Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

Øst, vest, sør eller nord – strand, by, fest eller fjell? Fire kule jenter deler sine beste tips for en uforglemmelig norgesferie.

Følg ELLE på Facebook!

Nord: Marte Ruus (26)

Personlig trener og blogger på elleblogg.no/wellness.

Fra Bodø, bor i Oslo.

Marte drømmer om 30 varmegrader og løpeturer i nordnorsk natur.

Nord-Norge er best på sommeren. Midnattssolen er vakker og vannet er klart og turkisblått, selv om det er så kaldt at en nesten ikke kan bade i det. Men det er vel litt av sjarmen?

Mitt favorittsted er Nordsia, som er hele området nord for Bodø mot Kjerringøy.

Tar du turen nordover, må du oppleve noen flotte nordlendinger, midnattssol, båtturer i Vestfjorden, en liten tur innom Lofoten og Vesterålen og litt natur og frisk luft.

Spis ferske reker kjøpt på den lokale fiskebåten på kaia, og drikk … karsk?

For en overnatting litt utenom det vanlige, bør du booke ei rorbu ved havet.

I kofferten bør du pakke varme gensere du kan ha over sommerkjolen når kvelden kommer. Og klær for både sommer og det som for «søringa» er vårtemperaturer.

Før du drar, bør du lære deg uttrykkene «katti?», som betyr «når?» og «mellabær», som betyr at klærne ikke dekker magen og ryggen slik at du viser bar hud. Fin definisjon på bar mage-trenden.

Jeg bor i Oslo nå, og det jeg savner mest med Nord-Norge er å kunne kjøre bil overalt, alle de fantastiske løperutene i marka og stillheten i hagen. Og en juicy burger på Annas Gatekjøkken i Bodø, da.

I sommer skal jeg til Montenegro og bade i Adriaterhavet. Jeg må også en tur hjem til Nordland, helst i den ene uka der det er 30 grader og sol.

I feriekofferten har jeg sommerkjoler som kan kles opp eller ned etter anledning, et par lave, komfortable sandaler og solfaktor. Om jeg skal på en lengre ferie får jeg alltid plass til et par joggesko, tights og sports-BH, slik at jeg kan ta en treningsøkt innimellom.

En låt som skal følge meg inn i sommeren, er King Kunta fra det siste albumet til Kendrick Lamar.

Om sommeren spiser jeg helst friske salater, alt som kan grilles, og sjømat, spesielt reker. Jeg drikker isvann og vin – gjerne med litt bobler i.

 

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!