Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

Den visjonære fotograduoen Peter Farago og Ingela Klemetz Farago har skapt en film til ære for de ikoniske leppestiftene i Chanels Rouge Coco-sortiment. I filmen Reflexions befinner åtte skandinaviske modeller seg i en fantasiverden med noen av de 29 leppefargene i fokus. Filmen er skapt i samarbeid med ELLE og vises eksklusivt på ELLEs hjemmesider i Norden.

Fra før har Peter og Ingela gjort fotoboken Northern Women in Chanel der de fotograferte 45 av de største modellene fra Norden og de baltiske landene i nye og gamle kreasjoner fra Chanel.

Leppestiften Rouge Coco er stjernen i filmen – hva er den største utfordringen når man lager film med et så stort fokus på en makeup-detalj?

- Vi har et kjærlighetsforhold til skjønnhet og fortellingen som fins bak ethvert ansikt er interessant å trylle fram. Vi utfordrer alltid oss selv før en stor jobb og legger vekt på å utvikle oss og ikke stagnere. Det var veldig spennende å arbeid med ansiktet i fokus og se alt i ansiktet så i detalj, det å fange blikket og snakkende lepper i nærbilde. Skjønnhet har alltid fascinert mennesker, kunstnere og så klart oss.

Som mange kvinner har Ingela et nært forhold til leppestift.

- Jeg elsker leppestift, og det er et must-have i garderoben min, sier hun.

 

Ekteparet Peter Farago og Ingela Klemetz Farago har laget film for Chanel og ELLE.

Det er bare skandinaviske modeller i filmen, hvordan valgte dere dem ut?

- Vi ville jobbe med nye og fremadstormende modeller. Emmi Rappe og Hedvig Palm kom ganske nylig hjem fra de store moteukene, og var to av de hotteste modellene denne sesongen. Alle jentene var utrolig dyktige, forsto regien vi ga dem og visjonen vår for filmen. Filmen handler om hvordan vi speiler oss i andre, i form av beundring og misunnelse.

Ingela – du vant årets hederspris under den svenske ELLE-galan, hva synes du er essensen i mote?

- Å være meg selv. Jeg har aldri hatt et behov for å være en moteslave – det viktigste er at det føles riktig. Jeg har heller ikke hatt et behov for å sammenligne meg med andre.

Dere jobber som par – hva innebærer det?

- Vi trives sammen, døgnet rundt. Våre tanker og mål om liv og arbeid passer som hånd i hanske.

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!