokus på smal midje og tekkelige kjoler som går til knærne, med åpne rygger og dekket bryst. Det handler ikke om å være sexy ved å vise mye lår og bryst, men ved å vise timeglassfiguren.

Les om Acnes skjortekolleksjon her!

=

ACNE: HAns Hallseth elsker stilen til Hanneli Mustaparta, og synes du skal satse på lave sandaler med store dusker i vår. © ELLE / Imaxtree

Elen Kristvik

Å elske kroppen sin

EMOSJONELLE: Forholdet til kroppen din er det lengste du vil ha dette livet. Så hvorfor er det så vanskelig å la det preges av kjærlighet, i stedet for hat?

Magnus Thorud (32) og Kyrre Alver (37)

Magnus og Kyrre driver Blender Agency, som fører merker som Alexander Wang, Marc by Marc Jacobs og Rag & Bone.

Hva er din absolutte favoritt blant vårens kolleksjoner?

Magnus: - Min favoritt denne våren er Alexander Wangs Prisma Tote. Vesketrenden for våren 2012 er helt klart «totes» og «shoppere». Man ser denne trenden fra alle store designerhus, som Celine, Balenciaga, Goyard og Alexander Wang.

Kyrre: - Denne jakka fra Iro er perfekt. Den kan både være laidback med jeans og sneakers, samtidig som den like gjerne er det plagget som gjør antrekket komplett for en sommernatt på byen. Det franske merket Iro er veldig parisisk rock chic. Jeg synes det er veldig sexy med jenter med denne looken.

Hvilken trend tror du på for jenter i vår?

Magnus: - Den kuleste stilen for våren 2012 er Current/Elliott-jeans i leopardmønster, en hvit Alexander Wang-singlett, en slitt vintage olaskjorte, Rag & Bone Newbury-støvler og en Alexander Wang Prisma Tote. En stil som passer en selvsikker og laidback jente denne våren.

Kyrre: - Jeg elsker jenter med slitte, shabby Current/Elliott-jeans, en hvit James Perse T-skjorte, Converse-sko, Balenciaga-veske & en kul Iro-jakke. Dette er den optimale vårstilen synes jeg.

Les også: Seks blogger du bør følge

=

BLENDER AGENCY: Magnus Thorud og Kyrre Alver elsker stilen til Kate Bosworth og synes du bør skaffe deg en shopper fra Alexander Wang og rocka jakke fra Iro.

Fredrik Lund (39)

Fredrik er daglig leder i Kaare Lund, som fører merker som Whyred, Replay og Hope.

Hva er din absolutte favoritt blant vårens kolleksjoner?

- Valget mitt falt på en superfin mønstrete bukse i silke fra Replay. Buksa passer perfekt i vårens trendbilde, med sitt etniske mønster og sterke farger. Den passer like bra på vei til stranda som på ELLEs sommerfest - tilbehøret avgjør. Jeg ser for meg en blid jente i hvit singlet, sandaler og skoskift i veska. Et kjapt bytte av sko, og kanskje litt trylling med sminkepungen og en hårstrikk, så er hun klar for fest!

Hvilken trend tror du på for jenter i vår?

- Det som gjelder for våren 2012, som alltid, er å føle seg vel, og kle seg etter evne. Det er mye bedre at noe kler deg enn at det på død og liv må passe i det aktuelle motebildet.

=

KAARE LUND: Fredrik Lund liker den laidbacke stilen og synes du skal gå for en etniskinspirert bukse fra Replay denne sesongen. © ELLE / Imaxtree

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!