«Top Model 2008»

Trekker seg fra finalen

«Top Model»-deltager Frøydis Labowsky trekker seg fra konkurransen i kveldens finale.

UTE AV KONKURRANSEN: Frøydis Labowsky trekker seg i kveldens finale av "Top Model 2008".

UTE AV KONKURRANSEN: Frøydis Labowsky trekker seg i kveldens finale av "Top Model 2008". Foto: Foto: Bjørn Opsahl/TV3

Publisert Oppdatert
COVERPIKE: Under oppholdet i New York, var jentene på covershoot for Cosmopolitan.

COVERPIKE: Under oppholdet i New York, var jentene på covershoot for Cosmopolitan. Foto: Foto: TV3

Under finalen av «Top Model 2008» i kveld, sjokkerer Frøydis Labowsky (24) ved å trekke seg fra konkurransen.

Hun var av mange sett på som favoritten til å gå av med seieren i realityprogrammet, men da det sto igjen bare tre jenter, orket Frøydis rett og slett ikke mer.

- Jeg har tøyd strikken så langt jeg klarer, og jeg kan ikke gjøre det dere vil at vinneren skal gjøre. Jeg kan ikke ha det arbeidsnivået som dere ønsker, sier modellspiren i episoden som sendes på TV3 i kveld.

Lider av ME

Hun avslørte tidligere i programmet at hun lider av ME, også kalt kronisk tretthetssyndrom. Hun har hatt diagnosen ME i åtte år, men har slitt med formen helt siden hun var 12 år gammel. På grunn av det intense nivået under innspillingen av «Top Model», ble Frøydis veldig sliten.

- Hvorfor valgte du å trekke deg?

- Fordi jeg var helt ødelagt på det tidspunktet. Jeg følte meg veldig ferdig med det hele, spesielt realitybiten. Og så hadde jeg oppnådd det jeg ville, og da føltes det ikke riktig å fortsette, forteller Frøydis til Klikk.no.

Hun ønsket heller ikke å gå på akkord med seg selv. Da hun fant ut at hun syntes det var helt greit å ikke vinne, følte hun ikke at det var riktig å fortsette.

- Vurderte du å trekke deg tidligere i konkurransen?

- Det var én gang jeg seriøst var på nippet til å trekke meg. Det var rett før vi dro til Paris. Jeg var utrolig dårlig fordi jeg hadde fått salmonella da vi var i Marokko. Det var flere av oss som ble skikkelig syke, forteller Frøydis.

Hun legger til at de alle hele tiden var under hardt press, det var mye stress og de hadde sjelden tid til å hvile. Derfor var det mange som var veldig slitne på det tidspunktet.

- I kombinasjon med ME, kan salmonella rett og slett være farlig, og jeg var da veldig i tvil om jeg skulle fortsette eller ikke, sier hun.

Deltagerne som ble syke fikk antibiotika for å bli friske så fort som mulig. Siden Frøydis merket stor bedring, valgte hun likevel å fortsette.

Angrer ikke

- Angrer du på at du trakk deg i dag?

- Nei, jeg angrer overhodet ikke. Jeg er veldig glad for at jeg gjorde det. Jeg synes det hadde vært teit å vinne når det ikke spilte så stor rolle for meg om jeg gjorde det eller ikke, sier hun.

Men selv om hun ikke gikk av som vinner i modellkonkurransen, vil ikke det si at hun ikke har fått jobbe som modell i ettertid.

- Jeg henger i, og jeg har fått gjort flere ting etter innspillingen. Det er ikke noe problem for meg å jobbe som modell i den virkelige verden, og det går bare oppover. Det er en utfordring å jobbe som modell når man har ME, men det har ikke hindret meg, sier hun.

Hun har ingen planer om å gi opp modelldrømmen med det første. Hun ønsker å komme så langt hun kan med den sykdommen hun har.

- Jeg gjør alt jeg kan for å kunne være med på så mye som mulig, og jeg håper jeg kan komme ut av landet og gjøre ting i utlandet også, avslutter hun.

Les også:

Helvetes modeller

- Jeg håper de fikk betalt

Blir samboer med kjæresten

Vendela viser eksklusive diamanter

UNDER VANN: I epispde 9 av serien, måtte deltakerne prøve seg som modeller under vann.

UNDER VANN: I epispde 9 av serien, måtte deltakerne prøve seg som modeller under vann. Foto: Foto: TV3

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning