Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

I dag slapp Max Factor nyheten om at ingen ringere enn Marilyn Monroe er sminkemerkets nye globale ambassadør.

Hun trenger vel neppe noen stor introduksjon, men Marilyn Monroe (født Norma Jeane Mortenson) var altså en amerikansk skuespillerinne, sangerinne, filmprodusent, modell og sexsymbol, som fortsatt er verdenskjent den dag i dag, selv om hun døde 1962, bare 36 år gammel.

Ikonisk skjønnhet

- Marilyn gjorde fyldige, røde lepper, fløyelsmyk hud og øyne markert med tykk eyeliner den mest ettertraktede looken på 1940-tallet, og det er en look som fortsetter å dominere mote og skjønnhetsindustrien. Det er den ultimate looken for å definere glamour – ingen look kan måle seg opp mot den, sier Max Factors Creative Design Director, Pat McGrath, i en pressemelding.

- Ved hjelp av en god dose ekspertise og makeupartisteriets kunst, ble Norma Jeanes ansiktstrekk fremhevet og formet ved hjelp av makeup. Huden hennes var fløyelsmyk og feilfri. Øynene ble forlenget ved hjelp eyeliner, og leppene ble fremhevet med en fristende rød leppestift – og dette ble signaturtrekkene for hele looken.

Det skal ha vært herr Max Factor selv som ga brunetten Norma Jeane den platinablonde manken som senere ble hennes varemerke som Marilyn Monroe, da hun besøkte hans salong kalt Blonde Room en gang på slutten av 40-tallet. 

 

BRUNETTE: Filmstjernas platinablonde manke, knallrøde lepper og "skjønnhetsflekk" ble etter hvert selve signaturen til Marilyn Monroe. Men i sine yngre dager som Norma Jeane var hun faktisk brunette. Photo by Mondadori Portfolio via Getty Images. © Mondadori

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!