Malin Pettersen (27), låtskriver og del av bandet Lucky Lips.

For tiden i studio og spiller inn ny plate. På nyåret skal bandet ut på turné.

Mange lurer på om favorittkjolen til Malin er vintage, men den er faktisk fra Bruuns Bazaar.

Mange lurer på om favorittkjolen til Malin er vintage, men den er faktisk fra Bruuns Bazaar. FOTO: Thomas Qvale

Kjole fra Bruuns Bazaar

Pris: Cirka kr 2.000 for fem–seks år siden.

Pris per kompliment: De pengene har jeg fått igjen for lengst!

Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

Vi har alle minst én ting i klesskapet som vi aldri gir slipp på, og som har reddet oss fra kleskrisa utallige ganger.

Den ene tingen som forblir vårt aller beste kjøp, og som sanker utallige komplimenter. Her er den ultimate favorittene til Malin Pettersen.

Hva gjør denne kjolen til din favoritt?

- Dette er kjolen jeg kan bruke til nesten alle anledninger, bortsett fra når jeg skal i butikken og handle middag. Klarer jeg ikke bestemme meg for antrekk, er det denne jeg går for. Kjolen skriker ikke om oppmerksomhet, den er bare veldig fin i seg selv med sitt enkle design og unike detaljer. Jeg kler den opp med høyhælte sko, eller så lar jeg den være det eneste pyntede elementet i antrekket. Jeg føler meg alltid avslappet, men fin i den. Jeg vil si at kjolen både er klassisk, men likevel et sobert statement.

Hvordan ble den din?

- Mamma og jeg drar alltid på desembertur til København. For fem–seks år siden hadde vi noen timer å slå i hjel før vi skulle til flyplassen. Lommeboka var nesten tom, og det er typisk at du finner skattene på slutten, når du egentlig har shoppet bort alle pengene. Jeg var nødt til å prøve den, og jeg måtte bare ha den. Det har jeg ikke angret et sekund på. De pengene har jeg fått igjen mang en gang med tanke på hvor mange bryllup og fester den har vært på, og hvor fin jeg føler meg i den.

Hvilke fine ting har folk å si?

- Mange er veldig begeistret for fargen, og jeg elsker den mørkegrønne fargen selv. Kjolen er spesiell uten å være for ekstravagant. Det fineste er at folk legger merke til at jeg har grønne øyne når jeg har den på. Mange lurer også på om den er vintage, både på grunn av 40-talls-snittet og fordi jeg ofte bruker vintage-klær.

Står den i stil med resten av innholdet i klesskapet ditt?

- I klesskapet mitt er det fryktelig mye rart, men kjolen er i tråd med resten av garderoben i den forstand at jeg heller bruker litt ekstra penger på noe spesielt enn å gjøre masse småkjøp her og der.

Har du brukt den på scenen?

- Den er deilig å ha på seg når vi spiller. Skal vi ha en konsert som er litt spesiell, er jeg nødt til å føle meg komfortabel og fin for å kunne yte det jeg vil. Da er den perfekt. Jeg vet at jeg føler meg som meg selv i den, og da kan jeg gi mitt ærligste uttrykk gjennom musikken. Hvis jeg skal dele av meg selv, vil jeg dele meg som jeg faktisk er.

I hvor stor grad går musikk og stil hånd i hånd for deg?

- Det har mye å si fordi begge deler har å gjøre med hvordan jeg uttrykker meg, og hva jeg direkte og indirekte vil si om meg selv til menneskene rundt meg. Nå har jeg skrevet på masse musikk i et år, og jeg gleder meg til å få brukt kjolen på scenen igjen. Den er som en trofast venn.

Følg ELLE på Facebook!

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!