Nyt fantastisk mat på The Pig Hotel. © The Pig Hotel

Akkurat denne hengekøya finner du på boutiquehotellet San Giorgio. © Designhotels.com

Utsikten fra La Posada Del Faro er ikke så aller verst, eller? © La Posada Del Faro

Penger på konto og lyst på en litt annerledes ferie? Legg turen til Hotel Sahrai i Marokko, da! © Designhotels.com

Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

Med kjæresten

Cinque Terre, Italia

Fem supersøte, pastellfargede fiskerlandsbyer klamrer seg fast i fjellsiden over havet, alle perfekte for å dyrke romantikken – og konsumere store mengder italiensk mat, iskrem og vin. Området er et bilfritt naturreservat, og du kan enten gå på beina eller ta toget mellom byene. Vandreruta mellom byen Riomaggiore og Manarola er passende nok døpt «Kjærlighetsstien». Pass på å rekke innom restauranten Gastronomia San Martino i Monterosso for hjemmelaget pasta (Via San Martino 3, 19016 Monterosso al Mare)!

Dorset, Storbritannia

Litt lei av den sedvanlige sydenferien til Sør-Europa? Og har du attpåtil sittet klistret foran TV-skjermen i vinter og sett BBC-serien Broadchurch? Da kan området i Sør-England være en perfekt feriedestinasjon. Mesteparten av serien er filmet i den pittoreske fiskerbyen West Bay, som byr på dramatisk landskap, en fantastisk kystlinje, romantiske Bed & Breakfast-steder, pubkultur og sjarmerende småbyliv. Ta turen videre til småbyen Studland og strandhotellet The Pig Hotel.

Kykladene, Hellas

Øygruppen utenfor det greske fastlandet består av sjarmerende øyer som Milos, Naxos, Paros, Antiparos og Santorini. Sistnevnte er kjent for å være spesielt postkortvakker og ha fantastiske solnedganger. Hopp fra øy til øy, og pass på å legge turen innom hotellet San Giorgi på Mykonos. Subtil, bohemsk luksus i særklasse! 

Med venninnegjengen

Singapore

Republikken i Asia er en av verdens mest multikulturelle byer, og feirer i år 50 år med uavhengighet. Det skal så klart markeres med fest og feiring året gjennom – noe som betyr at du bør planlegge turen hit ASAP. I tillegg til bra uteliv, mat og shopping, er det lett å finne kule hoteller, spennende kunstgallerier og grønne lunger i byen. Det er lett å komme seg rundt med kollektivtransporttilbudet, og trygt og rent i gatene. Sjekk for eksempel inn på Sofitel So Singapore, som har rom designet av Karl Lagerfeld.

Korsika, Frankrike

Middelhavsøya er perfekt for sofistikerte strandløver som vil slippe unna den verste charterturismen. Feriebyene Calvi og Porto-Vecchio er gode utgangspunkt, og har i tillegg til umiddelbar nærhet til bølgeskvulp, og et stort tilbud av butikker og restauranter. Den franske motebloggeren Garance Doré er født og oppvokst på øya, og bloggen hennes er full av eksperttips.

Kotor, Montenegro

Allerede vært i Kroatia, og føler at det er litt two years ago? Da bør du ta en titt på det lille nabolandet i sør. Montenegro er på full fart oppover popularitetsskalaen, blant annet på grunn av sin milelange kystlinje, vakre natur (som minner litt om Vestlandet, faktisk) og behagelige prisnivå. Kotor er en av landets hyggeligste og vakreste byer, og beskrives ofte som Mini-Dubrovnik.

Sjekk inn på http Hotel Hippocampus midt i byen, som ligger midt i byen og har en superfin takterrasse.

Med luksusbohemen

José Ignacio, Uruguay

Feriebyen var en gang i tiden en søvnig fiskerlandsby. I dag er det et av Sør-Amerikas hotteste reisemål, som tiltrekker seg bohemer, modeller og rike amerikanere. Selv om det er et eksklusivt preg over byen, er stemningen avslappet og kul. Slikk sol med en drink i hånden på lekre beachklubber, spis på hippe restauranter og shop i de bohemske pop-up butikkene. Førstevalg når det kommer til overnattingssteder, er hotellet La Posada Del Faro.

Fez, Marokko

Marokkos fjerde største by er en av verdens best bevarte middelalderbyer, og et eventyr av lukter, farger og inntrykk – tenk Marrakech, bare uten masseturismen. Det har lenge vært en utfordring å komme seg hit, men nå er flyplassen oppgradert og byen er klar for storinnrykk. Luksuriøse hoteller, gallerier og restauranter popper opp, blant annet det fantastiske Hotel Sahrai, som har en egen Givenchy-spaavdeling.

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!