Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

Jeg bruker parfyme som en følelsesvekker, og velger ulike dufter til ulike anledninger. Her er mine sommerfavoritter!

Orientalske krydderdufter

Orientalske krydderdufter som bringer sjelen til det eksotiske Østen, sitrusaromaer som gjør meg blank i øynene bare ved tanken om grønne middelhavsåkere, og fristende nyheter som minner meg om siste ferie … Dufter bringer frem følelser, og disse betyr sommer for meg!

KLESDUFT

Den nye Eau Plurielle kan også brukes på klær, i klesvask og i steameren, og er med andre ord en utmerket sommerduft hvis du vil unngå skjolder på huden som følge av kombinasjonen parfyme, hud og sol. Med denne dufter tøyet deilig av eføy og rose.
Eau Plurielle fra Diptyque, kr 650.

FERIEFAVORITTENE

Jeg innbiller meg at denne nye limited edition-sommerduften er selve lukten av siciliansk solnedgang fanget på flaske. Den er varm, frodig og frisk på en gang, og gir meg en herlig forsmak på italiaturen som snart står for tur. Light Blue Sunset in Salina fra Dolce & Gabbana, kr 645.

FRANSK ELEGANSE

Denne tidløse parfymen fra 1912 ble jeg trollbundet av da jeg fikk fortalt den vakre inspirasjonshistorien: L’Heure Bleu er selve duften av «den blå time» – skumringstimen når solen går ned og luften blir klar og ren og himmelen dyp blå og fylt med stjerner.

Lukten er myk og pudderaktig, feminin og elegant, og den litt sjeldne varen må ofte spesialbestilles fra Frankrike. L’Heure Bleu fra Guerlain, kr 950.
 

DUFTOLJE

Fordelen med duftoljer at det bare skal noen ørsmå dråper til for at det skal dunste godt og lenge. Jeg pleier å påføre en dråpe på hvert håndledd og bak ørene – slik unngår jeg også flekker på huden når jeg er i sola. Key Largo og Dorian Grey er to andre duftkombinasjoner jeg lar meg friste av. Roll-On-Oil i Royal Oak fra Alexander Sprekenhus, kr 499.

1. Eau Plurielle fra Diptyque, kr 650. 2. Light Blue Sunset in Salina fra Dolce & Gabbana, kr 645. 3. Royal Oak Roll-On-Oil fra Alexander Sprekenhus, kr 499. 4. Air fra Clean, kr 630. 5. Cristalle Eau Verte fra Chanel, kr 675.

EAU FRAÎCHE

Eau Fraîche-dufter inneholder, som cologne, mindre parfyme enn Eau de Toilette og Eau de Parfum, som igjen betyr at lukten blir lettere og mer flyktig.

En lett dusj av Untold Eau Fraîche i håret eller over en bluse er den perfekte godlukten for shopping og lunsj i varmen. Untold Eau Fraîche fra Elizabeth Arden, kr 490.

FJELLDUFTEN

Jeg har alltid likt de rene Clean-duftene. Den nye, som heter Air, inneholder bergamott, peoner og musk, og er en deilig, sval variant. Denne skal bli en fast hyttefavoritt, for der vil jeg egentlig bare lukte litt rent og godt. Air fra Clean, kr 630.

HVERDAGSPARFYMEN

I fjor høst var jeg i Spania, og på El Corte Inglés oppdaget jeg denne her, som heldigvis også føres i Norge. Essence Aromatique er unisex, men bikker ikke for mye over mot det maskuline. Den inneholder koriander, bergamott, tonkabønner og vanilje og det er nok det jeg lukter mest av i hverdagen. Essence Aromatique fra Bottega Veneta, kr 660.

DEN SOFISTIKERTE

Den aller tyngste duften jeg bruker er i familien orientalsk chypre og bærer duftnoter fra sort orkide, solbær, mørk sjokolade og vetiver.

Det høres veldig spesielt ut, men husk at alt Tom Ford skaper er grundig gjennomtenkt og som regel svært vellykket. Jeg er i alle fall overbevist om at Black Orchid er den helt rette duften til sofistikerte kvelder. Black Orchid fra Tom Ford, kr 895.

FEMININ OG FRISK

Jeg har kjøpt flere flasker av denne deilige sitrusduften siden jeg først ble introdusert for Cristalle Eau Verte da jeg møtte kreatøren Jaques Polge i Frankrike for mange år siden.

Med hjertenoter som magnolia og sjasmin blir ikke duften altfor syrlig, men like frisk og lett som en solfylt vårdag. Cristalle Eau Verte fra Chanel, kr 675.

MIN FAVORITT: ITALIENSKE DRÅPER

Jeg har lagt min elsk på denne duften, som inneholder en magisk miks av sitrus, blomst- og trenoter.

Denne har jeg fått utrolig mange komplimenter for, og det er alltid et godt tegn. Mare Nostrum Aura Maris fra Lorenzo Villoresi Firenze, kr 890.

6. Untold Eau Fraîche fra Elizabeth Arden, kr 490. 7. Essence Aromatique fra Bottega Veneta, kr 660. 8. Black Orchid fra Tom Ford, kr 895. 9. L’Heure Bleu fra Guerlain, kr 950. 10. Mare Nostrum Aura Maris fra Lorenzo Villoresi Firenze, kr 890.

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!