Fem kjappe:

Beste skjønnhetstips til reisen? Reis uten makeup, så du kan tilføre huden fukt underveis.

Favorittprodukt i sommer? Face & Body Advanced Repair Gel fra Elixir.

Hvor skal du i sommer? Til den franske rivieraen og på rideferie i Spania.

Favorittdestinasjon hittil? Sri Lanka.

Beste sommerduft? Cocos Extreme fra Comptoir Sud Pacifique.

Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

Ingen sommer uten duft av kokos, høy solfaktor og fargerike lepper.

Og ingen flytur uten litervis med vann og fuktighetsgivende kremer. I alle fall hvis du skal følge rådene til disse strandløvinnene.  

VANESSA RUDJORD, blogger, 39 år

Litt forfengelig, men ikke for komplisert. Vanessa vet akkurat hva hun vil ha med seg når ferien står for tur.

Før avreise:

- Det eneste jeg gjør før jeg skal på ferie er fotpleie på Beths Beauty i Oslo. Jeg liker at håret mitt har litt ettervekst når jeg er solbrun i ansiktet, så jeg venter ofte med å gå til frisøren til etter ferien. Da går jeg til frisørsalongen Gevir for klipp, farge og kur, noe jeg gjør fast annenhver måned. Jeg styrer alltid unna Shellac eller vipper eller andre ting som er vanskelig å vedlikeholde i ferien. Da er det best å være mest mulig naturlig, synes jeg. Men jeg er flink til å skrubbe kroppen selv, og så smører jeg meg med kroppsoljen fra Rudolph Care. Den gjør underverker for tørre ben.

Flyturen:

- Når jeg skal fly, har jeg alltid med meg en liter vann, Rich Moisturizing Cream fra Elixir, Eve Loms leppepomade Kiss Mix og et svært kasjmirskjerf fra Yvonne Kone som jeg broker som pledd. Selv om jeg resten av tiden ikke bryr meg så mye om å få i meg nok vann eller å være spesielt sunn, så blir jeg helt besatt av å være hydrert på fly. Jeg smører meg inn med krem annenhver time, drikker sikkert til sammen tre liter vann og rører aldri alkohol.

I sola:

- I tillegg til kroppsoljen, elsker jeg også solkremene fra Andrea Rudolph. De er lette og trekker fort inn i huden, og siden de er økologiske er det praktisk at jeg og Luca, datteren min på seks år, kan bruke samme solkrem. Aftersunen Face & Body Gel Advance Repair Gel fra Elixir er det beste produktet jeg noen gang har prøvd. Den gir masse fukt og glød, og roer ned huden hvis jeg har blitt solbrent.

På stranda:

- Kanebos 38 grader Mascara sitter hele dagen og tåler både bading og hyppig smøring av ansiktet uten at den renner. Ellers styrer jeg unna annen sminke og parfyme. Hvis jeg skal videre ut rett fra stranda, tar jeg helst på litt solpudder fra Nars, en bringebærfarget lipgloss fra Laura Mercier og så frisker jeg opp håret med tørrsjampoen til Oribe. 

Sommerhåret:

- Håret mitt er knusktørt, og det eneste som beskytter godt nok mot sola er å dekke det til med et sjal på hodet. Jeg kurer også håret hver dag med Shu Uemuras kurer, de funker best på mitt hår. Siden håret mitt blir veldig krøllete av saltvann, blir sommerfrisyren ofte en topp på hodet.

Følg ELLE på Facebook!

VANESSA RUDJORD: Produkter: Duft, Cocos Extreme fra Comptoir Sud Pacifique, kr 380. Aftersun, Face & Body Advanced Repair Gel fra Elixir, kr 1 290. Lipgloss, Lip Glacé i fargen Rose fra Laura Mercier, kr 240. Sololje, Sun Body Oil SPF30 fra Rudolph Care, kr 350. Maskara, 38C Silk Performance Mascara fra Sensai Kanebo, kr 255.

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!