H&Ms nye designsamarbeid

Sonia Rykiel for H&M

Motehuset Sonia Rykiel lanserer egen julekolleksjon for H&M.

STRIKK: Motehuset Sonia Rykiel er kjent for sine anvendelige og moderne strikkeplagg.

STRIKK: Motehuset Sonia Rykiel er kjent for sine anvendelige og moderne strikkeplagg. Foto: Foto: Stella

Publisert Oppdatert

Den velkjente designhuset Sonia Rykiel er neste mann ut til å samarbeide med den svenske kleskjeden Hennes & Mauritz.

Sonia Rykiel, som er kjent som «The Queen of Knit», lanserer en egen undertøyskolleksjon for H&M i begynnelsen av desember.

Dette er første gang kleskjedens designsamarbeid omfatter kun undertøy.

Les også: Jimmy Choo for H&M

Fargerik strikkekolleksjon

Det franske motehuset lager klær og tilbehør som er særpregene og moderne, men som samtidig er praktiske, komfortable og anvendelige.

- Det er betegnende for Sonia Rykiel å tenke på alle kvinner, for mote dreier seg mer om innstilling enn om økonomiske midler. Dette samarbeidet er helt i tråd med vår filosofi. Strikkeplaggkolleksjonen passer perfekt til å ønske en ny fargerik sesong velkommen, sier Nathalie Rykiel, administrerende direktør og kunstnerisk leder for Sonia Rykiel.

Moderne og ny undertøyslook

MOTEIKON: Designeren, og damen bak det franske motehuset, Sonia Rykiel er et velkjent moteikon over hele verden.

MOTEIKON: Designeren, og damen bak det franske motehuset, Sonia Rykiel er et velkjent moteikon over hele verden. Foto: Foto: Stella

Den eksklusive julekolleksjonen, kalt Sonia Rykiel pour H&M, vil bli solgt i 1500 H&M-butikker verden over fra 5. desember.

I tillegg vil Sonia Rykiel også gjøre undertøyskolleksjonen tilgjengelig i sine største butikker verden over - også dette er en prémiere for H&M.

- Sonia Rykiel er et sant moteikon som oppfant sin signaturstil rundt det feminine, parisisk chice og moderne. Hun har en holdning som er beundret av kvinner i alle aldrer over hele verden. Dette er en fullstendig moderne, ny undertøyslook, og da vi først begynte å samarbeide med Rykiel, var det rett og slett umulig å stoppe, sier Margareta van den Bosch, H&Ms kreative rådgiver.

- Forventer store ting

- Kjempe kult, er den Londonbaserte stylisten Tove Eggen sin umiddelbare reaksjon da vi forteller henne nyheten.

- Sonia Rykiel er en av mine favoritter, og jeg ser alltid til hennes kolleksjon hver sesong for å finne inspirasjon, forteller hun til Klikk.no

Eggen synes det er veldig bra at H&M velger å bruke en kvinnelig designer som er kreativ og som tør litt mer. Hun mener Rykiels lekenhet passer veldig bra akkurat nå.

- Jeg gleder meg veldig til å se kolleksjonen hennes, jeg forventer meg store ting, sier stylisten.

Grunnen til at hun liker klærne det franske motehuset lager så godt, er at man kan style dem etter humør. Enten kan man velge å gå for den modne, stilfulle eller klassiske stilen, eller så kan man style klærne slik at man får en mer crazy, leken og edgy stil.

- Sonia Rykiel er en av de bedre designerne H&M kan samarbeide med. Jeg gleder meg like mye til denne kolleksjonen her som når Karl Lagerfelds kolleksjon for H&M skulle presenteres. For meg så er de to genier på hver sin side av spekteret innen design, sier Eggen.

Viderefører samarbeidet til våren

Som om ikke det var nok, motehuset vil videreføre sitt samarbeid, og lage en egen strikkevarekolleksjon for damer og jenter - fra 8 måneder og opp til 8 år - for våren 2010.

Denne kolleksjonen vil også inkludere accessoirer.

Vårklærne fra Sonia Rykiel vil bli solgt i bare 250 H&M-butikker verden over 20. februar 2010.

VINTERKOLLEKSJON: Sonia Rykiel er kjent for sine strikkeplagg. Her fra høst- og vinterkolleksjonen 2009-2010.

VINTERKOLLEKSJON: Sonia Rykiel er kjent for sine strikkeplagg. Her fra høst- og vinterkolleksjonen 2009-2010. Foto: Foto: Stella

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning