Tar en selfie. Oppdager at jeg har noe mellom tennene!

Selfie (uten noe mellom tennene)!

Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

09.00: Alarmen går. Jeg er dypt inne i drømmeland, og våkner så klart ikke av den. Er det ikke typisk at alarmen blir en del av drømmen? Det hender så ofte med meg. Det tar lang tid før jeg skjønner at den ringende telefonen jeg leter etter i drømmen min er mobilen ved siden av meg i senga.

10.14: Våkner endelig. Litt oppgitt setter jeg meg opp i senga. Roper på Julie, som jeg bor sammen med. Ingen hjemme. Ser at det er fint vær ute. Tenker at dette blir en bra fridag, før jeg husker at det var i dag jeg skulle ta husvasken. Shit.

10.20: Hopper i dusjen, bokstavelig talt. Etter å ha vært hjemme hos mamma og pappa en uke har jeg glemt at denne dusjen bruker lang tid på å bli varm.

10.36: Spiser litt av gårsdagens brownies til frokost. Brownies er jo alltid best dagen etter. Får litt dårlig samvittighet og hiver i meg et knekkebrød for å lette litt på den.

10.48:Tar på meg joggisen og skrur på høy musikk. Starter med oppvasken, og fortsetter med å tørke støv. Kjedelig. Føler meg skikkelig voksen.

10.34: Her-re-gud. Jeg entrer rommet mitt og har helt glemt hvor rotete det. Hvor skal jeg starte? Begynner det mest safe: kaster alt opp i senga så jeg i hvert fall kan se gulvet. Skjønner at dette kommer til å ta litt tid.

12.03: Ferdig med all *kremt* rengjøring. Bestemmer meg for å bruke dagen på å handle litt, siden det er så fint vær. Er egentlig ingen stor fan av Karl Johan, men det er ikke så mye folk på denne tiden av døgnet. Er akkurat på vei ut døra når jeg ser at Julie har lånt jakka mi. Med nøklene mine i. Jeg ringer henne. Hun er i studio og kommer ikke hjem før sent. Jeg lar døra stå åpen og tenker at jeg kan leve litt på kanten i dag.

12.18: Sykt fint vær ute! Har ikke vært så fint på lenge. Vurderer nesten å sende mamma en melding og fortelle at det er sol, skyfritt og åtte grader, men kommer brått på at det er det bestemødre gjør når de er i Syden. Så jeg dropper det.

12.30: Ringer mamma og forteller at jeg har vasket og at jeg er på vei ut for å handle litt. Og om været, da. Tenker at det er innafor når man snakker i telefonen.

13.04: Er på det nye fancy senteret nede i Karl Johan. Presterer å gå på glassdøra siden jeg er så opptatt av å se på alt rundt meg. Mamma ler i telefonen og forteller at hun hørte dunket i det jeg møtte glassdøra.

14.15: Ferdig shoppet! Har også kjøpt en designvase mamma har ønsket seg, og et glasshus.

15.00: Går på Joe & the Juice og bestiller en club sandwich og en Passion Shake. Setter meg ned ved et bord for meg selv med alle handleposene. Snakker med mamma i telefonen igjen. Jeg forteller at jeg synes det er litt deilig å kunne gå rundt helt for meg selv uten å måtte være med venner. Så ler vi av at jeg faktisk har ringt henne fire ganger allerede og er litt selskapssyk. Vi konkluderer med at jeg kanskje ikke synes det er så deilig å gå rundt for meg selv allikevel.

15.30: Tar en selfie. Oppdager at jeg har noe mellom tennene! Sier til meg selv at jeg aldri må gå ut alene, siden jeg ikke har noen som kan opplyse meg om slike flauser.

16.00: På vei til Elkjøp. Langt å gå, iskaldt og med verdens tyngste pose i hånda. Skal akkurat til å sende Julie melding om nøkkelen og hvordan jeg skal komme meg inn i nabolaget da mobilen går tom for strøm. KRISE!

17.00: Sykt mange folk på trikken! Alle dytter og skumper i alle retninger. Typisk egoistiske nordmenn. I alle fall byfolk. Savner bygda i et lite sekund. Og så skjer det verste! Idet trikken stopper, blir jeg mer eller mindre dyttet ut av den av en ung mann som har det forferdelig travelt med å komme seg av. Jeg faller ned på asfalten med knærne først og deretter vasen som jeg bærer mellom hendene. Det hele skjer med et stort brak. «Oi», sier mannen og løper videre.

Sender melding til kjæresten om hva som har skjedd. Desperat etter litt sympati.

17.08: Går hjem. Har litt lyst til å gråte. Hører at det rasler av knust glass i den innpakkede vasen. Irriterer meg over nordmenn som aldri klarer å kommunisere. Hva med å prøve «Hei, jeg skal av og har det travelt. Vil du være så snill å flytte deg?» eller i det minste et «Flytt deg»? Er det så mye å spørre om?

17.13: Er 50 meter fra inngangsdøra. Hanken i den store posen min ryker og møter asfalten med et stort smell. Hull i posen blir det også. Jeg hører at glasshuset knuser. Digg at jeg hadde et syltetøyglass i den posen som traff bakken. Oppgitt setter jeg meg ned på huk for å plukke opp. Får så vidt med meg alt opp til øverste etasje i blokka. 17.24: Utslitt. Kaster alle posene på senga. Pakker forsiktig opp vasen. Ser på den i stillhet, før jeg tenker at dette må dokumenteres. Jeg tar et bilde og sender det på snap til bestevenninna mi. Ringer mamma for femte gang og forteller hva som har skjedd.

17.34: Sender melding til kjæresten om hva som har skjedd. Desperat etter litt sympati.

18.00: Skjønner at jeg har sittet og sett på alt det knuste en god stund når Julie plutselig kommer inn døra. Jeg forteller alt til henne, og det ender opp med at vi bare må le av hele greia. «Det er jo sånn som skjer i film!», roper hun fra kjøkkenet. «Det er liksom for godt til å være sant».

18.30: Jeg og Julie drar på trening sammen. Ender opp med at jeg bare ser på Julie som trener. Blir nesten litt sliten av å se på. Kommer på at jeg skal til Cuba i januar, og hiver meg rundt og trener litt jeg òg. Så rusler vi hjem.

19:00: Nydusjet! Jeg og Julie steker rundstykker og koker egg. Digg! Snakker litt om hvor fort livet går, P3 Gull og kosthold. Forteller ikke om frokosten min i dag.

20.00: Går på rommet. Ser rester av en sjokoladeplate som ligger på pulten. Oppå et treningsmagasin. Ler litt av ironien mens jeg hiver i meg resten av sjokoladen med god samvittighet. Setter meg i senga og gjør litt kontorarbeid, svarer på mail og beundrer det ryddige og rene rommet mitt.

21.30: Jeg vil se film! Julie skryter av den nye If I Stay med Chloë Moretz (som jeg crusher så sykt på), så da blir det den.

22.00: Griner.

22.30: Griner.

22.40: Tar selfie av at jeg griner og sender til bestevenninna mi. Ler litt av hvor stygg jeg er når jeg griner.

23.00: Griner noe helt sykt! Fineste filmen jeg har sett på lenge. Skikkelig, skikkelig trist.

23.10: Bruker resten av kvelden på å google Chloë Moretz og høre på cellomusikk.

PS! Har du fått med deg denne nydelige coverversjonen av Rihannas FourFiveSeconds?

https://www.youtube.com/watch?v=m3U3UG0sU7o

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!