Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

Dermalogica Bio Surface Peel

Hvem testet: Journalist Cecilie Aurstad.

Pris: Kr 1.200–1.700 i salonger som fører Dermalogica.

Hva lover behandlingen: Den skal redusere utbrudd av akne, pigmentering og tegn på tidlig aldring, og samtidig gjøre huden mykere og klarere. Dette er en form for kjemisk peeling, som ofte er forbundet med inflammasjon, misfarging og arrdannelse. Denne behandlingen lover imidlertid å gi synlige resultater uten risiko eller «nedetid».

Testerens opplevelse: Jeg har aldri tatt ansiktsbehandling før, og hun som skal utføre peelingen er først usikker på om hun vil gi meg den som en «debut». Det anbefales sterkt at du har besøkt salongen tidligere, har erfaring med Dermalogicas produkter og konsulterer med en hudpleieterapeut før du bestiller akkurat denne behandlingen. Vi tester litt på huden min, og jeg får «go». Jeg pakkes inn som en burrito i et stort håndkle, og vi begynner med en analyse av huden min. Jeg har en relativt problemfri hud og sliter sjelden med urenheter, men har anlegg for pigmenteringer, spesielt etter en sommer med mye sol, så behandlingen passer meg midt i blinken. Selve peelingen består av fire steg: Først blir huden preppet med salisylsyre som avfetter og legger til rette for at eksfolieringen blir jevn. Andre steg består av fruktenzymers som løser opp tilstoppinger og forbereder huden på de aktive syrene. Steg tre er en kombinasjon av syrer som maksimerer eksfolieringen. Til slutt pensles huden med planteekstrakter som bremser syreaktiviteten, roer ned huden og setter i gang helbredelsesprosessen. Alt sammen tar i overkant av en time. Det prikker litt i huden underveis, men gjør aldri direkte vondt, og totalopplevelsen er avslappet og behagelig. Jeg fikk supergod informasjon underveis!

Resultat: Huden føltes umiddelbart veldig «frisk» og myk. Den første dagen er jeg litt rød, men det roer seg kjapt og kan lett kamufleres med sminke. Dagen etter får jeg komplimenter for at huden min gløder – noe jeg føler at den gjør! Jeg har hatt en pigmentflekk på halsen, et resultat av kombinasjonen parfyme og soling, og den forsvinner etter behandlingen. Jeg får med et kit med ulike produkter jeg skal bruke i dagene etterpå, og huden holdes frisk og myk. Jeg har i utgangspunktet relativt fin hud, så noen ekstrem forvandling er det riktignok ikke. Men topp for å fjerne pigmenteringer etter sommeren og gi huden en «ny start»!

Amazing Space Amazing Face Deluxe 100 minutter

Hvem testet: Skjønnhetsansvarlig Mari Ruus.

Pris: Kr 1.400 hos Gimle Parfymeri.

Hva lover behandlingen: Amazing Space er et økologisk merke som bruker ingredienser skapt av 100 prosent naturlige planteekstrakter. Denne behandlingen er en «all inclusive»-behandling som i tillegg til en skreddersydd ansiktsbehandling, også innebærer massasje av nakke og rygg, føtter og hender. Huden skal etterlates gjennomfuktet, glødende og frisk.

Testerens opplevelse: Behandlingen starter med en utrolig avslappende massasje av rygg og nakke. Først med hender og så med varme steiner. Så er det tid for selve ansiktsbehandlingen, som starter med en dyp oljerens av huden og en peeling med skrubbekorn. Deretter påføres Beauty Sleep Mask, en ansiktsmaske som inneholder mye fukt og virker utglattende på huden. Over den legges det en bomullsmaske som heter Bio Lightening Mask på ansiktet og halsen. Denne masken inneholder fruktsyrer som virker eksfolierende og gir glød. Mens maskene virker får jeg både fotmassasje og massasje av armene og hendene.

Resultat: Huden min hadde tendenser til å være tørr, men etter behandlingen føles den helt silkemyk og gjennomfuktet. Det er akkurat som ansiktet har fått et løft, huden føles jevnere, mer plumpet og har en fantastisk glød. Det er ikke den mest avanserte hudpleiebehandlingen, men passer perfekt for deg som trenger en real fuktighetsboost og er opptatt av hva som er innholdet i produktene som brukes. Det beste med behandlingen er at den ble kombinert med så mye massasje, da jeg ofte har valgets kvaler for om jeg skal gå for ansiktsbehandling eller massasje når jeg skal unne meg en behandling. Her får du det beste fra begge verdener. Det var utrolig avslappende og ga en god energiboost i vintermørket.

Elen Kristvik

Å elske kroppen sin

EMOSJONELLE: Forholdet til kroppen din er det lengste du vil ha dette livet. Så hvorfor er det så vanskelig å la det preges av kjærlighet, i stedet for hat?

Matis’ Active Kaviar Premium-behandling

Hvem testet: Grafisk designer Randi Holth Skarbø.

Pris: Cirka kr 1.400.

Hva lover behandlingen: Kaviar skal visstnok være noe av det mest optimale huden kan bli tilført. Behandlingen skal motvirke tørr og gusten hud, tone ned aldringstegn og gi huden ungdommelig friskhet og glød. Resultatene blir selvsagt bedre med flere behandlinger, men jeg blir forespeilet synlig resultat allerede etter denne ene gangen.

Testerens opplevelse: Vi starter med å snakke om huden min, og hudpleieren forteller, til min store glede, at jeg har gode gener. Jeg har få synlige aldringstegn for min alder (41), og huden er tykk, noe jeg oppfatter som at den tåler en del, og jeg har litt tørre partier i panne og kinn. Behandlingen tar halvannen time, og er en veldig behagelig opplevelse. Det starter med rens og peeling av ansiktet, etterfulgt av en massasje med kaviarperler. Det legges deretter en kaviarmaske, som, kombinert med en trykkpunktsmassasje, skal gjøre huden glatt og smidig og dempe linjer og rynker. Underveis får jeg også peeling og massasje av hendene, før det hele avsluttes med en antioksidant-«shot», som skal gi en siste boost til huden.

Resultat: Jeg føler umiddelbart at behandlingen har hatt en virkning, men er litt usikker på hvorvidt den er tilsiktet. Når jeg ser meg i speilet, syns jeg det ser ut som jeg har tidenes morgentryne, jeg syns rett og slett jeg ser litt hoven ut. Hudpleieren kaller det «plump» – som jeg tolker som et mer positivt ladet ord. Jeg får også ganske rennende øyne resten av dagen, og mistenker at jeg har reagert på noen av virkestoffene. Dette er imidlertid ikke helt ukjent for meg, jeg reagerer ofte på nye produkter, så jeg tar dette på min kappe. Når det er sagt: Huden føles umiddelbart mykere og glattere, og dagene etterpå kjenner jeg at huden har hatt godt av ekstra pleie. Fra nå av skal jeg skjerpe meg på hudpleierutinene og bruke kremer tilpasset min hud, så kanskje de synlige resultatene kommer (eller helst ikke ...) når jeg blir noen år eldre.

75 minutters Murad signaturbehandling

Hvem testet: Redaksjonssjef Hanne Danielsen.

Pris: Kr 1.250 hos Artesia.

Hva lover behandlingen: Behandlingen skreddersys etter din huds behov, så de lovte resultatene blir deretter. Men den skal generelt virke cellefornyende og oppstrammende på huden ved å øke celleaktiviteten og kollagen- og elastinproduksjonen.

Testerens opplevelse: Vi starter med en analyse av huden min, som i motsetning til det jeg trodde, heller mer mot å være tørr, enn fet. Dette er visst en vanlig feiltagelse hos oss nordboere, forklarer pleieren, og råder meg til å få bukt med urenheter ved å tilføre masse fukt, heller enn å bruke produkter og masker for fet hud. Hun råder meg også til å bruke Clarisonic-børsten min én gang i uka i stedet for hver dag – siden hun tror det er for tøft for huden min. Behandlingen tilpasses etter hudens behov, og i mitt tilfelle går vi for rens, fruktsyrebehandling, utklemming (som er akkurat det du tror), en fuktighetsgivende maske og en lett massasje. Hvite «nupper», såkalte milier, stikker hun hull på med en nål og klemmer ut. Selv om utklemmingen ikke er det mest behagelige jeg har vært med på, føles det digg og veldig «hands on» å bli kvitt svarte prikker og urenheter på denne måten.

Resultat: Huden føles myk og jevn å ta på (selv om jeg helst ikke skal ta så mye på den) – og ikke minst veldig ren. Dette er imidlertid ikke en behandling jeg ville tatt rett før en fest, for en av konsekvensene av fruktsyrebehandlingen er at «underliggende» urenheter popper fram én etter én de neste dagene. Det føles litt kjipt der og da, men det er jo egentlig positivt at uhumskhetene som allerede var i huden, kommer fram i lyset og etter hvert forsvinner. Det var også lærerikt å få en proff vurdering av huden min og hvilke produkter jeg bør bruke, i stedet for å bare gjøre det jeg selv antar funker best. Jeg vil definitivt vurdere å ta en hudbehandling som dette med jevne mellomrom fremover.

Alle behandlinene i denne testen er utført kostnadsfritt for ELLE. Utvalget av behandlinger er gjort etter en uavhengig redaksjonell vurdering.

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!