Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

1. Øyrikets hovedstad Valletta er utpekt av ekspertene i Lonely Planet som et av årets heiteste reisemål og står på UNESCOs verdensarvliste. Her finner du fantastisk arkitektur fra 1700-tallet, flust av museer, storslåtte katedraler, bra shopping og et heftig uteliv i høysesongen. Byen har de siste årene gått igjennom en liten makeover, med flust av nye arkitektoniske perler, men har likevel bevart den gamle sjarmen.

Maltas arkitektur kommer til å sjarmere deg i senk. © Getty Images

2. Malta består faktisk av seks øyer, og de to andre bebodde øyene, Gozo og Comino, er minst like vakre, og langt roligere. Om du vil slippe unna turisthordene og roe ned tempoet, tar du noen dager på en av dem. Du kommer deg lett fra øy til øy med ferger.

Maltas hovedstad Valletta er utpekt av ekspertene i Lonely Planet som et av årets heiteste reisemål og står på UNESCOs verdensarvliste. © iStock

Elen Kristvik

Å elske kroppen sin

EMOSJONELLE: Forholdet til kroppen din er det lengste du vil ha dette livet. Så hvorfor er det så vanskelig å la det preges av kjærlighet, i stedet for hat?

3. Klimaet er, som i resten av middelhavsområdet, varmt og tørt om sommeren og mildt om vinteren. Malta har over 300 soldager i året, så du har oddsen på din side, om det er sol du vil ha.

4. Hovedøya Malta er bare 27 kilometer lang og 14 km bred, så du slipper å kaste bort mye tid på transport. De andre øyene er enda mindre.

5. Det klare, asurblå havet er perfekt for dykking og snorkling, spesielt rundt Gozo.

6. Du kan dra hit året rundt! I sommerhalvåret må du tåle å dele øyene med turister, mens i lavsesongen kan du utforske øya med sykkel, gå fotturer, klatre og oppleve blant annet det årlige karnevalet i februar eller fyrverkerifestivalen i april. 

7. Er du en badenymfe? Øyene byr på noe for enhver smak: gylne strender, badeklipper og små viker. Den blå lagune på Comino, en postkortvakker badevik, er et must!

Malta har over 300 soldager i året, så du har oddsen på din side, om det er sol du vil ha. Det klare, asurblå havet er perfekt for dykking og snorkling, spesielt rundt Gozo. © iStock

8. Game of Thrones-fan? Malta ble brukt som innspillingssted i den første sesongen, noe som betyr at du kan besøke det eksakte stedet der bryllupet mellom Daenerys og Khal Drogo sto.

9. Malteserne er kjent for å være svært gjestfrie og hyggelige. Engelsk er det offisielle andrespråket, og de fleste snakker det svært godt.

10. Det er flere sjarmerende hoteller og bed & breakfast-steder å tilbringe ferien på her. Begynn med å sjekke ut det romantiske gjestehuset Thirtyseven Gozo.

Gult er fremdeles kult! Du er alltid beredt til å fiske fram mobilkameraet i ekspressfart med denne rundt halsen! IPhone-cover fra Moschino/net-aporter.com, kr 520. © net-a-porter.

Les alt om:

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!