Nye kreative ledere for Valentino

Sparket fra Valentino

Alessandra Facchinetti fikk vite av pressen at hun hadde mistet jobben hos Valentino.

SPARKET: Alessandra Facchinetti er ikke lenger kreativ leder for motehuset Valentino. Her sammen med grunnleggeren Valentino Garavani.

SPARKET: Alessandra Facchinetti er ikke lenger kreativ leder for motehuset Valentino. Her sammen med grunnleggeren Valentino Garavani. Foto: Foto: Stella

Publisert Oppdatert
GRUNNLEGGEREN: Valentino Garavani åpnet sitt motehus i Roma da han var 27 år gammel.

GRUNNLEGGEREN: Valentino Garavani åpnet sitt motehus i Roma da han var 27 år gammel. Foto: Foto: Stella

Det italienske motehuset Valentino har fått to nye kreative ledere, melder britiske Vogue.

Formannen og lederen for Valentino annonserte etter motevisningen i Paris på fredag at det var den siste visningen til den daværende kreative lederen, Alessandra Facchinetti.

Dette skal visstnok ha kommet som et sjokk for Alessandra, som tok over tøylene i fjor etter at Valentino selv pensjonerte seg i oktober.

- Det var med stor sorg jeg fikk vite av pressen at jeg ikke kom til å jobbe for Valentino lenger. Nyheten kom som en overraskelse på meg siden firmaets ledelse ikke har sett det nødvendig å informere meg, skriver hun i en mail etter visningen.

Duo tar over

Nå er det klart hvem som skal ta over etter henne. Duoen bak den suksessfulle smykke og tilbehørslinjen til motehuset, Maria Grazia Chiuri og Pier Paolo Piccioli, skal samarbeide om å være kreative ledere for Valentino.

- Jeg synes det er en klok avgjørelse. Pier Paolo og Maria Grazia er firmaorienterte folk, og det var riktig å gi dem sjansen til å frembringe en stil som de har utviklet sammen med Valentino, sier ærespresidenten i motehuset.

Respekt for arbeidet

Også sjefen selv, grunnleggeren Valentino Garavani, hyller den nye duoen.

- De er to seriøse og kapable yrkesprofesjonelle som jeg har jobbet med i mange år. De har alltid vist en enorm respekt og kjærlighet til arbeidet mitt, forteller Valentino.

Både Maria Grazia og Pier Paolo er over seg av begeistring for å få sjansen til å kreere klær for motehuset.

- Vi er oppglødd og beæret over sjansen de har gitt oss. Vi kommer til å forbli lojale mot kjerneverdiene, samtidig som vi utvikler nye ideer som vil knytte sammen Valentinos arv med et moderne grep, sier de.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning