Hvordan legge maskara

Slik legger du maskara som en proff

Drømmer du om en klumpfri maskara og et blafrende dådyrblikk? Vi gir deg triksene til en plettfri påføring – steg for steg.

Publisert Oppdatert

Cecilie Mevatne

Cecilie Mevatne (32) er mote- og skjønnhetsansvarlig i Det Nye, og kan skilte med åtte års erfaring fra motebransjen i Australia, Singapore og Norge. Mevatne er utdannet ved Griffith University og University of Technology i Sydney.

Hun har jobbet for magasiner som Cosmopolitan, Shine og Harper’s Bazaar, og stylet moteserier for internasjonale titler, reklamekampanjer, og vært stylist på show som Next Top Model og Det Nye-jenta. Følg med på @ceciliemevatne

70 prosent av alle kvinner svinger maskarabørsten over vippene hver dag.

Det stiller store krav til både deg og produktene du benytter deg av. Derfor har vi snekret sammen en aldri så liten guide.

I videoen over får du de aller beste påføringstipsene, slik at du kan legge maskara som en proff, av makeupartist Mona Wergeland.

Under tipser mote- og skjønnhetsansvarlig i Det Nye, Cecilie Mevatne, hvordan du, steg for steg, prepper vippene for at maskaraen skal sitte best og du skal få det fineste resultatet!

1. Rens: Start med rene vipper

«Fjern alltid sminken før du legger deg», lyder et velkjent skjønnhetstips som de aller fleste stilikoner og røde løper-ansikter sverger til.

Et rent ansikt er det beste utgangspunktet når du skal legge makeup, så ikke glem at det samme gjelder for øyenvippene.

Ta aldri en snarvei ved å påføre et nytt lag oppå en gammel maskara, og bruk alltid en øyesminkefjerner som tar bort vannfast maskara som et steg i din daglige ansiktsrens-rutine.

Prøv gjerne en sensitiv sminkefjerner som fjerner gamle sminkerester og smuss på en skånsom måte.

Drypp litt av sminkefjerneren på en bomullsdott, og vask øyenvippene. Husk at du ikke er for hard på hånden. Gammel maskara kan være klebrig, og du vil ikke dra med deg øyenvipper i vaskeprosessen.

2. Riktig buefasong

Før du påfører maskara, kan det være lurt å gi vippene en hjelpende hånd ved å bruke en vippetang.

Et slikt redskap vil gi vippene en fin bue og åpne blikket. Husk å få et godt grep over hele vippemanken, så nærme røttene som du kan, før du forsiktig klemmer vippetangen sammen.

Når du har plassert vippetanga riktig, kan du gjerne klemme og slippe vippene et par ganger – nærmest som en pumpe, før du avslutter med å klemme hardt i 5–8 sekunder. Du kan gjerne repetere bevegelsen flere ganger for maks bøy, og for å sørge for at vippene holder seg slik hele dagen.

3. Separerende effekt

Er du plaget av at øyenvippene samler seg eller blir klumpete når du påfører maskara, bør du ta i bruk en vippekam.

Gre vippene med børsten før påføring av maskara og mellom hvert lag for å separere vippene, og for å fjerne overflødig produktrester.

Det finnes ulike vippekammer på markedet, men skal du ha en som passer perfekt i sminkepungen, er en sammenleggbar kam helt ypperlig!

VIPPEFIN: Fra venstre: 1. Start med rene vipper. Sensitiv sminkefjerner fra Estée Lauder, kr 220. 2. Få riktig buefasong. Vippetangen Eyelash Curler fra Shiseido, kr 265. 3. Gi vippene en separerende effekt. Ilashcomb fra Tweezerman, kr 149. 4. Et perfekt underlag. Lash Building Primer fra Clinique, kr 185.

VIPPEFIN: Fra venstre: 1. Start med rene vipper. Sensitiv sminkefjerner fra Estée Lauder, kr 220. 2. Få riktig buefasong. Vippetangen Eyelash Curler fra Shiseido, kr 265. 3. Gi vippene en separerende effekt. Ilashcomb fra Tweezerman, kr 149. 4. Et perfekt underlag. Lash Building Primer fra Clinique, kr 185. Foto: FOTO: Produsentene

4. Underlag

Det er ikke bare huden i ansiktet som trenger primer. Vippene trenger også et slikt produkt om du ønsker at maskaraen skal holde seg godt.

En primer gir videre et bedre utgangspunkt for å oppnå ekstra fyldige vipper, i tillegg til å gi tørre vipper et skikkelig fuktighetsboost.

5. Maskaraen

Har du fulgt de tidligere stegene for å oppnå den perfekte vippebasen, er det på tide å sette i gang med maskarabørsten.

Start ved roten og dra kosten med en liten sikksakk-bevegelse fra rot til spiss.

Ikke la maskaraen tørke helt før du påfører neste lag. Ved påføring av flere maskaralag må du huske å bruke vippekammen mellom hvert strøk for å separere, og for å unngå at vippene kleber seg sammen.

6. Ekstra lange vipper 

Vil du ha forføreriske og blafrende vipper for en spesiell anledning, kan du oppnå en mer dramatisk effekt med løsvipper.

Klipp dem til så de passer lengden på vippekanten din. Løsvipper finnes i utallige varianter.

Har du mer tålmodighet, kan man prøve et vippeserum som skal booste veksten av din naturlige vippemanke.

Slike produkter virker ikke over natten, men om du påfører produktet ved vipperoten hver kveld over tid, skal resultater gradvis sees både i form av ekstra fylde og lengde på vippene.

DÅDYRBLIKKET: 5. Maskaraen. False Lash Wings Intenza fra L'Oréal Paris, kr 179. 6. Ekstra lange vipper? Vipperad fra Make Up Store, kr 165. Pure Lash Enchancing Serum, kr 999.

DÅDYRBLIKKET: 5. Maskaraen. False Lash Wings Intenza fra L'Oréal Paris, kr 179. 6. Ekstra lange vipper? Vipperad fra Make Up Store, kr 165. Pure Lash Enchancing Serum, kr 999.

Videoen er laget i samarbeid med Makeup Mekka for Det Nye.

Les også:

Vi har testet hvilken mascara som gir mest volum

Her er 13 geniale skjønnhetstips

Få leppene alle drømmer om å kysse

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning