Vårens smykketrender

Smekre smykker

Et smykke kan redde et kjedelig antrekk. Se vårens smykketrender.

Publisert Oppdatert

Smekre smykker kan redde et kjedelig antrekk, og de kan, - men behøver slett ikke koste skjorta.

Dominerende

Ser du på motevisningene på catwalken og på smykketrendene blant de store leverandørene, avsløres det at sesongens smykker skal være store og dominerende. Halskjedene utgjøre en viktig del av antrekket, og skal derfor være lange og med store detaljer. Øredobbene skal også være store og markante.

- Det er viktig å ikke bruke et dominerende halskjede og store øreringer sammen, da blir det for mye. Hold deg til en av tingene, anbefaler Vibeke Stiansen, moteekspert i Det Nye.

- Selv om trenden fra i fjor med store armbånd vil fortsette, vil det være større fokus på såkalte statementsmykker og store øredobber, spår Stiansen.

Gull i stedet for sølv

– Gull er veldig populært.

Sølv har lenge vært det nye gull, men den tiden er snart over. I vår kommer det flere og flere gullsmykker på markedet.

- Gull er veldig populært, og jeg får mange kunder som ønsker seg smykker i gull, sier Trine Lorange, smykkedesigner i Lorange design.

- Skinn vil komme tilbake i motebildet, og blir et populært materiale på smykkene, forteller Lorange.

Bruk farger

Sterke farger kommer tydeligvis tilbake i motebildet.

- Jeg ser at kundene mine helst vil ha korallfarger, lilla, turkis eller brunt, sier Trine Lorange.

De lange smykkene med steiner i forskjellige farger er populære, og vil fortsette å være det. Samtidig kommer 70- og 80-tallet inn i bildet, og gir oss lov til å leke med mange sterke og fine farger hele våren.

Vi går en fargerik vår i vente, men husk på å ikke kombiner for mange farger. Fargerike og store smykker gjør seg godt sammen med nøytrale klær, slik at klær og smykker ikke overdøver hverandre.

Trendy med budskap

- Det er veldig populært med smykker med et budskap denne sesongen. For eksempel kommer hippietidens peace and love-symboler tilbake for fullt på smykkefronten, sier Vibeke Stiansen.

Klokken har også fått et nytt image denne våren, og dukker opp som anheng til kjeder.

Les også:

Lag dine egne smykker

Mine smykker må ha mening

Passende smykker til antrekket

SMYKKER: Fra venstre: øredobber fra Arts & Crafts kr 349, ring fra Thomas Sabo kr 1498,  kjede fra Pilgrim kr 369, øredobber Pilgrim kr 299 og klokkekjede fra  Pilgrim kr 1199.

SMYKKER: Fra venstre: øredobber fra Arts & Crafts kr 349, ring fra Thomas Sabo kr 1498, kjede fra Pilgrim kr 369, øredobber Pilgrim kr 299 og klokkekjede fra Pilgrim kr 1199. Foto: Produsentene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning