Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

Vann for livet

Acqua For Life ble startet av Giorgio Armani i samarbeid med Green Cross, og målet var at hver solgte Acqua di Gio-duft skulle gi én liter rent vann til Ghana. I fjor kunne Armani donere 40 millioner liter rent drikkevann til 27.000 mennesker i 16 lokalsamfunn, inkludert 3.500 barn i regionene Eastern og Volta i Ghana.

Utfordringen er inspirert og koblet til den eksklusive duften Acqua di Gio for menn og Acqua di Gioia for kvinner, begge assosiert med vann, og nært knyttet til naturen. Disse verdiene stemmer godt overens med initiativene og prinsippene til Green Cross, den frivillige organisasjonen som ble grunnlagt i 1993 av Mikhail Gorbatsjov, og som arbeider med problemer knyttet til sikkerhet, fattigdom og miljøødeleggelser, for å sikre en bærekraftig og sikker fremtid for alle. Duften har fått en helt unik design tilpasset kampanjen.

"Jeg er alltid svært oppmerksom på problemer i forhold til miljøet, og særlig vann, et element jeg er svært glad i fordi det både regenererer, er dyrebart og nødvendig for liv," sier Giorgio Armani.

Vann til Bolivia

I år har de flyttet arbeidet til Bolivia, hvor krisen og behovet for rent vann er stort. At enkelte merker i kosmetikkindustrien donerer penger ved salg av produkter skaper respekt i en ellers så kommersiell industri.

Det blir gravd ut brønner med håndkraft. Disse er egnet i områder med et høyt vannspeil. Borehull gir betydelig større mengder vann. Disse blir boret av maskiner, og vannet pumpes opp fra grunnvannet.

Systemet for innsamling av regnvann krever montering av takrenner på skolene, og systemet fører regnvannet inn i en oppsamlingstank på 20 000 liter. Dette er en svært kostnadseffektiv og miljøvennlig teknologi. Aksept og støtte fra lokalsamfunnene er helt sentralt, og vil avgjøre hvor vellykket dette initiativet er på lang sikt.

Dette vil bli deres vannleveringssystem, og de må selv etterse det. De vil få ansvar for systemet, og de er opplærte i å vedlikeholde det. I hver landsby er en gruppe på 7 til 10 mekanikere, murere og andre nå opplært i vedlikehold av systemene, og vi har også hjulpet dem med å etablere en løsning for en minimal betaling for vannet, som vil finansiere arbeid på borehull og brønner ved behov. Kvinner er sentrale for å håndtere vann i lokalsamfunnene. Derfor er det i 9 av 10 landsbyer hvor byggingen allerede er ferdig, valgt en kvinne som ansvarlig for oppfølging av vedlikeholdet av borehullene og brønnene.

Acqua for Life-produktene finnes i butikk fra 7. mars der du får en helt unik vannflasket med parfymen.

=

Acqua di Gio. kr 565.

=

Armanis mål er å skaffe rent drikkevann til verden.

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!