Twilight-hat på nettet

Mange har fått nok av Twilight-hysteriet. Nå svømmer nettet over av folk som ikke orker mer vampyrmas.

Twilight-sagaen har gjort Kristen Stewart og Robert Pattionson til superstjerner. Men flere er lei av fenomenet.

Twilight-sagaen har gjort Kristen Stewart og Robert Pattionson til superstjerner. Men flere er lei av fenomenet. Foto: Foto: Filmweb

Publisert Oppdatert
Kjekke gutter i bar overkropp er en viktig del av Twilight-konseptet. Her Taylor Lautner.

Kjekke gutter i bar overkropp er en viktig del av Twilight-konseptet. Her Taylor Lautner. Foto: Foto: Filmweb

New Moon, andre film i Twilight-sagaen, passerte 200 000 besøkende i Norge denne uka. I USA har den allerede brutt flere rekorder, og kryper stadig oppover listen over de mest sette filmene noensinne. Hypen rundt både filmen og skuespillerne er enorm, og fanbasen er stor.

Men noen går i motsatt retning. Flere er blitt lei av alt maset, og begynner å gjøre seg svært synlige på internett. Facebook-gruppa I hate Twilight har i skrivende stund over 89 000 medlemmer.

CraveOnline, som skriver om tegneserier, fantasy og annen "gutteunderholdning", er bare ett av mange nettsteder som har gått ut mot Twilight. "Omtrent like dyp som en skål frokostblanding", skriver de - og er ikke alene om den meningen.

Nettstedet til underholdningsmagasinet Entertainment Weekly er litt mer nøytrale, og skriver om Ti grunner til at DU hater Twilight. EW er for øvrig blitt kritisert for å skrive for mye om filmene, og en av journalistene der havnet i hardt vær fordi hun skrev en altfor positiv anmeldelse av New Moon.

Flere bloggere uttaler seg kritisk om boka, mens andre lurer på hva som foregår. Hvorfor alt dette hatet?

Noen går som langt som å lage Youtube-videoer om sin inderlige avsky. Søker du på frasen "hate Twilight" på Youtube, får du nesten 800 treff, deriblant dette:

Og som om ti grunner til å hate Twilight ikke var nok, er det andre som ikke har vanskeligheter med å finne hele 95 grunner:

Les også:

Få vampyrlooken

På vampyrjakt i London

Se opp for sexy vampyrer!

Fremtidens it-jenter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning