Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

Klassiske plagg som trenchcoaten, den lille sorte, ballerinasko og den hvite skjorten er plagg man alltid rådes til å kjøpe, fordi de kan brukes til alt. Men blir ikke disse plaggene fort litt... kjedelige?

Ikke om du bruker dem som Alexa Chung! Preppy og ladylike ser überkult ut når Alexa Chung får det på seg.

Motepressens favoritt

Den britiske it-jenta har gjort det til en kunst å bruke britiske moteklassikere sammen med mer trendy plagg og vintage. Slik har hun skapt en helt særegen stil som skiller seg ut blant de andre trendsetterne.

Alexa selv er veldig glad i vintage, og kombinerer som regel nytt og gammel, og dyrt og billig i hvert antrekk for å gi det mer særpreg.

Skal du bruke en klassisk trenchcoat, som er et nøkkelplagg i Alexas garderobe, kan du mikse den med søte babydollkjoler med sexy, skyhøye hæler, bare bein, en grafisk eyeliner og bustete rett-ut-av-senga hår, i kjent Alexa-stil.

Det er kleskombinasjoner som dette som har fått hele motepressen til å elske henne.

=

STJEL STILEN: Alexa Chung kan kunsten å sette sammen antrekk. Foto: Stella og Getty

Gå for kontraster

Selv om plaggene hun velger ofte er ganske enkle, går hun ofte for mønstrete plagg og nye fargekombinasjoner som raskt liver opp antrekkene.

Alexa elsker sin klassiske Chanel 2.55 i miniversjon, men bruker den på tvers over oversizede herreskjorter og slitte jeans, slik at stilen ikke blir for damete.

Har hun på seg en veldig kort kjole, bruker hun den med flate ballerinasko. Den ikoniske Barbour-jakken får selskap av slitte denimshorts og en stripete genser.

Kontraster er nøkkelen, både når det gjelder kleskombinasjoner, stoffer, merker og fargevalg.

=

STJEL STILEN: 1. Kjole fra Vero Moda, kr 299. 2. Veske fra Mango, kr 799. 3. Sko fra Marc Jacobs, kr 3550. 4. Smykke fra Vivienne Westwood, kr 690. 5. Kjole fra Carin Wester, kr 1499. 6. Trenchcoat fra Vero Moda, kr 450. © Foto: Stella/produsenten

Elen Kristvik

Å elske kroppen sin

EMOSJONELLE: Forholdet til kroppen din er det lengste du vil ha dette livet. Så hvorfor er det så vanskelig å la det preges av kjærlighet, i stedet for hat?

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!