Live Nelvik (32) programleder i NRK

Live Nelvik (32) programleder i NRK

For tiden aktuell med sin andre sesong Dama til. I høst kan du se henne være kjæresten til personligheter som John Arne Riise, Anja Edin og Eivind Hellstrøm.

Skinnjakke fra Acne

Pris: Kjøpt på salg for cirka kr 3.000–4.000 for om lag ti år siden.

Pris per kompliment: Jakka blir nesten gratis med tanke på alle salgsforespørslene jeg får!

Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

Vi har alle minst én ting i klesskapet som vi aldri gir slipp på, og som har reddet oss fra kleskrisa utallige ganger.

Den ene tingen som forblir vårt aller beste kjøp, og som sanker utallige komplimenter. Her er den ultimate favorittene til Live Nelvik.

Hvorfor er skinnjakka det beste kjøpet du har gjort?

- Den er et av få plagg som har vært i skapet mitt lenge. Jeg gjør en del bomkjøp, så ting går ofte like raskt ut igjen som de kommer inn … Jeg er en glad og positiv shopper, jeg syns det er kjedelig med megakritiske folk når jeg handler. Jeg syns fortsatt denne jakka er fantastisk, selv om jeg har hatt den i godt og vel ti år. Den står ut som en liten skinnperle i skapet mitt.

Hva gjør den så spesiell?

- Jeg var en sånn venninne man egentlig ikke skal være. Jeg hermet etter en venninne som hadde en slik jakke, og jeg lånte den stadig av henne, men likevel ville hun ikke selge den til meg. En dag fant jeg den på salg på Koma i Bogstadveien, og da var det gjort!

Får du mange komplimenter for jakka?

- Venninnene mine vil alltid kjøpe den, noe som har kommet med årene, for jeg kan ikke huske at det var sånn for ti år siden. Den var den eneste som hang igjen på stativet og var egentlig litt liten. Den er i størrelse extra small, og minuset med det er at det ikke er plass til stort under. Jeg kan ha på meg en løvtynn singlet under, men ikke noe mer. Selv om jeg skulle ha gått opp femti kilo i vekt, blir jakka hengende i skapet mitt – den jakka går ingen steder! Folk legger veldig godt merke til den og synes den er fin. Det er en god bekreftelse på at jeg gjorde et godt kjøp, den dag i dag.

Hvordan styler du den?

- Det viktigste er å ha noe tynt under, først og fremst, så jeg er nødt til å ta hensyn til hva jeg faktisk kan ha på meg under som passer.  Det må helst ikke være for maskulint, for da føler jeg meg fort litt «butch».  Jeg går oftest med en kjole til, og lave eller høye sko, alt ettersom anledningen.

Har du flere skinnjakker?

- Jeg er veldig glad i skinnjakker, så ja, det har jeg. Totalt har jeg kanskje fem, og det nyeste tilskuddet er en krokodille-mønstret grønn variant fra Samsøe Samsøe.

Hva slags stil har du?

- Jeg var mer opptatt av stil før. Etter at jeg fikk barn har komfort stadig rykket høyere opp på prioriteringsskalaen min. Smaken min er nok den samme, bare enda mer komfortabel. Jeg er ikke ultrafeminin i stilen og kler meg sjeldnere for å bli lagt merke til.

Følg ELLE på Facebook!

- Den er et av få plagg som har vært i skapet mitt lenge. FOTO: Thomas Qvale

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!