Heidi spiller mot Hollywood-stjerna Dominic Monaghan i 100 Code.

Se Mort bli til Maura i Transparent.

Hvordan går det med Hannah og Adam? Finn det ut på HBO Nordic nå!

Stine Pilgaards debutbok er en litterær "snakkis", og fortjener plass i feriekofferten!

Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

Vi er klare for ti dager med svosj-svosj i skibakken, enorme mengder påskegodteri, deilig latskap og en dose kulturelt påfyll.

Påsken er en god anledning til å se deg opp på TV-serier du ikke har hatt tid til å se, ta den turen på kino du har planlagt lenge og lese de bøkene du har hatt liggende på nattbordet i en evighet uten å åpne.

Vi har en lang liste med ting vi gleder oss til å fylle de neste dagene med, og deler gledelig med deg!

 

For TV-slaven

For noen uker siden traff den nye spenningsserien 100 Code HBO Nordic. På rollelista står både Lost-stjerna Dominic Monaghan og den svenske Millennium-skuespiller Michael Nyqvist. Og den norske musikalstjerna Heidi Ruud Ellingsen, da. Handlingen dreier seg rundt en serie drap på blonde, blåøyde jenter i Stockholm, som blir linket sammen med gamle drap i New York. Heia Heidi!

https://www.youtube.com/watch?v=l8KpBXbusvM

Har du fått med deg fjerde sesong av Girls, som er tilgjengelig i sin helhet på HBO Nordic nå?

Sesongen har vært en enorm opptur spør du oss, selv om den inneholder den mest irriterende romansen vi har sett på skjermen på en stund (les: Marnie og Desi). Lena Dunhams karakter Hannah Horwath gjør heldigvis opp for det, og fremstår langt mer balansert, innsiktsfull og sympatisk enn på lenge.

Se forresten også Hannah Horwath i denne hysterisk morsomme sketsjen.

For øyeblikket er vi HEKTA på den nye Netflix-serien Bloodline. Dysfunksjonelle familieforhold og spenningsdrama på sitt beste! Alle episodene ligger på nett nå, så alt ligger til rette for et skikkelig maraton.

https://www.youtube.com/watch?v=jWL0UcXUXSE

Og apropos familierelasjoner, har du fått med deg dramaserien Transparent? Fint, rørende og komisk om en eldre familiefars transformasjon fra Mort til Maura, og hans tre voksne barns reaksjon på det hele. Tilgjengelig på Viaplay.

 

For lesehesten

Påske og krimbøker går hånd i hånd.

Jo Nesbøs Blod på snø bør definitivt følge deg inn i ferien.

To andre av skandinaviske store krimforfattere er også aktuelle med nye bøker. Jussi Adler-Olsen ga nylig ut Den grenseløse, mens den svenske krimdronninga Camilla Läckberg ga ut Løvetemmeren. Sikre påskevinnere begge to!

Om du vil lese noe annet enn krim, kom danske Stine Pilgaards debutbok Min mor sier nylig ut på norsk.

Boka handler om en ikke navngitt kvinne, som etter å ha blitt dumpet av kjæresten flytter hjem til mor og far på prestegården og prøver å komme seg på beina igjen. Mye av handlingen fortelles gjennom vittig dialog mellom den urimelige jeg-personen og hennes like urimelige mor.

 

For kinogjengeren

Det er også flere god grunner til å gå på kino i påsken, og flere av dem er norske. Vi har gledet oss lenge til regissør Anne Sewitskys utfordrende relasjonsdrama De nærmeste, som nå endelig kan ses på kino.

Få også med deg komedien Kvinner i for store herreskjorter, løst basert på boka Vente, blinke, og den såre og morsomme Svenskjævel.

https://www.youtube.com/watch?v=gaU0hmZ1S3M

Riktig god påske, a!

 

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!