Våre romantiske filmfavoritter

Lysten på litt romantikk? Her er listen over lesernes filmfavoritter.

Her forsøker Mark (Andrew Lincoln) å innynde seg hos en av damene i juleromantikkfilmen Love actually.

Her forsøker Mark (Andrew Lincoln) å innynde seg hos en av damene i juleromantikkfilmen Love actually. Foto: UIP

Publisert Oppdatert

Forrige uke spurte vi hvilken film som er den mest romantiske, og engasjementet har ikke latt vente på seg. Etter over hundre innsendte bidrag er det ingen tvil om hvilken film som virkelig får fart på hjertene. Love Actually har fått klart flest av stemmene, kanskje ikke så rart hvis vi skal tro Anita (19).

- Love Actually har alt fra fortapt kjærlighet til den store kjærligheten. Filmen gjenskaper den varmen gløden av meg og min elskete fra små flørt til ekte kjærlighet! Filmen er en "must see" denne høsten og nå som julen nærmer seg er det enda gode grunner til å se den med en du er glad i med en kopp kakao eller et par glass vin for å fyre opp romansen etter filmen, skriver hun i en e-post til redaksjonen.

Spesielt er det filmens positive budskap som varmer, mener hun.

- Og til slutt vil jeg si at selve filmen er et varmt kjærlighets film som jeg hadde anbefalt til alle som ennå tror og håp på kjærligheten.

Filmpakken på fem filmer sendes derfor i posten til Anita.

Anbefalt romantikk

En annen favoritt blant leserne er The notebook.

- Den er vakker, nydelig, rørende og ikke minst, romantisk. Har sett den minst hundre ganger (eller ti i det minste), og kommer garantert til å se den hundre ganger til.

Jeg gråter hver gang de sovner stille inn i armene på hverandre, og hjertet mitt knuses hver gang hun glemmer hvem han er, skriver Mari (19), som mener hun har blitt "Notebooked" til de grader.

Andre filmer som kan inspirere

Lurer du på hva du bør se på tv i kveld, her er noen tips:
Notting Hill, Holiday, Brokeback Mountain, Dagboken, PS I love you, Wimbledon, Som så i himmelen, Save the last dance, Tatt av vinden, Memories of a geisha, Titanic, Broene i Madison County, Twilight, Save the last dance.

En av de mindre kjente anbefalingene heter Keith.

- Et snodig skolepartnerskap som etter hvert brer seg ut over fritiden til fokuserte Natalie og vipper henne helt av pinnen. Hvordan takler man skrue som Keith.. Denne filmen minner meg kanskje litt om mitt eget liv og har muligens derfor kapret seg en støvfri plass på favoritthylla, forklarer Iselin (20).

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning