Haute Couture 2010

Vårens vakreste haute couture

Drøm deg bort i disse kjolene fra haute couture-visningene i Paris.

Publisert Oppdatert

Årets haute couture-visninger i Paris er ferdig.

Det er her de ulike designhusene viser frem sine couture-kreasjoner for kommende vår og sommer.

Nydelige drømmekjoler

Store motenavn som Karl Lagerfeldt for Chanel, John Galliano for Dior, Giorgio Armani, Elie Saab, Jean Paul Gaultier og Valentino har i løpet av de siste dagene sendt modellene nedover catwalken i nydelige kjoler som har vært mer og mindre anvendelige for oss vanlige dødelige.

Haute couture-kolleksjonene kan være veldig kreative og overdådige, og ikke akkurat klær som den vanlige kvinnen i gaten ville kledd seg i - det er ofte heller kjole vi kan drømme oss bort i og ønske vi kunne gå med.

Spesielt outrert er kanskje kjolene til Jean Paul Gaultier, men også John Galliano sine kreasjoner er nok litt vel overdådige for mange.

Se bilder fra de ulike motehusene i bildegalleriet over.

Kvalitetssøm av ypperste klasse

«Haute couture» er fransk og kan oversettes til «kvalitetssøm» eller «kvalitetshåndarbeid», og henviser til kreasjoner som er eksklusive og ofte skreddersydd.

Couture blir sett på som den høyeste formen for sømkunst. Disse klærne er ofte sydd på bestilling, og lages av dyre stoffer av høy kvalitet.

I tillegg legges det ned mye arbeid i detaljene og dekoreringen, og det blir ofte brukt tidkrevende håndarbeidsteknikker. Plaggene er derfor ekstremt dyre.

Mette-Marit har blant annet en haute couture-kjole fra Valentino som vanligvis ligger på 250.000 kroner. Valentino er en av yndlingsdesignerne til kronprinsessen, som har en garderobe som er verdt mange millioner til sammen.

Les også:

Valentino hyller naturen

Gjør desinkupp på nett nå

Så enkelt får du en trendy leilighet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning