Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

Modell Aleksandra Ørbeck-Nilsen startet det veldedige prosjektet Nanofasa Conservation Trust i 2011, og bor i Namibia når hun ikke jobber som modell rundt om i verden.

 I år er organisasjonen det utvalgte formålet til arrangementet Mote med mening. Nanofasa jobber med å sikre utviklingen av bærekraftige prosjekter og bidra til å bevare dyreliv, natur, kultur og økosystemer i nordøstlige Namibia.

Mote med mening avholdes 30. januar kl. 19.00 i Kanonhallen i Oslo, og billettinntektene går til Nanofasa.

Kjøp billett til arrangementet her!

Vi tok en prat med Aleksandra om prosjektet hennes, som du også får høre mer om fredag 30. januar!

Hvordan går det med Nanofasa?

- Det går veldig bra, det er mye spennende som skjer. Dette året blir begivenhetsrikt og fullt av nye, spennende og store utfordringer.

Hva er neste steg på veien? 

- 2015 er året vi får sikret to landområder som utgjør 800 000 mål i størrelse. Vi skal bygge Barefoot Academy, gjennomføre et stort stunt og vi begynner et samarbeid med Vivo Barefoot, et skomerke startet av Galahad Clark fra Clarks shoes-familien. En dokumentar om prosjektet kommer ut og vi åpner dørene for leiren mot slutten av året.

Hvordan hjelper et arrangement som Mote med mening Nanofasa?

- Mote med mening er et flott initiativ igangsatt av ildsjelen Berit Olimb. Hvis dette fører til at flere forstår hvor viktig det er at en urbefolkning må være omgitt av mennesker som anerkjenner verdiene deres, er det helt fantastisk. Jo, flere som kommer, jo større blir overskuddet som skal gå til Nanofasas prosjekt Barefoot academy. Dette akademiet skal fremme lokalt engasjement, og utdanningen fører til at for eksempel urbefolkningen kan jobbe som stifinnere, guider eller tradisjonelle lærere. Det er viktig å skape et lokalt tilbud som kan bli en levedyktig fremtid.

Hva engasjerer deg?

- Vi er alle mennesker med behov, og vi trenger naturen og den trenger oss. Vi har alle noe å lære av hverandre, og gjennom den utvekslingen kan vi sikre en bærekraftig fremtid for flere enn bare de vestlige samfunnene.

Hva kan vi andre gjøre for å bidra?

- Hvis du vil bidra på et vis kan du bli med i vår Nanofasa Volunteer Squad. Du logger inn på nettsiden vår, nanofasa.com, og følger veiledningen der. Vi slipper en dokumentar i løpet av året, så følg oss gjerne på Facebook eller abonner på nettsiden vår - der kan man følge utviklingen i prosjektet. Du kan også komme på besøk når leiren vår åpner!

Hva er dine tips for å gjøre verden til et bedre sted?

- Lytt til deg selv og dine ønsker, husk at du er en del av noe større enn deg selv og at dine handlinger etterlater et spor. San-folket, som Nanofasa jobber med, sier ofte følgende: "Hvis alle deler, så har vi nok" - det syns jeg er fint.

 

 

 

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!