GRØNNKÅL, KIWI OG YOGHURT-SMOOTHIE

25 g grønnkål

60 g kiwi (skrellet)

1 dl god eplejuice

40 g gresk yoghurt

Ha alt i en blender, kjør den på full guffe i noen sekunder, og server!

Denne er god både som en egen liten rett, om du ikke er så sulten om morgenen, og som sunn drikke til en større frokost. © Getty Images

EGGEHVITEOMELETT

3 eggehviter

2 ss olivenolje

2 ss hakket gressløk

Salt og pepper

 

Valgfritt fyll:

Revet ost

Sjampinjong

Skinke/røkelaks

Cherrytomater

Frisk spinat

Pisk eggehvitene til de begynner å bli litt stive. Ha olje i en liten stekepanne og varm den opp. Ha i eggehviter, gressløk og eventuelt annet fyll du har lyst på og har for hånden. Men husk at få, men gode ingredienser ofte blir bedre enn å kombinere alt mulig! Krydre lett med salt og pepper. Stek i tre minutter til bunnen begynner å bli fast, mens du forvarmer grillen i stekeovnen. Deretter setter du inn stekepanna under grillen (pass på så det ikke er plastdeler på den som kan smelte), og steker omeletten videre i et par minutter. Omeletten er ferdig når toppen er gyllen og fast.

Eggehviteomeletten har masse proteiner, og nesten ikke noe fett eller kalorier … hvis du ikke slår deg løs med masse deilig fyll, da! © iStock

Elen Kristvik

Å elske kroppen sin

EMOSJONELLE: Forholdet til kroppen din er det lengste du vil ha dette livet. Så hvorfor er det så vanskelig å la det preges av kjærlighet, i stedet for hat?

KANELTOAST

5 g smør

1 skive grovt brød

½ ss sukker

En klype kanel

Varm smøret i en teflonstekepanne og stek brødskiven i to minutter på hver side. Skjær skiven diagonalt, legg den på en tallerken og dryss over sukker og en klype kanel.

Samme hvor lite sulten du er om morgenen, har du plass til en søt toast til kaffen! © iStock

BÆRSMOOTHIES

25 g frosne jordbær

25 g frosne bringebær

25 g frosne bjørnebær

2 dl melk

2 dl gresk yoghurt

Ha alt i en blender og kjør blandingen til du har ønsket konsistens.

Bytt ut noen av bærene med for eksempel melon, mango, kiwi eller pasjonsfrukt for en enda mer tropisk start på dagen. En halv banan i gir godt med energi. © iStock

POSJERT EGG PÅ TOAST

1 egg (så ferskt som mulig)

1 ss eddik

1 ts salt

Litt olje

En skive grovbrød

Litt smør

Kok opp vann i en kjele – vannmengden skal tilsvare høyden av et egg på høykant. Ha i salt og eddik. Smør en øse med litt olje, og knekk egget oppi øsa. Når vannet er rett under kokepunktet, har du egget forsiktig over i vannet. Samle hviten rundt plommen etter hvert som den stivner. La egget trekke i rundt fire minutter, til hviten er fast. Ta det opp med hullsleiv, og kjøl det ned på en tallerken. Rist en brødskive og trykk ut en sirkel med en pepperkakeform eller et glass. Smør toasten og server med det posjerte egget.

Det kan være vrient å få til perfekt posjerte egg de første gangene, men når du først får teken, har du et imponerende – og veldig godt – kjøkkentriks i ermet! © iStock

«OVERNIGHT OATS»

1 dl store havregryn (ikke lettkokte)

1 dl yoghurt naturell

1 dl melk

Bringebær eller granateple

Litt honning

Bland sammen gryn, yoghurt og melk i en passende beholder med tilhørende lokk, eventuelt i en skål med gladpack over, og sett i kjøleskapet over natta. Morgenen etter har du fiks ferdig kald frokostgrøt i kjøleskapet! Dryss over friske bær eller granateple og søt eventuelt til med litt honning, og maten er klar. Om du ikke har friske bær eller granateple, kan du fint ha i frosne bær med blandingen dagen før. Da er de tint til dagen etter, og gir også litt mer smak til grøten.

Denne oppskriften kan varieres i det uendelige med ulike smaker på yoghurten og alle typer nøtter, frukt og bær som topping. © iStock

BANAN-BAGEL

1 bagel

1 banan

Litt kanel

Smør

Kjøp en ferdigstekt bagel, eller stek en halvstekt fra frysedisken etter anvisning på pakka. Del den så i to og rist den lett i en brødrister. Ha på smør og banan i skiver, og dryss kanel over.

Ristet bagel med banan og kanel. Enklere blir det ikke! © iStock

YOGHURT MED BÆR

150 g yoghurt naturell

50 g jordbær

25 g bringebær

25 g bjørnebær

Kutt opp jordbærene, rør dem og resten av bærene sammen med yoghurten i et glass, og nyt! Enklere kan det ikke bli. Du kan også ha i frosne bær, og vente noen minutter før du spiser – de tiner fort når de først er ute av fryseren. Varier med de typene av frukt du har liggende.

Yoghurt naturell kan fint erstattes med skyr, kesam eller en miks av cottage cheese og vanilje­yoghurt. © iStock

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!