Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

Torsdag kveld viste det norske merket Mardou & Dean sin høstkolleksjon i unike omgivelser i The Thief Garage - i parkeringsanlegget under luksushotellet The Thief på Tjuvholmen i Oslo!

Ideen om en kollektiv internasjonal identitet var inspirasjonen bak kolleksjonen, som kan ansees som en remix av ulike tradisjonelle kulturer og uttrykk, hentet til nåtiden.

- Visningen begynte i kjente takter med skinn og en tøff attitiude. Underveis dukket blonder og et selbu-mønster i paljetter opp som detaljer. Friskt, og en morsom vri på det tradisjonsrike mønsteret, forteller ELLEs motejournalist Elen Kristvik, som var til stede under visningen.

- En skinnjakke i svart og brunt med frynser, croppede dressbukser med sleng og en vakker "brudekjole" sto som kolleksjonens høydepunkter, mener Kristvik.

En rød tråd i kolleksjonen var oktagon-designet - den åttearmede stjernen. Flagrende frynser på sko og jakker var det også flust av, i tillegg til patchwork, quiltede jakker og broderte detaljer på skjorter og kjoler. Silke, plastregnfrakker og tykkvevd kasjmir var stoffer vi så mye av - i tillegg til selvfølgelig skinn og denim, som alltid hos Mardou & Dean, som er kjente for sine jeans og skinnjakker.

Mardou & Dean jobber med italienske skreddere for å skape skinnproduktene sine. Flere av de nye skinnjakkene har frynser du kan ta av. Nye farger for sesongen er plommelilla, mosegrønt og knallrødt.

- Jeg har jobbet med ideen om Oktagon-symbolet, som er over hele verden gjennom historien er blitt sett på som et symbol på vår kollektive bevissthet, sier designer Ingrid Bredholt i pressemeldingen fra merket etter visningen.

- Jeg ville vekke til live interessen rundt dette i tidsånden.

Alle foto: Mardou & Dean.

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!