Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

Det er ingen nyhet at Youtube er den nye reklamekanalen, men i siste årende og sesongene har motehusene og merkene blitt flinkere til å utnytte platformen.

Filmene er både morsommere, smartere og mer inspirerende. Her er et knippe filmer som du bør ta en titt på, både for motens og historiens skyld.

Lanvins pitbull

Lanvin har forstått hvordan man kan få det beste ut av Youtube. Lanvinkledde modeller dansende til Pitbulls "You know you want me". Høydepunktet er når designeren selv Alber Elbaz slår i en dans på slutten av filmen.

For inspirasjon

Kombinasjonen av Anja Rubik, stylingen, musikken og ikke minst klippingen gjør denne motefilmen laget av superfotografen Nick Knight er et perfekt eksempel hvordan en motefilm bør se ut. Kan anbefales hvis du trenger litt inspirasjon.

ELLEs favoritt

Er det en motefilm du skal se før du dør er det denne! Det er Sofia Coppola som har regien på denne filmen for Dior, og fikk alle jenter til å få lyst til å spraye seg med Miss Dior Cherie, ta med seg noen ballonger og flytte til Paris. Stemningen, lyset, stylingen og måten motebyen er filmet på er helt fantastisk.

For de mote- og modellinteresserte

Denne ble filmet av Karl Lagerfeld da modellen Lara Stone var helt på topp (og der er hun fremdeles). Den sensuelle, franske og sofistikerte måten hun beveger seg foran speilet kledd i Chanel er helt magisk.

Den dyreste

Noen som har sett Molin Rouge? Baz Luhrmann og Nicole Kidman blir ikke feil. Den supereksklusive reklamefilmen for Chanel No.5 troner fremdeles øverst som verdens dyreste.

Skapte en verdensstjerne

Filmen som satte Mr. Pitt på verdenskartet. Enkelt oppsumert: Slipper ut av fengselet, viser speilansikt, mangler bukser, blir plukket opp av en vakker kvinne, får et par 501-jeans kastet mot seg, kysser litt. Voilà, en verdensstjerne er født.

Moss the Boss

På 90-tallet var Calvin Klein toneangivende med sine grungeinspirerte reklamer. Det skulle være rått, enkelt og realistisk. Denne er en av dem. Se Kate Moss på "casting" i New York i et par CK One-jeans.

YSL-mimring

Designeren Stefano Pilati viste nettopp sin siste kolleksjon for YSL. Har du lyst til å mimre litt for hva han gjorde for motehuset, kan du se høst/vinter-kolleksjonen 11/12 som er filmet av superduoen Inez van Lamsweerde and Vinoodh Matadin med modellen Raquel Zimmermann.

Viktor & Rolf for H&M

Det er vanskelig å velge en favoritt blant filmene fra designersamarbeidene til H&M, men valget landet til slutt på Viktor & Rolfs bryllupsfilm, også med modellen Raquel Zimmermann.

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!