Vår- og sommertrender

Vårens 5 viktigste plagg

Ekspertene forteller hva som er essensielt denne sesongen.

VÅRMOTE: Ekspertene forteller hva de mener er vårens topp fem trender. Denimjakke, hatt, peeptoe ankelboots, sykkelshorts og korallkjole var noe av det de svarte.

VÅRMOTE: Ekspertene forteller hva de mener er vårens topp fem trender. Denimjakke, hatt, peeptoe ankelboots, sykkelshorts og korallkjole var noe av det de svarte. Foto: Foto: HM Foto, produsentene

Publisert Oppdatert

Våren er på nytt over oss, og det er på tide å fornye garderoben sin litt med sesongens mest moteriktige plagg.

Det er veldig mye trender som gjelder i vår og sommer, og det kan derfor være vanskelig å huke ut et par ting som man bare må ha.

Vi har derfor snakket med flere moteeksperter, og spurt dem om å liste opp sine topp fem plagg og tilbehør som de mener er de aller viktigste.

Her er svarene vi fikk:

Lillian Vangen - stylist

Foto: Foto: Privat

Lillian er utdannet makeupartist på makeupskolen Art Complexion, og har jobbet som stylist i 3 år. Hun har jobbet for de fleste store bladene her i Norge, samt stylet motevisninger, reklameopptak og bidler til diverse portrettintervjuer.

1. Blazer

- Gå for en hvit eller pudderfarget blazer, gjerne litt oversize - det er en vinner. Den er fin å bruke til slitte jeans til, og bland gjerne det sarte med det mer røffe.

2. Sykkelbukse

- Sykkelbuksen er tilbake i motebildet. Kjempe fint til oversize singleter, T-skjorter og blazere.

3. Accessoirer

- Nå er accessoirene tilbake for fullt, og store sølvringer og sko accessoirer er en hit. Bruk gjerne tre-fire ringer samtidig og gjerne flere på samme finger. Sko accessoirer er også tilbake. Jeg husker jeg hadde det på mine spisse cowboy boots tidlig på 90-tallet. Nå kan du ha svarte skosmykker med nagler på ankelstøvlettene dine - da blir de som nye.

4. Skulderputer

- Kjole eller oversized genser med skulderputer er super kult. Sporty elementer er en stor trend denne sesongen.

5. Bh-topp

- Bruk bikinitopper, badedrakter eller finere bh-er som overdeler.

Les også:

Alt om våren og sommerens mote

Julie Botnen - skjønnhetsjournalist

FRA VENSTRE: Blazer fra H&M (kr 498), ring fra H&M (kr 149), bh fra Ellos (kr 99), sykkelshorts fra Gina Tricot (kr 149), ring med svart stein fra KappAhl (kr 69,90), sølvring fra Efva Attling (kr 890), tunika med store skuldre fra Gina Tricot (kr 199).

FRA VENSTRE: Blazer fra H&M (kr 498), ring fra H&M (kr 149), bh fra Ellos (kr 99), sykkelshorts fra Gina Tricot (kr 149), ring med svart stein fra KappAhl (kr 69,90), sølvring fra Efva Attling (kr 890), tunika med store skuldre fra Gina Tricot (kr 199). Foto: Foto: produsentene

Julie er utdannet makeupartist, og jobber som skjønnhetsansvarlig i Det Nye. Hun har studert Fashion Journalism ved London University of the Arts, London College of Fashion, og er utdannet makeup artist fra Art Complexion.

Foto: Foto: Gry B. Traaen

Julie har jeg jobbet frilans i ca. 8 år før hun startet i Det Nye, og er opptatt av både mote og skjønnhet.

1. Nagler

- Jeg stemmer for noe med nagler. Det er super trendy denne sesongen, og kan brukes på så vel vesker og sko som klær og smykker.

2. Armbånd

- Jeg vil ha masse, masse, masse armbånd som går langt oppover armen - gjerne i forskjellige stiler og farger. Og så må man ha en stor herreklokke på håndleddet.

3. Korallkjole

- Klær i korallfarger er definitivt veldig moteriktig i vår og sommer. Jeg stemmer for en kjole i korall, enten en veldig kort eller en veldig lang.

4. Jumpsuit

- Skaff deg en jumpsuit i bomull som er behagelig å ha på seg. Da kan du spise så mange burgere du vil.

5. Denimjakke

- Denim er tilbake i motebildet for fult, og er veldig hot denne våren. Alt i denim er egentlig veldig trendy, men skal du skaffe deg en ting ville jeg gått for en denimjakke.

Les også:

60 par høyhælte sko under tusenlappen

Rubi Sørvik - stylist

Rubi er utdannet makeupartist på Art Complexion, og ahr jobbet som stylist i ett år.

FRA VENSTRE: Denimjakke fra Cubus (kr 399), armbånd fra Lindex (kr 49,50, korallfarget kjole fra Cubus (kr 299), sko med nagler fra Bianco (kr 600), armbånd fra Accessorize (kr 130), jumpsuit fra Sand (kr 2500).

FRA VENSTRE: Denimjakke fra Cubus (kr 399), armbånd fra Lindex (kr 49,50, korallfarget kjole fra Cubus (kr 299), sko med nagler fra Bianco (kr 600), armbånd fra Accessorize (kr 130), jumpsuit fra Sand (kr 2500). Foto: Foto: HM Foto, produsentene

1. Avklippet denimshorts

Foto: Foto: Petter Berg/HM Foto

- Denim er et må-ha denne sesongen. Om det er en jakke eller shorts har ikke så mye å si, men jeg kommer definitivt til å skaffe meg en avklippet, kort jeansshorts.

2. Playsuit

- Playsuit er en jumpsuit - bare med korte bein. Den passer til alle anledninger, og kan enten pyntes ned eller opp. Den er fin å bruke til festival med lave sko, eller du kan bruke den på byen med høye hæler. Playsuiten er et godt alternativ til jumpsuiten når det er veldig varmt midt på sommeren.

3. Hodepynt

- Det er veldig populært med stor hodepynt denne sesongen. Alle slags typer hatter er også veldig hot, både divahatter og herrehatter fortsetter.

4. Peeptoe ankelboots

- Vinterens ankelboots fortsetter i vår med en «åpen løsning». Et alternativ er platåsko som det kommer mye av og sko med kraftig hæl.

5. Minikjole

- Det er minimoten som gjelder i sommer. Alt som er mini er trendy, det være seg korte shorts, minikjole eller miniskjørt - gjerne i A-form. Alt skal være kort, så det gjelder å trene lårene fremover. Det er med andre ord mer lår i år enn i fjor

Les også:

Slik gjør du garderoben klar for våren

Stringtrusa er en bakteriebombe

FRA VENSTRE: Minikjole fra Hummel (kr 350), hatt fra Cubus (kr 149), ankelboots med peeptoe fra EuroSko (kr 799), denimshorts dra Never Denim, Bik Bok (kr 299), hårpynt fra Accessorize (kr 130), bårbøyle fra Bianco (kr 80), palysuit fra Hennes & Mauritz (kr 398).

FRA VENSTRE: Minikjole fra Hummel (kr 350), hatt fra Cubus (kr 149), ankelboots med peeptoe fra EuroSko (kr 799), denimshorts dra Never Denim, Bik Bok (kr 299), hårpynt fra Accessorize (kr 130), bårbøyle fra Bianco (kr 80), palysuit fra Hennes & Mauritz (kr 398). Foto: Foto: HM Foto, produsentene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning