Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

Det er ikke alltid vi har råd til å kjøpe skjønnhetsprodukter fra øverste hylle, og det er strengt tatt heller ikke nødvendig.

I den enorme jungelen av produkter som finnes der ute, er det vanskelig å vite hvor vi bør sløse og hvor vi kan spare.

Her er noen enkle regler du kan følge:

Hovedregelen er at produkter som bare skylles av igjen, godt kan kjøpes i budsjettkategorien. Produkter som ansiktsrens, sminkefjerner, dusjsåpe og peeling inngår her. Når det gjelder produkter som skal ligge på huden hele dagen, bør du derimot være mer kvalitetsbevisst.

Hudpleie

En dagkrem bør alltid inneholde et beskyttende solfilter, antioksidanter og fuktgivende ingredienser, og jo mer aktive ingredienser det er i kremen, jo mer koster den som regel. Det viktigste er likevel beskyttelse og at kremen er tilpasset din hudtype.

Et serum koster gjerne litt mer, men er ekstra effektivt ved at det er mer konsentrert og trenger dypere ned i huden. Sats derfor på et aktivt serum og en enkel dagkrem med beskyttelse om du må velge. Her synes vi apotekmerker som Avéne og Vichy har gode budsjettvarianter.

Det er også typisk å droppe øyekrem og heller bruke pengene på dagkrem. Men huden rundt øynene er mye tynnere og mer sensitiv enn den vi har i ansiktet, og det er her linjer og rynker synes først. Derfor er det vel verdt å spandere penger på en egen øyekrem, gjerne med SPF på dagtid.

Sminke

Når det gjelder sminke er trikset å finne produkter som er godt pigmenterte og finkornete, slik at de sitter lenge og ser naturlig ut. Bruk ekstra penger på en god foundation, pudder, rouge og øyenskygger, da dette er produkter som sitter på huden hele dagen og avhenger et naturlig resultat. Godt pigmenterte øyenskygger er også mye enklere å legge.

Maskara kan du gjerne kjøpe i budsjettklassen, blant våret favoritter er maskaraene fra Maybelline og Max Factor. De rimelige neglelakkene kan også sitte vel så bra som de dyre. Lipgloss, leppestift, kajal, eyeliner og øyenbrynsprodukter kan du helt fint også kjøpe rimelig.

PRODUKTER: Isadora Perfect Contour Inliner, kr 100. Korres Body Scrub Basil & Lemon, kr 196. Lancôme  Advanced Génifique Youth Activating Concentrate, kr 595. I Love… Peaches & Cream Bath & Shower Cream, kr 169. H&M Lip Pen i fargen Beige, kr 40. Nyx Lipgloss i fargen Miami Babe, kr 90. Shiseido Translucent Pressed Powder, kr 399. Clinique Supermoisture Makeup, kr 285. Make Up Store Trio Brow, kr 185. Max Factor Wild Mega Volume Maskara, kr 145. Vichy Aqualia Thermal UV Hydrating Care SPF 25, kr 232. Prevage Anti-Aging Eye Cream SPF 15, kr 950. Mavala Nail Color Cream i fargen 303 Bali, kr 45.

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!