Snurrebasser på utstilling

Snurrebasser på utstilling

Det noe uvanlige islandske museet har sel-, hval- og isbjørn-peniser som en del av utstillingen.

PENISER: En rekke dyrearter er representert i det islandske museet.

PENISER: En rekke dyrearter er representert i det islandske museet. Foto: Foto: Melkorka Magnusdottir

Publisert Oppdatert
IKKE PÅ HALV STANG: En noe uvanlig flaggstang

IKKE PÅ HALV STANG: En noe uvanlig flaggstang Foto: Foto: Melkorka Magnusdottir

Verken Folkemuseet eller Maihaugen kan helt måle seg med et noe mer særegent museum på Island. Ønsker du å ta den helt ut, holder det nemlig ikke med en tur til Vigelandsparken for å sjekke ut de 212 nakne statuene, eller å sette deg grundig inn i penisleksikonet.

For dem som sliter med å få i gang den helt store interessen for kultur, kan det kanskje være en idé å reise til Reykjavik. Der ligger nemlig The Icelandic Phallological Museum, som helt og fullt er dedikert hanndyrenes snurrebasser, i alle tenkelige størrelser og varianter. Har du alltid lurt på hvordan den ser ut på en isbjørn, er svaret en liten flytur unna.

Les også: Si aldri dette til kjæresten

204 tissefanter

Ifølge museets hjemmesider består utstillingen av hele 204 eksemplarer, tatt fra 45 forskjellige arter som lever til vanns og til lands.

Museet selv hevder å være det eneste i verden som kan presentere peniser av bortimot alle dyr som finnes til lands og til vanns i et enkelt land. Det totale antallet peniser i samlingen, er 204 fra 45 forskjellige arter. Utstilt finner man blant annet peniser fra isbjørn, forskjellige selarter og en rekke landpattedyr.

For dem som synes at størrelsen betyr noe, har museet som seg hør og bør, et stort utvalg av hvalpeniser i utstillingen. Hele 55 eksemplarer fra 17 hvalarter er å finne i det islandske museet.

Ellers kan museet opplyse om at de venter på fire eksemplarer fra det velkjente pattedyret Homo Sapiens, som de har fått testamentert spesielt til utstillingen. Når disse er på plass, burde samlingen kunne kalles komplett!

Les også: Så spruten står på Island

Stalin og djevelen

For de med interesser utover hanndyrs kjønnsorganer, finnes det spesielle museer også i andre deler av verden. I den sammenheng er Litauen godt representert.

Et motormuseum høres kanskje relativt tradisjonelt ut. Men det spesielle med Riga Motormuseum er bilenes tidligere eiere, som består av navn som Stalin, Khrustsjov og Bresjnev. I byen Kaunas i samme land, har de derimot spesialisert seg på djevler. Djevelmuseet byr på 2000 djevler i alle varianter.

Og er du opptatt av begravelser, bør du vurdere en tur til Texas, der The National Museum of Funeral History har både fotoutstillinger, diverse relikvier og likkister som sin spesialitet.

Les også:

Overnatte på Guggenheim?

Verden beste jobb?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning