Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

Barfotluksus i jungelen i Tanzania. Lekker design på den greske vulkanøya Santorini. Villa i strandkanten i Thailand. Rustikk eleganse langs en klippekant i California. Eller villmarkscamping i ørkenen i India. Her er 10 fantastiske drømmereisemål:


1. Fundu Lagoon Resort

Pemba, Tanzania

Fundu Lagoon Resort ligger på sørvestsiden av øya Pemba - naboøya til Zanzibar - i Det indiske hav ved en avsidesliggende og vakker strand som ligger mellom jungeldekkede åser. Dette er et elegant og økovennlig feriested hvor romanse møter jungelchic. Resorten består av egen brygge, resepsjon, en restaurant, tre barer, et bibliotek, en liten gavebutikk, et dykkersenter, et spaanlegg, et stort evighetsbasseng og 18 luksuriøse telt med tregulv og stråtak. Noen av teltene ligger nede på stranden, mens andre ligger oppover åssiden. Alle har fantastisk utsikt. Her kan man leve totalt uforstyrret. De eneste skapningene som dukker opp ubedt, er apekattene - «The Blue Monkeys».

Pris: 2.500 til 4.500

På nett: fundulagoon.com

ELLE reise 0112 Signy=

Fundu Lagoon Resort - Pemba, Tanzania.

ELLE reise 0112 Signy=

Fundu Lagoon Resort - Pemba, Tanzania.

2. The Haad Tien

Koh Tao, Thailand

Dette boutiquehotellet er plassert på sørspissen av øya Koh Tao, og er et perfekt motstykke til frenetiske Bangkok. Hver villa er laget av gjenbrukstømmer, og ligger i vannkanten eller mellom frodige kokosnøtt-plantasjer, med en stor hage å boltre seg på. Villaene er romslige, og inneholder blant annet utendørs dagsenger, sjeselonger og walk-in-garderobe. Hotellet har også sin egen frukt- og grønnsakhage.

Nærmeste flyplass: Bangkok

Pris: Fra kr 600 pr pers/natt

På nett: haadtien.com

chic shack awards drømmedestinasjoner 01/12=

The Haad Tien - Koh Tao, Thailand © PRESS MATERIAL

Elen Kristvik

Å elske kroppen sin

EMOSJONELLE: Forholdet til kroppen din er det lengste du vil ha dette livet. Så hvorfor er det så vanskelig å la det preges av kjærlighet, i stedet for hat?

3. Wilderness Camp

Rajasthan, India

For stilfull komfort i villmarken er det vanskelig å slå denne leiren midt i ørkenen sør for Jodhpur. Hver av de seks teltene er romslige, og har egne flislagte bad og varmtvann. Av aktiviteter kan du blant annet dra på jeepsafari rundt campen eller utforske ørkenen fra hesteryggen. Middagen inntas i et telt fult av stearinlys, og kan avrundes med en tur under stjernehimmelen.

Nærmeste flyplass: Jodhpur

Pris: Fra kr 1.400 pr pers/natt

På nett: rohetgarh.com

chic shack awards drømmedestinasjoner 01/12=

Wilderness Camp - Rajasthan, India. © PRESS MATERIAL

4. Sex'tantio le Grotte della Civita

Matera, Italia

Spredt over den eldgamle byen Matera ligger dette «hotellet», som i realiteten er gamle grotter som en gang huset gjetere. Det søritalienske området står på UNESCOs verdensarvliste, og eieren måtte være ekstra forsiktig da han skulle pusse opp; grottene ble omhyggelig tatt fra hverandre for å få lagt inn ledninger og rør, og hver stein ble til slutt lagt på plass igjen. Tradisjonelle og lokale materialer ble brukt og moderne fasiliteter kun inkorporert hvis det var helt nødvendig. Resultatet er en helt unik opplevelse.

Nærmeste flyplass: Napoli/Roma

Pris: Fra kr 2.000 pr pers/natt

På nett: legrottedellacivita.com

chic shack awards drømmedestinasjoner 01/12=

Sex¿tantio le Grotte della Civita - Matera, Italia. © PRESS MATERIAL

5. Perivolas

Santorini, Hellas

Perivolas er bygget i tradisjonell gresk stil, og plassert på de røde vulkanske steinene i byen Oia. Interiøret er helhvitt, med enkelte rene innslag som en rosa pute her og der. Ingen harde hjørner, bare myke kurver og lange strekker, gjør at det både ser vakkert ut og avkjøles naturlig om sommeren. Det fantastiske bassenget, som går i ett med horisonten, har en spektakulær utsikt, og er i seg selv verdt et besøk.

