Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

Morgen

Ansikt:

1. Start dagen med å rense ansiktet. Om natten hviler kroppen, men huden jobber på spreng. Det er viktig å få vekk alle avfallsstoffer for å holde huden sunn og frisk. Bruk både et renseprodukt og et ansiktsvann. Disse hører sammen - ansiktsvannet fjerner de siste restene av smuss.

2. Påfør et serum. Dette gir ekstra energi til huden og beskytter mot forurensning og ødeleggende frie radikaler.

3. Ta på både dagkrem og øyenkrem.

Kveld:

1. Før du legger deg om kvelden er det viktig at du vasker bort alt som har satt seg i huden din i løpet av dagen. Bruk helst både ansiktsmelk og ansiktsvann.

2. Bruk også et serum på kveldstid for å gi huden mest mulig næring.

3. Om natta kan du bruke en fetere og mer næringsrik krem enn på dagtid. Siden huden jobber så bra om natta, er det lurt å utnytte dette ved å bruke en god nattkrem.

Ukentlig :

En gang i uka er det lurt å peele ansiktet. Peelingen tar bort den døde huden som du ikke får vekk med vanlig rens, og de små kornene skraper vekk unødvendig smuss. Rett etter peelingen er huden renset og åpen for pleie. Utnytt muligheten ved å påføre en god fuktighetsmaske - det er nå du får maksimalt utbytte av den. La peeleren stå i dusjen, da er det letter å huske på den. Masken kan du la virke mens du for eksempel spiser frokost eller kveldsmat, da blir det heller ikke så stortiltak å bruke den.

=

=

1. Instant Gentle Cleansing Oil fra Dior, kr 275. Renseoljen for ansikt og øyne skal passe til alle hudtyper.

2. Instant Gentle Exfoliant fra Dior, kr 335. En mild peeling som også kan brukes på sensitiv hud.

3. Serumet Genifique Activateur de Jeunesse fra Lancôme, kr 575.

4. Biopur Mask fra Biotherm, kr 210. Masken skal redusere blankhet i huden og motarbeide tette porer.

5. Denne makeupfjerneren som er en av bestselgerene fra Lancôme er også tilpasset kontaktlinsebrukere. Bi-Facil Eye Makeup Remover kr 275.

6. Eau Démaquillante 3 in 1 Cleansing Water fra YSL, kr 390. Rensevannet er en fin erstatning for renseserviettene.

Kropp

Daglig :

Bruk gjerne en dusjgelé til å vaske huden med. Du kan godt ta den daglige dusjen om kvelden, men det er om morgenen du får vasket deg best, i og med at natta har brukt tiden på å jobbe med huden din. Hvis du vil utnytte natta best mulig, kan du smøre deg inn med olje. Du vil få en silkemyk hud, og det vil hjelpe mot en sliten kropp.

Ukentlig :

I likhet med ansiktet, bør du peele bort død hud en gang i uka. Hudpleietips fra Noella Amarger, hudpleier ved Dior Institute Paris.

Hårfjerning

Daglig :

Uønsket hår i ansiktet, rundt bikinilinjen, under armene og på beina er irriterende. Det finnes mer eller mindre behagelige måter å fjerne dem på. Du kan velge å gjøre det hjemme, eller overlate det til hudpleiesalonger. Hjemme er det enkelt å bruke barberhøvel på alle områder bortsett fra i ansiktet. Ulempen med denne metoden er at du må barbere ganske ofte om du ønsker å være uten hår til enhver tid. Unngå trange klær etter barbering - det kan forårsake inngrodde hårsekker og gi betennelse. Øyebrynene kan med fordel nappes nesten hver dag.

Hver fjerde til sjette uke :

Ønsker du å slippe å tenke på uønsket hårvekst i hverdagen, kan voksing være et godt alternativ. Det kan du gjøre både hjemme og i salong. For best resultat bør du la håret gro i minst fire uker før voksingen, ellers risikererer du at noe hår vokser ut raskt etter behandlingen. Hår vokser i faser, og trenger minimum fire uker for at det skal være mulig å fjerne hår fra alle hårsekkene samtidig. Bruk gjerne en beroligende olje på kroppen etter behandlingen. Elektrolyse er et alternativ du kan gjøre hos en hudpleier. Overleppe, bryn og hake kan gjerne behandles med elektrolyse. Noen får hormonforstyrrelser som fører til hår rundt navlen og brystvortene, disse kan også fjernes med elektrolyse. Hårene skal være så korte som mulig for å klare å drepe roten. Det er viktig at du holder deg unna sol i to uker etter behandlingen.

=

=

Elen Kristvik

Å elske kroppen sin

EMOSJONELLE: Forholdet til kroppen din er det lengste du vil ha dette livet. Så hvorfor er det så vanskelig å la det preges av kjærlighet, i stedet for hat?

1. Biotherm Baume Corps Oil Therapy, kr 275. En bodylotion med velduftene aprikos og en favoritt for mange.

2. Dior Svelte Body Beautifying and Toning Oil, kr 425. Oljen skal hjelpe mot tørre og slitne ben og virkeoppstrammende.

3. Coco Mademoiselle Velvet Body Oil fra Chanel gir deg silkemyk hud, kr 410.

4. Crème Jeunesse des Mains fra Clarins, kr 195. Den populære kremen gir mye fuktighet og beskytter.

5. Hjemme er det enkelt å bruke barberhøvel på alle områder bortsett fra i ansiktet.

Hår

Morgen :

Selv om du ikke vasker håret hver dag, kan du gjerne friske det opp med en toner som revitaliserer håret og gir det en frisk duft. Det beste er å vaske håret i lunkent vann annenhver dag. Hvis du vasker håret i for varmt vann, blir det lett fett i hårbunnen og tørt i lengdene. Det samme problemet kan oppstå dersom du vasker håret for ofte. Få råd fra frisøren din når det gjelder å velger riktige hårprodukter. Tørr hodebunn kommer ofte av feil sjampo.

Ukentlig :

Håret ditt fortjener en god behandling med hårkur en gang i uka. Selv om du har sunthår også. Håret trenger påfyll av både næring og fuktighet.

Hårtips fra Bea Watson, Aveda's Technical Hair Educator London, England.

=

=

1. og 2. All Soft shampo og balsam fra Redken for tørt og sprøtt hår.

2. Essence Absolue Nourishing Protective Oil fra Shu Uemera, kr 400 er hyllet for sine kvaliteter verden over. Påføres i håndkletørt hår og lukter fantastisk.

3. Ciment Thermique fra Kérastase, kr 245. Aktiveres av varme og styrker skadet hår

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!