Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

Denne uken var forretningskvinne, designer, moteikon og tidligere moteblogger Elin Kling i Oslo for å presentere Totêmes vårkolleksjon.

Vi møtte henne og ektemannen Karl Lindman. De startet merket sammen i 2014.

- Jeg hadde lenge villet starte et eget klesmerke, men ville finne en idé som kjentes mer spennende enn at merket kun var basert på min stil. På ferie slo det meg at jeg ikke hadde samme trygghet i feriegarderoben som hverdagsgarderoben min, sier Elin.

Slik ble Totême til, et moderne, klassisk og preppy merke. Med utgangspunkt i klær perfekt på ferie bød første kolleksjon på tunikaer, sandaler, strandhåndklær og kjoler perfekte både på strand og middag på kvelden. Merket har imidlertid utviklet seg siden det, og de fleste klærne passer like godt i byen som på stranda.

- Hvilke kvinner vil du se i Totême?

-  Stylisten Vanessa Traina er glad i Totême, og jeg ser henne ofte rundt i Soho i chelsea-kåpen sin. Det er mer en viss type kvinne jeg drømmer om, heller enn en kjendis. Kvinnen som bærer Totême er alltid on the go, hun arbeider og er travel, så hun har ikke tid til å tenke for mye på klærne hun har på seg.

Til våren slippes femte kolleksjon, og en nykommer er badedrakten med Totêmes monogram. Favorittene til Elin er en skjorte med høy, stiv hals, trench-frakken og en kjole som har vært med et par sesonger.

- Hva er favorittantrekket ditt - det du kler deg i når du ikke vet hva du skal ha på deg?

- Jeans - enten Levi's eller et par fra Totême, som er inspirert av vintage jeans. Jeg elsker jeansene våre! Også går jeg veldig mye i hvite skjorter. Skal jeg på fest eller middag kler jeg meg gjerne enkelt i en t-skjorte, gjerne i et litt tykt materiale, med jeans og et par hæler. Jeg liker enkle måter å kle meg på. Jeg ser på form og materialer når jeg kler meg, sier hun.

Elin med en av favorittene hennes fra vårkolleksjonen til Totême - havana-kjolen. Foto: Elen Kristvik

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!