Nærmeste flyplass: Santorini

Pris: Fra kr 3.000 pr pers/natt

På nett: perivolas.gr

chic shack awards reise 0112=

Perivoas - Santorini, Hellas. © PRESS MATERIAL

6. Paresa

Phuket, Thailand

Bygget inn i klippene på vestkysten av Phuket, ser Paresa ut som et designertempel med sine mange meter under taket og himmelske utsikt. Smale steinbelagte stier smyger seg mellom de 49 rommene, spa-avdelingen, bassenget, biblioteket og de to restaurantene - den ene thailandsk, den andre italiensk. Soverommene er nydelig innredet med hvite vegger, mørke tregulv og egen iPod, og de fleste suitene har privat basseng.

Nærmeste flyplass: Bangkok/Phuket

Pris: Fra kr 2.500 pr pers/natt

På nett: paresaresorts.com

chic shack awards drømmedestinasjoner 01/12=

Paresa i Phuket Thailand. © PRESS MATERIAL

7. Le Logis de Puygaty

Poitou-Charentes, Frankrike

Denne imponerende gamle herregården stammer fra 1500-tallet, og består av tre gjesterom i uthuset og én hytte, alt liggende på rekke og rad langs et stort gårdstun. Beliggende midt i hjertet av Cognac-distriktet er gården perfekt om man ønsker både å gjemme seg bort og skjemme seg bort et par dager. Stedet er pusset opp med lokale materialer, og gamle originaldetaljer er blandet med moderne design.

Nærmeste flyplass: Bordeaux

Pris: Fra kr 1.050 pr pers/natt

På nett: logisdepuygaty.com

drømmereiser 0112 Drommereiser ELLE=

Le Logis de Puygaty - Poitou-Charentes, Frankrike.

8. Post Ranch Inn

Big Sur, California

Utsikt og natur er stikkordene - 40 rustikke hytter og tre basseng ligger spredt langs en klippekant med utrolig utsikt over Stillehavet. Rommene har vinduer fra gulv til tak og åpen peis, samt en restaurant spektakulært plassert på en fjellknaus over havet. Alt sammen miljøvennlig; det brukes kun solenergi, og du finner verken TV eller plastflasker. Du kan slappe av, ta yogatimer eller få massasje på din private terrasse. Guidede fotturer tar deg gjennom skogen både dag og natt - på nattestid under en fantastisk klar stjernehimmel.

Nærmeste flyplass: San Jose/Monterey

Pris: Fra kr 3.200 pr pers/natt

På nett: postranchinn.com

chic shack awards drømmedestinasjoner 01/12=

Post Ranch Inn - Big Sur, California © PRESS MATERIAL

9. The caves

Negril, Jamaica

Dette jamaicanske ferieparadiset består av tolv hytter med stråtak og ett eller to soverom, pluss en hytte med 4 soverom og eget basseng, og er plassert på en klippe med utsikt over havet. En 10-minutters kjøretur tar deg til Negril, hvor du finner en milelang sandstrand, men du kan også bli ved hotellet og hoppe fra klippekanten og svømme ut til rev for snorkling i grotter. Hotellet har også spa-avdeling, hvor du kan nyte behandlinger fra Aveda. Middagen inntas i et lysthus med utsikt over havet eller i en privat grotte pyntet med stearinlys og roseblader.

Nærmeste flyplass: Montego Bay

Pris: Fra kr 2.500 pr pers/natt

På nett: islandoutpost.com

chic shack awards reise 0112=

The Caves - Negril, Jamaica. © PRESS MATERIAL

chic shack awards drømmedestinasjoner 01/12=

The Caves - Negril, Jamaica. © PRESS MATERIAL

Uxua Casa Hotel

Tramcoso, Brazil

Tidligere kreative leder for Diesel, Uxua, eier disse ni villaene beliggende i en fantastisk tropisk hage. Stranden ligger en 10-minutters gåtur unna, og fra åssiden har du utsikt over den grønne, trendy byen Trancos, med flust av boho-chic reatauranter og butikker i fargerike gamle fiskerhytter. Resirkulerte materialer og vintage brasilianske møbler er blitt brukt så langt som mulig for at villaene skal harmonere med omgivelsene, og du kan velge mellom selvbetjente opphold eller 5-stjerners-behandling. Om du søker fred og ro, kommer du til å elske dette stedet!

Nærmeste flyplass: São Paulo/Porto Seguru

Pris: Fra kr 3.700 pr natt

På nett: i-escape.com/uxua.php

chic shack awards drømmedestinasjoner 01/12 Drommereiser ELLE=

Uxa Casa Hotel - Tramcoso, Brazil © PRESS MATERIAL

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!