Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

Siden introduksjonen på 60-tallet har Gazelle-silhuetten gjort avtrykk i utallige populærkulturelle sammenhenger: Fra 90-tallets britpop til grudgeeraen, fra skatere til motehipstere.

50 år etter at den først ble lansert, den gang som en tennissko, beholder Gazelle i dag sin posisjon som en av de mest elskverdige sneaker-modellene.

Tidligere i år ble den ikoniske silhuetten relansert med en like tidløs personlighet – den britiske supermodellen og silikonet Kate Moss. Hun var en av de første store moteikonene som virkelig elsket Gazelle, og frontet også Gazelle på 90-tallet.

- Gazelle var skoen ALLE brukte på 90-tallet. Den har en tidløs look som alltid føles moderne. Jeg var, og kommer alltid til å være, en adidas-jente, sa Kate Moss den gang.

Brand Manager for adidas Norge, Aleksander Rist forteller om den nye kampanjen.

- Nostalgi gir inspirasjon for framtiden. Gazelle har et tidløst utseende, og vil alltid føles moderne. Før relanseringen av Gazelle var det viktig å ta med de kulturelle referansene som preget 90-tallet og tidens stil.

I Norge er Gazelle på føttene til to kreative, norske artister, som kommer med en nordisk vri på en allerede tidløs silhuett.

Elen Kristvik

Å elske kroppen sin

EMOSJONELLE: Forholdet til kroppen din er det lengste du vil ha dette livet. Så hvorfor er det så vanskelig å la det preges av kjærlighet, i stedet for hat?

Den norske sangeren Anna of the North har en forkjærlighet til 90-tallets klesstil, og nettopp derfor falt samarbeidet mellom adidas og henne så naturlig.

- Det finnes ingen ting bedre enn å hoppe i et par sneakers, jeans og en stor t-skjorte. Og at den stilen er helt akseptert.

Anna har også en annen kjærlighet fra 90-tallet.

- Aaron Carter. Mitt livs kjærlighet! Jeg forsøkte faktisk ringe han en gang da jeg var liten. Ikke noe svar. Det finnes mange fler 90-talls ikoner som jeg elsker. Brandy, Aaliyah ... Jeg kan fortsette for evig. 90-tallet er ikonisk, sier hun.

Den norske artisten Kaya Wilkins er i dag basert i New York, hennes urbane stil passer perfekt inn i den moderne Gazelle-looken.

- De passer perfekt inn i min stil fordi de er så behagelige! Det finnes så mye bra musikk og populærkultur fra 90-tallet så det er umulig å ikke bli inspirert av det! Mine venner og samarbeidspartnere fra Adult Jazz spilte opp Mary Margareth O1Haras album fra 1988 Miss America forrige sommer og jeg har hørt MYE på det siden da.

Gazelle fra adidas Originals er i butikkene nå.

 

 

 

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!