Twilight og True Blood påvirker

Vampyrene overtar

Vampyrene er tilbake – også i motebildet.

BLODTØRST: Megan Fox har prøvd seg på den sexy vampyrlooken.

BLODTØRST: Megan Fox har prøvd seg på den sexy vampyrlooken. Foto: Foto: Stella Pictures

Publisert Oppdatert

Ikke kom her og si at TV og film ikke påvirker moten!

«Pirates of the Caribbean» fikk fart på piratfestene. Alle løp til frisøren og ba om «håret til Rachel» da Jennifer Aniston slo gjennom med suksesserien «Friends». For ikke å nevne alle de misunnelige jentene som siklet på Carries garderobe i «Sex og singelliv».

Nå er det vampyrenes tur til å erobre moteverden.

Etter filmen «Twilight» hadde premiere i fjor, og serien «True Blood» hadde premiere på amerikansk TV i høst, har vampyrfeberen skutt i været.

De mørke, mystiske fargene på klærne og den dramatiske looken kommer som en bivirkning av vampyrfeberen som herjer verden over. Det gjør også den dype, mørke hårfargen.

DEN ANDRE SIDEN: Vi er vant til å se Scarlett Johansson som søt og yndig blondine. Her er hun med vampyraktig med røde lepper, mørke øyne og mørkt hår.

DEN ANDRE SIDEN: Vi er vant til å se Scarlett Johansson som søt og yndig blondine. Her er hun med vampyraktig med røde lepper, mørke øyne og mørkt hår. Foto: Foto: Stella Pictures

Les også: Farger håret med karamell og kokos

Blodrødt og dramatisk

Skjønnheter som Megan Fox, Milla Jovovich og Scarlett Johansson har alle blitt bitt av vampyrbasillen. Alle har de eksperimentert med lys hud og tung sminke, med sotede øyne og blodrøde lepper.

- Overalt ser man folk som bruker svart eyeliner som lipliner og rød leppestift over for å gi de dype blodrøde leppene, sier Ricky Wilson i Dior Beauty til New York Daily News.

Han forteller at Diors kolleksjon med grå og svart makeup har vært uhyre populær etter at vampyrfeberen tok av.

Les også: Slik lager du sotede øyne

More is more

Vanligvis er det fy-fy å kombinere sterkt sminkede øyne med mørke lepper. Men nå som vampyrlooken er her, skal det helst være så dramatisk og blodtørstig som mulig.

- Til hverdags bruker man vanligvis lyse øyne til mørke lepper og omvendt, men nå ser man en trend med blek hud til mørke, svarte, sotede øyne og mørke blodrøde lepper, sier Wilson.

MØRK MANN: Marilyn Manson kan skremme sin egen mor. Nå er ikke moten milevis unna den eksentriske rockeren.

MØRK MANN: Marilyn Manson kan skremme sin egen mor. Nå er ikke moten milevis unna den eksentriske rockeren. Foto: Foto: Stella Pictures

Motehistoriker Valerie Steele har sett tendensen også i motemagasinene.

- Det finnes spesialutgaver av bladene som uttrykker «Mote til å dø for - den mørke siden», sier hun.

Flere moteeksperter kaller vampyrfenomenet for en moderne versjon av det gotiske. Fritt oversatt kan det muligens sammenlignes med en glamorøs versjon av Marilyn Manson.

Les også: Hva gjør gotherne når det er varmt?

Vampyr-forbilde

Kristen Stewart, som spiller en av hovedrollene i den voldsomt populære «Twilight», synes måten folk ser på henne på er litt merkelig etter filmsuksessen. Etter «Twilight» har klærne hun bruker blitt revet bort fra butikkhyllene.

- Ting som t-skjortene og jakkene er mine personlig, så det er helt sprøtt at folk går ut og kjøper det, sier Stewart i et videointervju med Entertainment Weekly.

Robert Pattinson og Kristen Stewart har datet i lang tid, men har ennå ikke bekreftet at de er et par.

Robert Pattinson og Kristen Stewart har datet i lang tid, men har ennå ikke bekreftet at de er et par. Foto: Foto: Stella Pictures

PS: «True Blood» har siden i fjor høst blitt sendt på Canal+, men NRK har også kjøpt rettighetene til serien fra høsten av.

Les også: Førstehjelp til sjekking

Tilbake til Klikk Mote

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning