Tyrkia:

Tyrkia superpopulært i år

Tyrkia er et av sommerens mest populære ferieland. Nå setter Star Tour opp ekstrafly for å møte den store etterspørselen.

TYRKIA: Etterspørselen på reiser til Tyrkia øker for hvert år som går. Det virker som alle vil til Tyrkia i år. Her en turist som danser på stranden i Olympos, vest for Antalya i september.

TYRKIA: Etterspørselen på reiser til Tyrkia øker for hvert år som går. Det virker som alle vil til Tyrkia i år. Her en turist som danser på stranden i Olympos, vest for Antalya i september. Foto: Foto: Burhan Ozbilici/Scanpix/AP

Publisert Oppdatert
VARMT: Det kan bli svært varmt i Tyrkia i juli, oppimot 40 grader er vanlig midt på dagen. Her har to kameler blitt beskyttet mot solen av eieren sin.

VARMT: Det kan bli svært varmt i Tyrkia i juli, oppimot 40 grader er vanlig midt på dagen. Her har to kameler blitt beskyttet mot solen av eieren sin. Foto: Foto: Riza Ozel/Scanpix/AP

- Beregninger som Star Tour har gjort viser at 100 000 nordmenn kommer til å reise på pakketur til Tyrkia den kommende sommeren. Så langt stemmer beregningene med tallet på mennesker som har reist ut, sier Elisabeth Larsen-Vonstett, informasjonsrådgiver i Star Tour til Klikk.no. Hun forteller at Star Tour økte kapasiteten til Tyrkia med 25 prosent før sommeren og at selskapet det tidligere året økte kapasiteten med 23 prosent. Med andre ord har antallet Tyrkia-reiser økt betydelig.

Her kan du søke om billige reiser til Tyrkia

Satt opp ekstrafly

Det er ingen tvil om at Tyrkia er hot for tiden. Star Tour har så langt solgt rundt halvparten av reisene til Dalaman, og til nykommeren Kusadasi er fire av ti turer solgt. For å møte den store etterspørselen har Star Tour satt opp ekstrafly fra Oslo og Stavanger til sommeren.

Les også:

Advarer mot gigoloer i Tyrkia

Eksotiske kjønnsykdommer

ALANYA: Den tyrkiske storbyen Alanya er den mest populære blant nordmenn.

ALANYA: Den tyrkiske storbyen Alanya er den mest populære blant nordmenn. Foto: Foto: Apollo

- Hva er det som gjør Tyrkia så populært?

- Det er mange grunner til det. Mange av de som tidligere reise til Bulgaria velger nå Tyrkia i stedet. Tyrkia har god kvalitet på maten, høy standard på hotellene, flotte strender og dessuten er det billigere å leve der enn i mange andre middelhavsland, sier Larsen-Vonstett. Hun tror også den stigende prisen på Euroen har hatt sitt å si på at populariteten til Tyrkia har økt, ettersom myntenheten der er tyrkiske lire.

- Vi merker også økt etterspørsel etter hoteller med alt-inkludert på Tyrkia, og dette er noen av våre mest populære hoteller, sier informasjonssjefen.

Ikke Apollos ferievinner

Hos konkurrenten Apollo kan informasjonssjef Helen Begby fortelle om en stor etterspørsel på Tyrkia, men det er fortsatt Kreta som er ferievinneren hos dem.

APOLLO: Helen Begby er informasjonssjef i Apollo.

APOLLO: Helen Begby er informasjonssjef i Apollo. Foto: Foto: Yvonne Ringnes Nilsen

- Vi har solgt 39 prosent flere reiser til Tyrkia i år enn det vi gjorde i fjor. Tyrkia er ikke vårt største ferieland, i år har det vært stort fokus på Hellas og øyene kjent fra musikalfilmen Mamma Mia. Men Tyrkia er helt klart et av de billigste landene å feriere i. Likevel er det fortsatt stor forskjell fra Tyrkia og til Bulgaria, som er et enda billigere ferieland, sier Begby, som i likhet med Star Tour kan fortelle om økt etterspørsel på hoteller med alt-inkludert i år

- Det er stor etterspørsel og vi har flere hoteller med alt-inkludert på programmet nå enn for noen år siden.

Les også:

Europas beste familiehoteller

Rekordmange bestiller ferie på nett

Tilbake til Klikk reise

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning