Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

Visningen det har knyttet seg aller mest spenning til før moteuka i Milano har vært Gucci-showet.

Grunnen er endringene i det italienske motehuset de siste månedene. Sjefdesigner Frida Giannini, som har designet en rekke suksessfulle kolleksjoner for Gucci de siste årene, gikk av i fjor, og så sent som 21. januar i år ble det kjent at Guccis tidligere tilbehørsdesigner Allessandro Michele tok over som sjefdesigner i motehuset.

Allerede onsdag, på den italienske moteukas første dag, var han klar med sin aller første kolleksjon for det tradisjonstunge motehuset.

- Snakkis

ELLE var selvfølgelig på plass i salen.

- Gucci har definitivt vært den store snakkisen her i Milano, forteller ELLEs sjefredaktør Signy Fardal, som var til stede under visningen.

- Det var knyttet stor spennening til hvilken retning Allessandro ville ta huset videre. Han går nærmest motsatt vei av Frida; Den nye kolleksjonen er veldig nerdete, ung, poetisk og androgyn ... Veldig, veldig langt unna den sterke, sexy og glamorøse Gucci-kvinnen vi har sett de siste sesongene.

- "Nerdenes hevn"

Som hos Burberrys høstkolleksjon så vi mye av en 70-tallsinspirert fargeskala i rustne bruntoner - en trend som også gjelder denne våren. Plisseringer, rysjer, sløyfer i halsen og retro-inspirerte blomstermønstre var det også flust av.

Modellene var stylet med "nerdebriller" og bereter - en stylingdetalj vi også kjenner igjen fra Marc by Marc Jacobs' visning.

- Det er en slags "nerdens hevn", fortsetter Fardal.

- Modellene var usminket, håret halvlangt og litt ustelt og uttrykket var en smule dystert. Det ser litt ut som klærne er kjøpt vintage. Men det er i alle fall en kolleksjon som gjør inntrykk, selv om mottakelsen ikke har vært udelt positivt.

 

 

 

Fra Guccis høst/vinter 2015-visning under Milano Fashion Week onsdag. Alle foto: Gucci.

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!