Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

Musikk-og moteikonet  Kylie Minogue er det nye ansiktet (eller rumpa, når sant skal sies) for undertøysmerket Sloggi sin nye, internasjonale kampanje. ELLE snakket med henne om undertøy, det å være sexy, favorittantrekk og favorittsang.

46-åringen er ikke ”bare” kampanjemodell for Sloggi, hun har også vært dypt involvert i utviklingen av den nye kolleksjonen når det gjelder alt fra valg av stoffer og farger til innpakningen. ELLE møtte henne på Hotell Zee i Berlin.

– Hva slags undertøystype er du?

– Jeg elsker undertøy! Jeg har masse bøker om undertøy, og opp igjennom årene har jeg jobbet for flere selskaper som lager undertøy, blant andre  H&M og Agent Provocateur. Jeg hadde min egen undertøylinje, Love Kylie, i noen år, så jeg har lært mye om hvordan ulike selskaper jobber med undertøy og hvordan vi alle forholder oss til de plaggende vi bærer tettest på kroppen.

Kylie Minogue slo gjennom som skuespiller i TV-serien Neighbours i hjemlandet Australia før hun ga hun sitt første album, Kylie, i 1989. Siden har hun hatt flere superhits og gitt ut ytterligere 11 album. © Getty Images

– Har du en personlig favoritt i undertøysgarderoben din?

– Jeg kan vel ikke si at jeg har en favoritt. Jeg har alt for mye undertøy hjemme i skuffene, blant annet fra min egen linje Love Kylie. Noe bruker jeg nesten aldri, mens mye av det bare elsker jeg! 

– Hvor stor er undertøysgarderoben din?

– Den er stadig voksende. Og jeg tar vare på enkelte ting som jeg ikke kan bruke til daglig, men som for eksempel kan egne seg veldig godt til fotoopptak. Jeg har en helt del vintage-undertøy, ting jeg samlet på mens jeg designet min egen undertøyskolleksjon. Noe er bare vakkert – og enkelte ting bruker jeg ikke bare fordi de er for vakre. Og jeg syns det er gøy at jeg fortsatt – i en alder av 46 år - kan bruke det undertøyet som jeg skaffet meg da jeg var mye yngre.

– Hvor viktig for deg er det å matche? Må bh-en passe til trusa?

– Jeg er ikke så flink til dette med å matche. Man har som regel en favoritt BH og en favoritt truse – og de gangene disse passer sammen så blir jeg veldig fornøyd. Jeg tipper andre kvinner kjenner seg igjen i den følelsen?

– Hva legger du i begrepet sexy, og når føler du deg mest sexy selv?

– Jeg vet ikke jeg... man kan jo føle seg sexy når man er sammen med kjæresten sin og han sier at han syns du er sexy, selv om du har på deg en slitt joggebukse og en T-skjorte. Og man kan føle seg sexy i en vakker kjole – eller når man ikke har på seg noe i hele tatt. 

– Hvordan har stilen din utviklet seg over årene?

– Jeg er to sider; min daglige uniform – som jer veldig avslappet, består av jeans, T-skjorte, en kardigan og boots. Det er et antrekk som kan funke til det meste; det er behagelig når man for eksempel er på reise – og det funker hvis du plutselig må i et businessmøte. Men det er mulig jeg trives i såpass enkle antrekk fordi jeg også har den fantastiske muligheten jeg har til å bli stylet i forbindelse med jobben min; enten det er en rolletolkning, en opptreden eller en mote-shoot. Jeg elsker alle de mulighetene jeg får til å kle meg i fantastiske kreasjoner – og noen ganger syns jeg det er litt slitsomt fordi det er ikke alt som er like behagelig å ha på…

 

Elen Kristvik

Å elske kroppen sin

EMOSJONELLE: Forholdet til kroppen din er det lengste du vil ha dette livet. Så hvorfor er det så vanskelig å la det preges av kjærlighet, i stedet for hat?

– Har du en fast stylist?

– Ja, jeg har noen som jeg jobber fast med. Han som er min hoverdstylist har jeg jobbet med i over 20 år! Han heter Willy Baker, og vi møttes i en Vivienne Westwood-butikk i 1992. Jeg var bare innom butikken for å ta en titt, han var på jobb i butikken og nærmest trakasserte meg ... Han sa at han hadde noen ideer for meg, og spurte om jeg ville ta en kaffe med ham for å diskutere dem.  Jeg gikk med på det, og jeg var ganske skeptisk i starten. Etterhvert ble vi godt kjent, og siden den gang har han vært creative director på alle mine turneer. Han er fotograf, videoregissør, stylist ...Han har gått fra å være en kvisete butikkmedarbeider til å bli min kreative makker.

– Hva er det beste stilrådet han har gitt deg?

– Jeg kan ikke huske et konkret sitat, men han er flink til å pushe meg. Når jeg er engstelig, usikker eller lat sørger han for å gi meg et ekstra dytt. En gang jeg skulle opptre på scenen med Robbie Williams klarte han å overtale meg til å ta på en ganske avslørende Julian MacDonald-kjole. Først nektet jeg å ha den på, men det endte med at stylisten fikk viljen sin. Noe som i ettertid viste seg å være en smart trekk; kjolen ble en sensasjon. Og i ettertid klarer jeg ikke helt å skjønne hva jeg var så redd for ...

 

Kylie Minogue er like kjent for sine mange hits som sine avslørende sceneantrekk og veldreide kropp. Her er hun på scenen med Robbie Williams i kjolen fra Julian MacDonald under MTV Music Awards i 2000. © Getty Images

– Har ditt syn på deg selv forandret seg i løpet av årene?

– Vel, jeg føler meg både like trygg – og like usikker – som jeg alltid har gjort. Men når jeg ser meg tilbake på øyeblikk hvor jeg var fryktelig bekymret over et eller annet tenker jeg nå – 20 år etter – "herregud, du var perfekt, hva var problemet?" Det er viktig å huske på at man er den man er, og man må gjøre sitt beste og være snill mot seg selv – hele tiden.

– Hvilklet stiltips ville du gitt noen som spurte deg til råds?

– Gjør det som passer for deg! Jeg vet at det ikke er hverken særlig nytt eller særlig originialt, men det er like fullt et viktig råd. De gangene jeg har prøvd for hardt har det ikke funket, for å si det sånn. Men man må selvsagt utfordre seg selv, da lærer man etterhvert hva som funker og hva som ikke funker. Men herregud, det er jo ikke alle som elsker mote. Og det er helt greit. En jeg jobber med bruker svarte jeans og svart T-skjorte hver eneste dag. Og jeg er litt misunnelig på ham. Han trenger jo aldri bruke tid på å lure på hva han skal ha på seg, det eneste han trenger er massevis av svarte jeans og svarte T-skjorter. Man må ikke presses til å være "fashionable", men jeg liker mote og har vært opptatt av mote siden jeg var tenåring.

 

Kylie Minogue har hatt en rekke kjente kjærester. Her er hun sammen med Michael Hutchence fra INXS i 1989. © Getty Images

– Av alle de fantastiske kreasjoner du har hatt på deg – hvilket antrekk er din absolutte favoritt?

– Det å velge ett antrekk er neimen ikke lett. Men det som dukker opp i hodet mitt akuratt nå – siden du spør – er en kjole fra Dolce & Gabbana som jeg hadde på meg på Fever-turneen i 2002. Den var lang og svart, og hadde åpninger i sidene... men hvis du spør meg om en time kan det hende det er en annen som dukker opp i min bevissthet...

– Helt til slutt, Kylie; du har hatt mange internasjonale hits – hvilken av dem er din aboslutte favoritt?

– En av de sangene jeg er mest glad i å opptre med er Love at first sight – den har jeg faktisk skrevet selv! Og i tillegg – en sang som har gjort enormt mye for meg, er Can't get you out of my head.

Love at first sight

Can't get you out of my head

For å se noen av Kylies mange sceneantrekk opp gjennom årene, blant annet Dolce & Gabbana-kjolen fra Fever-turneen, klikk her.

Undertøyet Kylie x Sloggie selges i en pakning med to truser for kr 199.

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!