Hårtrender

Tidløst Hollywood-hår

Dagens kjendiser kopierer hårstilen til de tidligere moteikonene.

Publisert Oppdatert

Klassisk skjønnhet er tidløst - det som ble ansett som vakkert for 60 år siden er fortsatt noe man streber etter i dag.

Dette er nok en av grunnene til at dagens kjendiser kopierer hårstilene til noen av tidenes største divaer og moteikoner.

10 klassiske frisyrer

Vi har funnet fram til ti tidløse skjønnheter som dagens kvinner lar seg inspirere av.

Se hvordan dagens stjerner har kopiert de tidligere moteikonene i bildegalleriet over.

1. Veronica Lake

VAKKER FRISYRE: Veronica Lake var velkjent for sine lange lokker med bølger og sideskill.

VAKKER FRISYRE: Veronica Lake var velkjent for sine lange lokker med bølger og sideskill. Foto: Foto: Bulls

«Mad Men»-skuespilleren January Jones var prikk lik 40-tallets store diva Veronica Lake på årets Golden Globe utdeling.

- Jeg ble inspirert av Lakes klassiske bølger, forteller Mark Townsend som styler skuespillerens hår for det store arrangementet.

Veronica Lake var en skuespiller og pin-up modell som var mest kjent for sine femme fatale-roller i film noir på 40-tallet. Hun var også velkjent for sin frisyre.

2. Audrey Hepburn

Natalie Portman oser skjønnhet akkurat slik Audrey Hepburn gjorde på 50-tallet. Portmans oppsatte hår minner veldig om Hepburns frisyre, og de to skuespillerne er så like av utseende at det nesten er skummelt.

Audrey Hepburn er vel for de fleste kjent for sin rolle som Holly Golightly i den velrenommerte filmen «Breakfast at Tiffany's».

Hun var en av datidens mest kjente filmstjerner, og spilte mot legendariske skuespillere som Humphrey Bogart, Cary Grant, Henry Fonda, Fred Astaire og Gary Cooper. Hun var nominert til Oscar utallige ganger, og vant prisen for sin rolle i filmen «Roman Holiday» fra 1953.

Les også: Tidenes mest fasjonable filmikon

3. Elizabeth Taylor

Det er ikke vanskelig å se hvem Dita Von Teese streber etter å ligne på. Burelsque-danseren er utrolig flink til å kanalisere den gamle Hollywood-glamouren som blant andre Elizabeth Taylor sto for på 50-tallet.

SEXSYMBOL: Elizabeth Taylor ble sett på som et sexsymbol. Her fra 1962.

SEXSYMBOL: Elizabeth Taylor ble sett på som et sexsymbol. Her fra 1962. Foto: Foto: Bulls

Taylor var viden kjent både for sitt skuespillertalent og for sin skjønnhet, i tillegg til sine mange ekteskap og ekstravagante livsstil. Hun blir ansett som en av de beste skuespillerne fra Hollywoods såkalte gullalder.

4. Twiggy

Den britiske modellen og it-jenta Agyness Deyn ser ut til å bli vår tids etterfølger av 60-tallets modellprinsesse Twiggy.

Som 16-åring, ble Twiggy den første tenåringen som ble en ettertraktet modell. Hun var mest kjent for sine store øyne, lange øyenvipper og tynne kropp. Twiggy er i dag fremdeles sett på som en av tidenes mest kjente modeller.

5. Jane Birkin

Mischa Bartons lange lokker og pannelugg er svært lik Jane Birkin sin frisyre fra 60-tallet.

Birkin er en skuespiller, sanger og filmregissør. Hun har spilt i utallige filmer og gitt ut mange plater opp gjennom årene.

POPULÆR: Birkin-vesken er Hermés mest populære og eksklusive veske.

POPULÆR: Birkin-vesken er Hermés mest populære og eksklusive veske. Foto: Foto: Bulls

Motehuset Hermés designet og navnga en håndveske - Birkin-vesken - for skuespilleren i 1984 etter at hun ble observert av formannen av motehuset mens hun strevde med flere vesker da hun gikk om bord er fly.

Birkin-vesken er i dag en av Hermés mest populære og dyreste vesker, og enhver kjendis med respekt for seg selv eier i hvert fall et par stykker.

6. Mia Farrow

Hilary Swank minner veldig om Mia Farrow. Sistnevnte klippet håret kort på 60-tallet og Swank foretrekker en lignende look i dag.

Mia Farrow er en amerikansk skuespiller og tidligere modell, og er også kjent som ekskona til regissøren Woody Allen.

Hun har vært med i over 40 filmer, og vunnet en rekke priser. Hun er også bidratt til humanitært arbeid som ambassadør for UNICEF i flere år.

I 2008 ble Farrow kåret til en av de mest innflytelsesrike personene i verden av bladet Time.

7. Sophia Loren

Eva Mendes sin oppsatte hår leder tankene tilbake til Sophia Lorens vakre oppsetninger på 60-tallet.

Loren er en italiensk filmskuespiller som blant annet har vunnet en Oscar. Hun blir ansett som sin tids mest populære italienske skuespiller, og hun er også kjent for å være et stort internasjonalt sexsymbol.

8. Diana Ross

VAKKER OPPSETNING: Sophia Loren var kjent for sitt oppsatte hår. Her fra 1965.

VAKKER OPPSETNING: Sophia Loren var kjent for sitt oppsatte hår. Her fra 1965. Foto: Foto: Bulls

Drew Barrymore valgte en retro hårfrisyre på årets Golden Globe utdeling som ligner på Diana Ross sin voluminøse frisyre fra 70-tallet.

Sangerinnen og divaen Ross har blitt nominert til Grammy og Oscar hele tolv ganger opp gjennom sin karriere, og har til sammen gitt ut hele 57 album og solgt over 100 millioner plater.

På 60-tallet var Ross med på å skape lyden av datidens populærmusikk og den såkalte Motown Sound som frontfigur i The Supremes.

9. Michelle Phillips

Kate Bosworth enkle og naturlige frisyre med midtskill er prikk lik frisyren Michelle Phillips var kjent for på 70-tallet.

Phillips ble kjent som en av de fire medlemmene i det populære bandet The Mamas and the Papas.

Hun var med på å skrive et bandets mest kjente sanger, «California Dreamin'», og var backup-sanger på en av Leonard Cohens turneer på 70-tallet.

10. Bianca Jagger

Det er nesten skremmende å se hvor lik Rosario Dawson er Bianca Jagger slik hun så ut på 70-tallet.

Jagger er i dag kjent som en forkjemper for menneskerettigheter, men har tidligere jobbet som modell og skuespiller. På 70-tallet ble hun sett på som et av tidenes største moteikoner.

Hun var tidligere gift med vokalisten i The Rolling Stones, Mick Jagger.

Les også:

15 klassikere du Må ha

Her er vårmoten

Les mer og se video: Amerikansk supermodell

THE IT-CREW: Bianca Jagger sammen med ektemannen Mick Jagger og Mikhail Baryshnikov (i dag mest kjent for sin rolle i "Sex og Singelliv") på Studio 54 for å feire Biancas bursdag en gang på 70-tallet.

THE IT-CREW: Bianca Jagger sammen med ektemannen Mick Jagger og Mikhail Baryshnikov (i dag mest kjent for sin rolle i "Sex og Singelliv") på Studio 54 for å feire Biancas bursdag en gang på 70-tallet. Foto: Foto: Bulls

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning