Tribal Hotel i Granada har superlekkert interiør. © tribal-hotel.com

Et opphold på luksuriøse Jicaro Eco Lodge er en opplevelse du neppe glemmer. © jicarolodge.com

På tide å planlegge årets sommerferie! Om du er litt lei av å feriere i Europa, er klar for et eksotisk eventyr og samtidig vil være spot on trend, kan kanskje Nicaragua være et reisemål for deg?

Flere eksperter, blant annet Lonely Planet, peker på nettopp Nicaragua som årets heiteste destinasjon.

Lurer du på hvorfor?

Mellom-Amerikas største land ligger klemt mellom Honduras i nord og Costa Rica i sør, og har i overkant av fem millioner innbyggere. Gjennom store deler av 70- og 80-tallet var landet preget av krig og urolighet, noe som skremte turister bort. Nå er det fredelig og trygt, noe backpackerturistene for lengst har skjønt.

Hit drar du for å slappe av på paradisstrender, nyte den fantastiske naturen, bestige aktive vulkaner, besøke spennende byer og bli sjarmert av den nicaraguanske gjestfriheten.

Landet har kystlinje både mot Stillehavet og Det karibiske hav. Vil du ha sol og avslapping, setter du for eksempel snuta mot Costa Esmeralda. For surfing, tar du turen til San Juan Del Sur. Her finner du noen av landets beste strender, og det er også gode muligheter for å ta seg en fest.

Verdt et besøk, er også den vakre, historiske byen Granada, øya Ometepe i Nicaraguasjøen (hvor du kan du bestige vulkaner) og de karibiske Corn-øyene.

Nicaragua er også et av de billigste ferielandene i Mellom-Amerik å feriere i. 

Flybilletten til hovedstaden Managua koster deg imidlertid mellom kr 7.000 og 10.000.

Det er ikke flust av design- eller luksushoteller her – ennå. Sjekk imidlertid ut superlekre Tribal Hotel (tribal-hotel.com), Jicaro Eco Lodge (jicarolodge.com) og Aqua Nicaragua Wellness Resort (aquanicaragua.com).

Vil du ha flere reisetips? I ELLEs aprilutgave, som er i butikk nå, har vi plukket ut sommerens 15 heiteste feriedestinasjoner!

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!