Pleie til tørr huden

Skummende velvære

Dusjkremer gir huden ekstra pleie og forhindrer at kulden gjør den altfor tørr.

HERLIG SKUMBAD: Skummende dusjkremer gir fuktighet til tørr hud.

HERLIG SKUMBAD: Skummende dusjkremer gir fuktighet til tørr hud. Foto: Foto: iStock

Publisert Oppdatert

Lag ditt eget melkebad

For litt ekstra luksus, hvorfor ikke lage ditt eget fuktighetsgivende melkebad, om du har badekar. Det vil gjøre huden glatt og fin. Det virke også avslappende på grunn av de eteriske oljene (kjøpes i apotek eller helsekostbutikk).

Slik gjør du det:

1 egg

1/2 kopp olivenolje

2 kopper melk

1 skje glyserin

1 dråpe jasminolje

1 dråpe roseolje

6 dråper lavendelolje

Pisk sammen egg, olivenolje og glyserin. Rør mens du heller i de eteriske oljene, til massen får en kremaktig konsistens. Hell deretter i melken mens du fortsetter å piske.

Når alt er godt blandet heller du det i badevannet. Pass på at vannet ikke er for varmt når du har i blandingen, da vil eggehviten skille seg.

Ligg i vannet i 20 minutter og skrubb deretter hele kroppen med en vaskeklut eller børste før du avslutter med en dusj.

Når kulden der ute herjer, er det godt med en varm og ikke minst skummende dusj. Dusjkremer gjør deg ikke bare renere, men tilfører også fuktighet til huden.

Trenger ekstra pleie

For ekstra tørr hud kan du prøve dusjoljer som tilfører ekstra fukt. Vil du ha en oppkvikkende dusj, kan du velge en dusjsåpe med for eksempel eukalyptus, sitron eller grapefrukt.

På denne tiden av året trenger gjerne huden litt ekstra pleie siden kulden har en tendens til å tørke den ut. Når du dusjer kan det derfor være lurt å bruke lunkent, men ikke for varmt vann. Det kan nemlig gjøre den tørrere.

Bruk heller dusjkrem og dusjolje i stedet for vanlig såpe. De gjør deg like ren og tørker ikke ut huden. Når du er ferdig å dusje, unngå å skrubbe den tørr. Klapp deg heller tørr med et håndkle.

Duellen - dusjkremer

Nivea pearl & beauty (kr 24,90) mot Oriflame silk satin radiance (kr 89)

Dusjsåpe er en forbruksvare, men det skader ikke at de har et snev av luksus over seg. Personlig er jeg ikke veldig glad i altfor mye duft og foretrekker derfor de merkene som klarer ikke lukter så mye.

Ukens duell står mellom Niveas Pearl & Beauty og Oriflames Silk Satin Radiance.

Både perler og silke appellerer til meg og begge såpene var gode og kremaktige. Det var vanskelig å velge, men jeg falt til slutt ned på Oriflame, rett og slett fordi den hadde en duft jeg likte bedre.

Nivea kom på en velfortjent andreplass.

Testet av Cathrine Barland Jensen, journalist i Ute & inne

DUELLEN: Oriflame gikk av med seieren, mens Nivea kom på en velfortjetn andreplass.

DUELLEN: Oriflame gikk av med seieren, mens Nivea kom på en velfortjetn andreplass. Foto: Foto: Produsentene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning