Fin både morgen og kveld

Sommerlekker med Lotto-Hilde

Se hvor fin Lotto-Hilde ble med en enkel dagsminke – og hvordan hun enkelt fiffet denne opp til sommerlig festsminke

Publisert Oppdatert

Ekstra tips:

Farge som nøytraliserer

Rosa nøytraliserer blått! Smink vekk de synlige blodårene på øyelokket med en eye primer i rosa nyanse, og du får et godt utgangspunkt for øyesminken.

Gode redskaper

Invester i gode koster, pensler og svamper, det gjør sminkeseansen enklere.

Husk å rengjøre kostene regelmessig med Zalo og vann. Penslene er nemlig bakteriebomber!

Øyeskygger

Vær forsiktig med knallfarger over hele øyelokket. Legg så vidt litt øyeskygge under nederste vippekant, samt ytterst i øyekroken.

Skimmer

Husk at skimmer fremhever rynker, så vær forsiktig med skimrende øyenskygger og glitrende solpudder. Skimmer drysser dessuten lett på huden under øynene, og kan være vanskelig å få bort.

Legg derfor litt fuktighetskrem under øynene, og fest litt dopapir oppå kremen, så drysser det heller på papiret.

Plei vippene

Påfør vippeprimeren om natten, så får øyevippene ekstra pleie mens du sover.

Lepper

For at lipglossen skal sitte lengre kan du fylle inn med lipliner på hele leppen, og påfør deretter lipgloss over.

- Å gå inn i et parfymeri er som å gå inn i en gedigen godtebutikk for meg.

Jeg elsker sminke, ler søte Hilde Wøhni Joakimsen (35), kjent fra Lotto-sendingene på NRK.

Enkelt i hverdagen

Foran hver TV-sending venter en time i sminkestolen, og som programleder har Hilde en fast sminkør. Men til hverdags bruker hun adskillig lettere sminke.

- Om sommeren bruker jeg solpudder, maskara og lipgloss. Jeg er også avhengig av vippetang som bøyer vippene før jeg legger på maskara.

Frisyren min må være enkel å stelle. Jeg sluker alle gode tips og råd om hår og makeup, sier Hilde, mens sminkør Marianne Steinlein legger en sommerlig dagsminke på henne, og med enkle triks viser hvordan den kan bygges ut til en flott festsminke.

13 smarte sminketips

1. Napp øyenbrynene! Det gir et klarere blikk, og gjør ansiktet ryddigere.

2. Mineralfoundation lar huden puste. Dypp en stor pudderbørste i litt mineralpudder, og blås av overflødig pudder. Masser foundationen inn i huden med store bevegelser, til pudderet smelter inn.

3. En lys rosa concealer under øynene dekker mørke ringer. Har du røde ujevnheter i huden, dekkes disse best av en gulgrønn concealer.

4. For å få øyeskyggen til å sitte pent hele dagen kan du påføre en eye primer først! Legg primeren over hele øyelokket, opp mot øyebrynet.

5. Triks og miks med skygger! Legg en highlighter, eller en lys skygge, på øyebrynsbenet, for å fremheve og gi et mer åpent blikk.

6. Har du lyse øyebryn kan du fylle inn med litt farge. Bruk en øyeskygge i én nyanse mørkere enn din egen farge, og hold deg til kalde brunfarger.

7. Legg en lys, skimrende øyeskygge over hele lokket, opp mot globelinjen. I globelinjen legger du en litt mørkere nyanse, gjerne i en rosabrun farge. Dette skaper dybde i ansiktet. Synes du det er vanskelig å finne globelinjen, hold øynene åpne, bruk en pensel og marker med øyeskygge langs kanten av øyelokket.

DEL AV JOBBEN: Hilde sitter i sminkestolen 1 time før hver Lotto-sending. Her blir hun sminket og stylet av Marianne Steinlein, som gjør Hilde sommerfin.

DEL AV JOBBEN: Hilde sitter i sminkestolen 1 time før hver Lotto-sending. Her blir hun sminket og stylet av Marianne Steinlein, som gjør Hilde sommerfin. Foto: Foto:Petter Berg/HM Foto

8. Legg litt mørkere øyeskygge ytterst i øyekroken og under nederste vippekant, i stedet for kajal. Hvit eller lys skygge ytterst i øyekroken gir illusjon av større øyne.

9. Start med en primer på øyevippene før du legger maskara. Denne pleier vippene og gjør det enklere å fjerne sminken etterpå. Bruk også primeren på øyebrynene, for å holde dem på plass.

10. Du kommer ikke utenom maskara, det løfter blikket og rammer inn øynene. Legg på både øvre og nedre vipper.

Husk å forme vippene med kosten.

11. Rouge gir liv til ansiktet. Bruk en dus farge som passer hudtonen din. Bruker du kremrouge, husk å duse ut kantene godt. For å få mer glød kan du bruke et solpudder.

12. Ram inn munnen med en lipliner, før du fyller inn leppestift i en lys, frisk farge.

13. Bruk gjerne en rettetang for å få håret til å ligge rett.

Du kan også sette håret løst opp med en spenne, eller skyve det bakover med et hårbånd. Hestehale er sommerlig og enkelt, og pannelugg er moderne og rammer inn ansiktet.

Festfin på 1-2-3

BASE: Ved å legge en primer først, unngår du at øyeskyggen striper seg. Sminkør Marianne Steinleins favoritt heter Lip and Lid Primer fra Smashbox. Pris: 250.

BASE: Ved å legge en primer først, unngår du at øyeskyggen striper seg. Sminkør Marianne Steinleins favoritt heter Lip and Lid Primer fra Smashbox. Pris: 250. Foto: Foto:Petter Berg/HM Foto

Klar for fest!

Med dagsminken som base kan du enkelt legge på litt ekstra farge, og vips: Så er du festfin på 1-2-3!

1. Mørk brun, grå eller sort øyenskygge må til når du skal lage en sommerlig variant av sotete øyne. Dus fargen litt oppover lokket, men unngå øyenskygge over globallinjen og opp mot øyebrynet.

2. Eyeliner eller sort kajal på den nederste våtkanten blir ofte for hardt. Legg heller mørk øyeskygge med en pensel under nederste vippekant, og dus ut.

3. Eyeliner må til for å lage sotete øyne. Ikke legg hele streken på en gang, begynn heller på midten av det øvre øyelokket, og trekk streken ut til ytterste øyekrok. Så trekker du streken fra midten og til innerst i øyekroken.

FESTFIN: Sotete øyne i sommerlig variant.

FESTFIN: Sotete øyne i sommerlig variant. Foto: Foto:Petter Berg/HM Foto

4. Påfør et nytt lag med maskara for tykke og lange vipper. Bruk en primer for vippene først, den gjør det enklere å legge flere lag med maskara oppå hverandre.

5. På kvelden kan du fint bruke mer farge i kinnene enn på dagtid. Legg en rouge i en litt sterkere farge oppover kinnbena, men husk å duse godt ut i kantene.

6. Til fest kan du unne deg knallrøde lepper. Legg lipliner rundt leppene, og fyll inn med en rød leppestift. Legg gjerne gloss over for et skinnende og fyldig resultat.

7. Lag glamorøse bølger i håret med krølltang, enten du har langt eller halvlangt hår. For å få krøllene til å sitte bedre, lønner det seg først å bruke en spray som beskytter håret mot varmen. Krøll litt av håret om gangen, og lag ulike størrelser på bølgene. Rufs lett til etterpå, og dander med en blomst eller en spenne bak øret.

8. For somerlige selskapeligheter kan du pynte med en blomst eller en hårspenne, dra litt hår bak øret, og fest med pynten. Fletter er moderne i sommer. Flett gjerne panneluggen og fest den på siden med en liten blomst.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning